Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η DARPA και το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ σε ετοιμότητα για επίθεση

Εν μέσω προειδοποιήσεων ότι η Βόρεια Κορέα και το Ιράν έχουν σχέδια για να εξουδετερώσουν το ηλεκτρικό δίκτυο των ΗΠΑ,μέσω μιας κυβερνοεπίθεσης ή πυρηνικής έκρηξης, το Πεντάγωνο λαμβάνει μέτρα για την προστασία των επικοινωνιών και της ενέργειας.  

Η  DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) επιφόρτισε την BAE Systems με την χαρτογράφηση ενός συστήματος που μπορεί να ανιχνεύσει μια επίθεση στον κυβερνοχώρο και τη δημιουργία ενός εναλλακτικού δικτύου επικοινωνιών, για στρατιωτική και πολιτική χρήση, εάν το κύριο δίκτυο καταστραφεί, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο των Αμυντικών Συστημάτων.

 Ο πρώην διευθυντής της CIA, James Woolsey, έχει προειδοποιήσει εδώ και χρόνια ότι το δίκτυο είναι εξαιρετικά ευάλωτο, και πρόσφατα το Πεντάγωνο και ορισμένες πολιτείες έχουν λάβει αυτή την προειδοποίηση σοβαρά. Ο Woolsey και ο πρώην επικεφαλής της Επιτροπής προσωπικού της EMP, Peter Vincent Pry, δείχνουν τη Βόρεια Κορέα, ως ύποπτη, που απειλεί τις Η.Π.Α.

Η DARPA εστιάζει στην αντιμετώπιση μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο, αλλά ο Woolsey και ο Pry, έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι η Βόρεια Κορέα ή το Ιράν θα μπορούσαν να επιτεθούν στο ενεργειακό δίκτυο, με μια πυρηνική έκρηξη πάνω από την Ανατολική Ακτή, που θα το απενεργοποιούσε και θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο των 90% των πολιτών στην Ανατολή.

 Το πρόγραμμα της DARPA που παρουσιάστηκε στα Αμυντικά Συστήματα, έχει πολλά στοιχεία για να αντιδράσει σε μια επίθεση.
 Κατ 'αρχάς, θα περιλαμβάνει τρόπους για να αισθανθεί μια επικείμενη επίθεση,όπου θα χρειαζόταν προστασία. Και αν υπάρξει ζημιά, θα έχει έναν εναλλακτικό τρόπο, ώστε η επικοινωνία που χάθηκε στην επίθεση, να συνεχίσει με ένα εφεδρικό σύστημα - το κλειδί για το στρατιωτικό και κατά πάσα πιθανότητα το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
 Δεν θα είναι έτοιμο όμως μέχρι το 2020.
 Η DARPA δήλωσε ότι «ενδιαφέρεται, συγκεκριμένα, για την έγκαιρη προειδοποίηση σε επικείμενη επίθεση, την ετοιμότητα, την απομόνωση του δικτύου και τον χαρακτηρισμό απειλής σε απάντηση, μιας ευρέως διαδεδομένης και επίμονης κυβερνο-επίθεσης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας από το οποίο εξαρτώνται τα συστήματα της. Ενδεχομένως σχετικές τεχνολογίες περιλαμβάνουν ανωμαλία στην ανίχνευση, τον προγραμματισμό και την αυτοματοποιημένη συλλογιστική, τη χαρτογράφηση των συμβατικών και βιομηχανικών δικτύων συστημάτων ελέγχου, τη δομή διαμόρφωσης του δικτύου, την ανάλυση των πρωτοκόλλων βιομηχανικών συστημάτων ελέγχου, καθώς και την γρήγορη  εξακρίβωση χαρακτηρισμού των απειλών στον κυβερνοχώρο και στις συσκευές βιομηχανικού συστήματος ελέγχου.»
 Το πρόγραμμα ονομάστηκε Rapid Attack Detection, Isolation and Characterization Systems (Σύντομη Ανίχνευση Επίθεσης, Απομόνωση και Χαρακτηρισμός Συστημάτων). Υπάλληλος της BAE εκ μέρους των Αμυντικών Συστημάτων δήλωσε: «Ο σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να παρέχει μια τεχνολογία, που απομονώνει γρήγορα, τόσο το εταιρικό δίκτυο IP, όσο και τα δίκτυα υποδομών ενέργειας, ώστε να διακόψει κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις».
EL.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γνωρίστε την κυρία Χουάνα. Η κυρία Χουάνα λυπήθηκε τον Μοχάμεντ που δεν είχε σπίτι και τον έβαλε στο δικό της σπίτι. Τώρα ο Μοχάμεντ έχει κλειδώσει έξω από το σπίτι την κυρία Χουάνα και η κυρία Χουάνα δεν έχει σπίτι

41 τρις δολάρια το αμερικανικό χρέος! Ερχεται νέα κρίση... H αμερικανική οικονομία εδράζεται πάνω σε μία φούσκα

Ρε, που χρωστάμε όλοι; σε ποιούς;
Το ότι το αμερικανικό δημόσιο χρέος πλησιάζει τα 20 τρισεκατομμύρια δολλάρια το γνωρίζει κάθε Αμερικανός πολίτης, αρκεί βέβαια να παρακολουθεί την πορεία του από φωτεινές αναρτήσεις στην Νέα Υόρκη και αλλού.

Οι νεοταξίτες θέλουν να εξαλείψουν τον Χριστιανισμό από παντού - Απίστευτα σκηνικά σε Ισπανία και Σουηδία

Υπό διωγμό βρίσκεται ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη και όχι μόνο - Ιερείς παύονται γιατί δεν θέλουν να συμμετέχουν σε ομοφυλόφιλους γάμους

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σα χάρτινος πύργος καταρρέουν οι ΗΠΑ- Το U.S. NAVY παύει τις επιχειρήσεις παγκοσμίως μετά τη νέα τραγωδία vid

Πρωτοφανής απόφαση από το Αμερικανικό Ναυτικό υπό το βάρος της νέας τραγωδίας. Οι Στόλοι των ΗΠΑ παύουν τις επιχειρήσεις τους ανα τον πλανήτη!

“Τραγωδία” για τους Mykonians Βορίδη και Γεωργιάδη: Τους σηκώσαν από τις ξαπλώστρες για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση

Έπαθαν ζημιά οι Mykononians Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, καθώς η φωτιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική τους ανάγκασε να διακόψουν τα μπάνια τους.

«ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΑΣΕΙ DNA ΕΙΝΑΙ… ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ» ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

Πριν από λίγο καιρό είχαμε γράψει ένα άρθρο σχετικά με μια μελέτη του πανεπιστημίου Harvard, την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι για να εκθέσουν τις ιστορικές τους διαστροφές και κάποιοι άσχετοι που δεν