Translate

Οι αριστεροί τα ξεπουλάνε όλα! – Iδιωτικοποιήσεις και ΜΟΝΟ… στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων στο Χίλτον!


Με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στην ατζέντα ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα ο νέος γύρος επαφών Θεσμών και κυβέρνησης, μετά τη χθεσινή μαραθώνια διαπραγμάτευση.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ξεκίνησαν τις επαφές, οι οποίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα περιστραφούν γύρω από τη λίστα των δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών που θα μεταφερθούν στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Στις 20:00 θα ακολουθήσει η συζήτηση για τις αλλαγές στη φορολογική διοίκηση και στις 21:00 για τις αγορές προϊόντων.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι υπήρξε συνάντηση για τα χρηματοοικονομικά θέματα και τα «κόκκινα» δάνεια με την συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, θέματα που παρέμεναν μέχρι χθες ανοιχτά.
Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ήμουν ευχαριστημένος και με αρκετά λιγότερα» θέματα από αυτά που έχουν κλείσει.
Ο ίδιος σημείωσε ότι παραμένουν ένα ως δύο ζητήματα τα οποία δεν είναι μόνο τεχνικά, αλλά έχουν και πολιτική διάσταση και διευκρίνισε ότι το ένα είναι στα συνταξιοδοτικά.
Παράλληλα ανέφερε ότι πολλά από τα υπόλοιπα μεγάλα ζητήματα έχουν κλείσει: ενέργεια, παιδεία, υγεία κ.ά..

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com