Translate

Τρομοκρατική επίθεση σε λεωφορείο Κοπτών στην Αίγυπτο - Τουλάχιστον 23 νεκροί


Για ακόμη μια φορά, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της Κυριακής των Βαΐων σε χριστιανικές εκκλησίες,  οι Χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα».
Αυτή τη φορά αποτέλεσαν αντικείμενο τρομοκρατικής επίθεσης από αγνώστους που άνοιξαν πυρ σε λεωφορείο που τους μετέφερε στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ στην πόλη Μίνια
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την επίθεση υπάρχουν νεκροί και τραυματίες ωστόσο επικρατεί σύγχυση για τον ακριβή αριθμό τους.

Νωρίτερα, το BBC μετέδωσε ότι οι νεκροί είναι 15 και η Sabbah ότι είναι τουλάχιστον 24.
BREAKING: Reports at least 20 dead after a bus carrying Coptic Christians was attacked by gunfire in Menyah, . -@TheBigPharaoh

 A bus, carrying Coptic Christians in Minyah city of came under attack. Casualties reported.
Η αιγυπτιακή τηλεόραση μεταδίδει ότι ένοπλοι γάζωσαν το λεωφορείο, σκοτώνοντας πολλούς από τους επιβάτες τους.
CAIRO (AP) -- Egypt state news agency: Gunmen fire on a bus with Coptic Christians south of Cairo, killing and wounding at least 10.
Στις 9 Απριλίου, την Κυριακή των Βαΐων, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είχαν κάνει 
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 12 νεκρούς. Άλλες πληροφορίες ωστόσο ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 20 με τουρκικά μέσα ενημέρωσης όπως η Sabah που επικαλείται πηγές από νοσοκομεία να ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων σε 23 και των τραυματιών σε 25.
Αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η επίθεση έγινε ενώ το λεωφορείο με τους Κόπτες κατευθυνόταν σε μοναστήρι στην περιοχή Μίνια.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com