Translate

Νέα έρευνα: Η ακραία μουσική ως φάρμακο κατά του θυμού


Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Queensland, οι ακραίες μουσικές όπως το heavy metal μπορούν να έχουν θετική επίδραση στα άτομα που έχουν συναισθήματα οργής ή θυμού.
Εν αντιθέσει με προηγούμενες έρευνες που συνέδεαν τη δυνατή και χαοτική μουσική με την επιθετικότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά, η Leah Sharman και η Δρ. Genevieve Dingle του Πανεπιστημίου του Queensland αποδεικνύουν ότι η ακρόαση ακραίας μουσικής μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να ηρεμήσει.

«Βρήκαμε πως η μουσική περιορίζει τη λύπη και ενισχύει τα θετικά συναισθήματα» δήλωσε η Sharman. «Όταν βίωναν συναισθήματα θυμού, οι οπαδοί της ακραίας μουσικής επέλεγαν να ακούσουν μουσική που να ταιριάζει με αυτά που ένιωθαν. Τους βοηθούσε να εξερευνούν όλη την γκάμα των συναισθημάτων τους, αλλά και να αισθάνονται πιο εμπνευσμένοι και ήρεμοι.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως τα επίπεδα επιθετικότητας, οξυθυμίας και άγχους έπεφταν μετά την ακρόαση αυτής της μουσικής. Η πιο σημαντική αλλαγή που καταγράφηκε ήταν η μεγάλη διαφορά στο πόσο πιο εμπνευσμένοι ένιωθαν.»
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Frontiers In Human Neuroscience και συμπεριλάμβανε 39 τακτικούς ακροατές, ηλικίας 18-34 ετών. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούνταν για μια βασική περίοδο αναφοράς, μετά από μια 16-λεπτη «πρόκληση θυμού». Στη συνέχεια, άκουγαν 10 λεπτά μουσικής της επιλογής τους ή έμεναν 10 λεπτά χωρίς να ακούνε τίποτα και καταγράφονταν τα αποτελέσματα.                                                                                                     
rocking gr

  EXODUS - Metal Command (live 1985 v/P.Baloff, R.I.P)

                  
                                                                 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com