Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανατριχιαστικό! Χρήστες Facebook λαμβάνουν αιτήματα από… νεκρούς!

Καθημερινά τυχαίνει να λαμβάνουμε αιτήματα φιλίας στο Facebook. Τι συμβαίνει όμως όταν τα αιτήματα αυτά προέρχονται από κάποιον που έχει πεθάνει;
Αυτό συνέβη σε μερικούς χρήστες του Facebook, που ανέφεραν ότι έλαβαν αιτήματα φιλίας από νεκρούς φίλους και μέλη της οικογένειάς
τους. Ο θάνατος ενός κοντινού μας ανθρώπου είναι από μόνος του μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εμπειρία και με τέτοια περιστατικά, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο ανησυχητικό, είναι το γεγονός ότι απατεώνες και hackers χρησιμοποιούν αυτήν την κοινωνική πλατφόρμα μέσων μαζικής ενημέρωσης για να ξεγελάσουν τους ανθρώπους, να κλέψουν χρήματα από τους ίδιους ή για να πραγματοποιήσουν ορισμένες άλλες απάτες
Αιτήματα φιλίας από νεκρούς, είναι πιθανόν αποτέλεσμα υποκλοπής ή hacking. Για παράδειγμα, μία μέθοδος περιλαμβάνει την υποκλοπή του λογαριασμού κάποιου (σε αυτή την περίπτωση, το προφίλ του νεκρού) όπου κλέβει όλες τις πληροφορίες του προφίλ του, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιεί για να στήσει ένα νέο λογαριασμό που στην πραγματικότητα ελέγχεται από κάποιον άλλο. Μία άλλη μέθοδος περιλαμβάνει το hacking  στο λογαριασμό ενός θανόντος για να αναλάβει τον έλεγχο του εν λόγω λογαριασμού.
Στη συνέχεια στέλνουν αιτήματα φιλίας παριστάνοντας ότι είναι κάποιος φίλος. Μόλις γίνει αποδεκτή η πρόσκληση, ο απατεώνας μπορεί να δεί πληροφορίες αυτού του λογαριασμού.
Ο απατεώνας μπορεί στη συνέχεια να μεταφέρει κάθε είδους κακόβουλα στοιχεία στο πρόσωπο που αποδέχθηκε το αίτημα φιλίας. Για παράδειγμα, μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει κάποιο πρόβλημα και να ζητήσει χρήματα.Ή ο ψεύτικος λογαριασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή links που οδηγούν σε κακόβουλες ιστοσελίδες που θα προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή τους, και πολλά ακόμα.
Τα παραπάνω τεχνάσματα ισχύουν ωστόσο και για τους χρήστες του Facebook που είναι ζωντανοί. Αν λοιπόν συναντήσετε ένα τέτοιο τρομακτικό αίτημα φιλίας στο Facebook, μπορείτε να υποβάλετε ένα αίτημα είτε για να γίνει ο λογαριασμός του εκλειπόντος ανενεργός (έτσι ώστε να εξακολουθεί να είναι ορατός στο Facebook, αλλά κανείς να μην είναι σε θέση να συνδεθεί σε αυτόν) είτε για να απενεργοποιηθεί. Το αίτημα αυτό μπορεί να γίνει συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας που δίνεται εδώ.
Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να αναφέρετε ένα νεκρό άτομο στο Facebook κάνοντας κλικεδώ.
πηγη

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.