Translate

Ανατριχιαστικό! Χρήστες Facebook λαμβάνουν αιτήματα από… νεκρούς!

Καθημερινά τυχαίνει να λαμβάνουμε αιτήματα φιλίας στο Facebook. Τι συμβαίνει όμως όταν τα αιτήματα αυτά προέρχονται από κάποιον που έχει πεθάνει;
Αυτό συνέβη σε μερικούς χρήστες του Facebook, που ανέφεραν ότι έλαβαν αιτήματα φιλίας από νεκρούς φίλους και μέλη της οικογένειάς
τους. Ο θάνατος ενός κοντινού μας ανθρώπου είναι από μόνος του μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εμπειρία και με τέτοια περιστατικά, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο ανησυχητικό, είναι το γεγονός ότι απατεώνες και hackers χρησιμοποιούν αυτήν την κοινωνική πλατφόρμα μέσων μαζικής ενημέρωσης για να ξεγελάσουν τους ανθρώπους, να κλέψουν χρήματα από τους ίδιους ή για να πραγματοποιήσουν ορισμένες άλλες απάτες
Αιτήματα φιλίας από νεκρούς, είναι πιθανόν αποτέλεσμα υποκλοπής ή hacking. Για παράδειγμα, μία μέθοδος περιλαμβάνει την υποκλοπή του λογαριασμού κάποιου (σε αυτή την περίπτωση, το προφίλ του νεκρού) όπου κλέβει όλες τις πληροφορίες του προφίλ του, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιεί για να στήσει ένα νέο λογαριασμό που στην πραγματικότητα ελέγχεται από κάποιον άλλο. Μία άλλη μέθοδος περιλαμβάνει το hacking  στο λογαριασμό ενός θανόντος για να αναλάβει τον έλεγχο του εν λόγω λογαριασμού.
Στη συνέχεια στέλνουν αιτήματα φιλίας παριστάνοντας ότι είναι κάποιος φίλος. Μόλις γίνει αποδεκτή η πρόσκληση, ο απατεώνας μπορεί να δεί πληροφορίες αυτού του λογαριασμού.
Ο απατεώνας μπορεί στη συνέχεια να μεταφέρει κάθε είδους κακόβουλα στοιχεία στο πρόσωπο που αποδέχθηκε το αίτημα φιλίας. Για παράδειγμα, μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει κάποιο πρόβλημα και να ζητήσει χρήματα.Ή ο ψεύτικος λογαριασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή links που οδηγούν σε κακόβουλες ιστοσελίδες που θα προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή τους, και πολλά ακόμα.
Τα παραπάνω τεχνάσματα ισχύουν ωστόσο και για τους χρήστες του Facebook που είναι ζωντανοί. Αν λοιπόν συναντήσετε ένα τέτοιο τρομακτικό αίτημα φιλίας στο Facebook, μπορείτε να υποβάλετε ένα αίτημα είτε για να γίνει ο λογαριασμός του εκλειπόντος ανενεργός (έτσι ώστε να εξακολουθεί να είναι ορατός στο Facebook, αλλά κανείς να μην είναι σε θέση να συνδεθεί σε αυτόν) είτε για να απενεργοποιηθεί. Το αίτημα αυτό μπορεί να γίνει συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας που δίνεται εδώ.
Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να αναφέρετε ένα νεκρό άτομο στο Facebook κάνοντας κλικεδώ.
πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com