Translate

LIVE Έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης! Ρωσικά ΜΜΕ: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης - 9 νεκροί, τουλάχιστον 20 τραυματίες - ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ

- INTERFAX: Η βόμβα ήταν γεμάτη καρφιά!LIVE: Έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης! Ρωσικά ΜΜΕ: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης - 9 νεκροί, τουλάχιστον 20 τραυματίες - ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ
- Πούτιν: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της τρομοκρατίας
- Πηγές ελληνικού προξενείου στο NewsIt.gr: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων
- Πανηγυρίζουν στο Twitter οι υποστηρικτές του ISIS
- Κλειστοί όλοι οι σταθμοί - Έκτακτα μέτρα στο μετρό της Μόσχας
- Φωτογραφίες και βίντεο
Δείτε LIVE ΕΙΚΟΝΑ

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWSIT.GR

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αγία Πετρούπολη, όπου σημειώθηκε έκρηξη ανάμεσα σε δύο σταθμούς του μετρό.
Πυκνοί καπνοί, κατεστραμμένοι συρμοί του μετρό και τραυματισμένοι επιβάτες είναι οι εικόνες που μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.  Ρωσικά ΜΜΕ: Αυτός είναι ο δράστης
Τον φερόμενο δράστη της επίθεσης κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με πηγές που μεταδίδει το Sputnik, ο εκρηκτικός μηχανισμός, που βρισκόταν μέσα σε χαρτοφύλακα, τοποθετήθηκε σε ένα από τα βαγόνια συρμού του μετρό.

Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν φωτογραφία του



  Καλά στην υγεία τους είναι οι μαθητές του Γυμνασίου Βέροιας που βρίσκονταν σε εκδρομή
Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη είναι σε συνεχή επικοινωνία με το παράρτημα του ρωσικού ΥΠΕΞ και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου να διευκρινίσει εάν ανάμεσα στα θύματα της πολύνεκρης έκρηξης στο μετρό υπάρχουν πολίτες ελληνικής καταγωγής.
Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη ρωσική πρωτεύουσα του Βορρά, Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι 23 μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βέροιας που βρίσκονται εκεί σε εκδρομή, μαζί με τους καθηγητές τους, είναι όλοι καλά, καθώς την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονταν στο Τσάρσκογιε Σελό (Τσαρικό Χωριό), έξω απο την πόλη.
Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι μίλησε με τον καθηγητή των παιδιών, κ. Θεοτοκίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με τον πρόεδρο του ελληνικού συλλόγου, Αλ. Δρεσίδη και την επικεφαλής Νεολαίας, Ελ. Πεχλιβανίδου, προκειμένου να ελέγχονται όσοι βρίσκονται στα όρια της πόλης και να υπάρχει πλήρης καταγραφή της κατάστασης.
  Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον φερόμενο δράστη της επίθεσης
Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον φερόμενο δράστη της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Το Interfax επικαλείται πηγή που λέει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε έναν χαρτοφύλακα μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό.
  Τρομοκρατική επίθεση και... επίσημα!
Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας, χαρακτήρισε επίσημα πλέον την έκρηξη που σημειώθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης τρομοκρατική ενέργεια.
Ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας τη Ρωσίας Αλεξάντρ Κουρενόι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Vesti24 δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ό,τι εξαρτάται από εμάς θα το πράξουμε, ώστε να αποκαλύψουμε όλους τους παράγοντες που συνέβαλλαν στο να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική αυτή επίθεση και να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον».
Ο Αλεξάντρ Κουρενόι, είπε επίσης πως «με την υπόθεση ασχολούνται οι ανακριτές" και πως ο εισαγγελικός έλεγχος που ήδη ξεκίνησε θα «αγγίζει απολύτως όλες τις πλευρές», ενώ θα υπάρξει άμεση συνεργασία με το τμήμα της εισαγγελίας που είναι αρμόδιο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 Επίσης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Βουλής Βιτσισλάβ Βολόντιν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες θα ερευνήσουν λεπτομερώς την έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης ενώ οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν.
  Έλληνας που ζει στην Αγία Πετρούπολη μίλησε στην "Tatiana Live"
Ένας Έλληνας από τους πολλούς που ζουν στην Αγία Πετρούπολη, μίλησε στην εκπομπή της "Tatiana Live" της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε για την έκρηξη στο μετρό της πόλης, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους. Ο Κυριάκος Φρόρης, έκανε λόγο για μεγάλη κινητοποιήσε από τις Αρχές.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com