Translate

H "κυρά Μαδούρο" καμαρώνει για το πλεόνασμα! Η περήφανη συριζούλα

Οι θαλασσοδανεισμένοι εκδότες και καναλάρχες τρέμουν μην τους κλείσει ο Τσίπρας φυλακή και τους κατάσχει τις περιουσίες για τα θαλασσοδάνεια που χρωστάνε και βγάζουν στα “βοθροκαναλά” τους όλους τους παλαβούς κυβερνητικούς κατσιαπλιάδες.
Ετσι λοιπόν ο ΣΚΑΙ  (92.000.000 εκατ. δάνεια) φιλοξένησε σήμερα μια κυρία και έτσι μάθαμε ότι είναι η Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Αυτή λοιπόν η συριζούλα μας δήλωσε περήφανη που αιματοκύλισαν αλά Μαδούρο τους φτωχούς φορολογούμενους στα χαράτσια και κατάφεραν το πλεόνασμα την στιγμή που τους γελοιοποιούν καθημερινά οι διαπλεκόμενοι νταβατζήδες ολιγάρχες, οι οποίοι όχι μόνο δεν πληρώνουν φόρους και θαλασσοδάνεια αλλά ούτε καν τους δρόμους που τους έχουν πληρωθεί 70 φορές πάνω δεν παραδίδουν στην ώρα τους.
Φυσικά στις παπαριές της κάθε Παπανάτσιου δεν περιμένουμε αντίδραση από τον ψεκασμένο ανόητο λαό.
Ακολουθεί περισσότερη Παπανάτσιου:
«Kανένας δεν πίστευε ότι θα πετυχούμε αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα (3,9% το 2016), το πετύχαμε με τις θυσίες του ελληνικού λαού» δήλωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Η κ. Παπανάτσιου δήλωσε μάλιστα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα ήταν και υψηλότερο, άλλα η κυβέρνηση έδωσε τη «13η σύνταξη» και την ενίσχυση των νησιών.
«Ένα μέρος του πλεονάσματος προέρχεται από τη μείωση των δαπανών» επέμεινε απαντώντας στις κριτικές για υπερφορολόγηση χωρίς περικοπές των δαπανών του δημοσίου.
Κι όμως το παπατζιλίκι των φορομπηχτών εγχώριων Μαδούρο σχολιάζει και η γερμανική Handelsblatt η οποία παρατηρεί:
«Οι διαφωνίες για το πρωτογενές πλεόνασμα ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ συζητώνται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Ουάσιγκτον… και για τον Τσακαλώτο τα καλά στατιστικά στοιχεία είναι θεϊκό δώρο. Δείχνουν ότι η Αθήνα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Αλλά αυτό που εκ πρώτης όψεως φαίνεται ως τεράστια επιτυχία και γιορτάζεται ως τέτοια από την κυβέρνηση, είναι μόνο ένα κομμάτι μιας μέτριας γενικής εικόνας των δημόσιων οικονομικών. Εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ επισημαίνουν ότι το μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 προέκυψε κυρίως από μέτρα λιτότητας και όχι από δομικές μεταρρυθμίσεις. Στην πραγματικότητα η χώρα βρίσκεται μακριά από έναν βιώσιμο προϋπολογισμό»παρατηρεί ο σχολιαστής και συνεχίζει:
«Ο Eλληνας υπουργός Οικονομικών μπορεί να είναι υπερήφανος για το πλεόνασμα, αλλά κάθεται σε βουνό από απλήρωτους λογαριασμούς. Προμηθευτές και πάροχοι υπηρεσιών περιμένουν εδώ και χρόνια να εξοφληθούν. Οι ανοιχτοί λογαριασμοί άγγιζαν τα 4,55 δις ευρώ τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου και 5,05 δις ευρώ τέλος Φεβρουαρίου συν τον ΦΠΑ ύψους 1 δισ ευρώ».

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com