Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα έρευνα: Η ακραία μουσική ως φάρμακο κατά του θυμού


Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Queensland, οι ακραίες μουσικές όπως το heavy metal μπορούν να έχουν θετική επίδραση στα άτομα που έχουν συναισθήματα οργής ή θυμού.
Εν αντιθέσει με προηγούμενες έρευνες που συνέδεαν τη δυνατή και χαοτική μουσική με την επιθετικότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά, η Leah Sharman και η Δρ. Genevieve Dingle του Πανεπιστημίου του Queensland αποδεικνύουν ότι η ακρόαση ακραίας μουσικής μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να ηρεμήσει.

«Βρήκαμε πως η μουσική περιορίζει τη λύπη και ενισχύει τα θετικά συναισθήματα» δήλωσε η Sharman. «Όταν βίωναν συναισθήματα θυμού, οι οπαδοί της ακραίας μουσικής επέλεγαν να ακούσουν μουσική που να ταιριάζει με αυτά που ένιωθαν. Τους βοηθούσε να εξερευνούν όλη την γκάμα των συναισθημάτων τους, αλλά και να αισθάνονται πιο εμπνευσμένοι και ήρεμοι.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως τα επίπεδα επιθετικότητας, οξυθυμίας και άγχους έπεφταν μετά την ακρόαση αυτής της μουσικής. Η πιο σημαντική αλλαγή που καταγράφηκε ήταν η μεγάλη διαφορά στο πόσο πιο εμπνευσμένοι ένιωθαν.»
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Frontiers In Human Neuroscience και συμπεριλάμβανε 39 τακτικούς ακροατές, ηλικίας 18-34 ετών. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούνταν για μια βασική περίοδο αναφοράς, μετά από μια 16-λεπτη «πρόκληση θυμού». Στη συνέχεια, άκουγαν 10 λεπτά μουσικής της επιλογής τους ή έμεναν 10 λεπτά χωρίς να ακούνε τίποτα και καταγράφονταν τα αποτελέσματα.                                                                                                     
rocking gr

  EXODUS - Metal Command (live 1985 v/P.Baloff, R.I.P)

                  
                                                                 ΠΗΓΗ

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.