Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Η κατάσταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη» – Αποκαλυπτικές δηλώσεις στρατιωτικών για την κρίση με την Τουρκία

Στα ερωτήματα για το ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις, σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία «αφυδατώνεται» κι η κοινωνία ισοπεδώνεται, απάντησαν οι στρατιωτικοί σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Στην εκπομπή «Εν Αθήναις» μίλησαν ο Αλέξανδρο Κόντος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων δυνάμεων και του Συνδέσμου Αθηναίων Καταδρομέων, Έφεδρος Ταγματάρχης Καταδρομών, ο Ανέστης Τσουγκαράκης, Συνταγματάρχης και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών και ο Λεωνίδας Μπλαβέρης, Στρατιωτικός Συντάκτης.
Η συζήτηση ξεκίνησε με τον Αλέξανδρο Κόντο, ο οποίο κληθείς να απαντήσει σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή στιγμή η Ελλάδα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η κατάσταση δυναμώνει καθημερινά και δεν θα σταματήσει μετά το δημοψήφισμα γιατί οι γκρίζοι λύκοι θα συνδιοικήσουν με τον Ερντογάν. Οι Τούρκοι κάνουν τα προγράμματα τους, το ζήτημα είναι οι Έλληνες τι κάνουν». Επίσης πρόσθεσε ότι: «Ο μεγάλος ασθενής των ενόπλων δυνάμεων είναι η έλλειψη νέων. Λόγω οικονομική κρίσης, είναι εκτός Ελλάδος οι νέοι της χώρας. Υπάρχει μαύρη τρύπα».
«Νέο αίμα» θέλουν οι Τούρκοι
Ο κύριος Κόντος ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει αλλεπάλληλες ανακοινώσεις στην Τουρκία όπου καλούν νέους σε στρατιωτική θητεία, σε βαθμό αξιωματικών και υπαξιωματικών, χαρακτηριστικά αποκαλύπτει ότι στη γείτονα χώρα διώχνουν τους παλιούς και παίρνουν νέους. «Έχει εκατομμύρια, και μάλιστα ζητάει νέους με μόρφωση πανεπιστημιακή, ξένη γλώσσα και πληροφορική. Εμείς τους δικούς μας τους διώξαμε» συμπλήρωσε.
«Μας πήραν τα λεφτά, να κοιτάξουμε να μην μας πάρουν όλη την Ελλάδα»
«100 με 150 χιλιάδες λιγότεροι Έλληνες γεννιούνται κάθε χρόνο. Η υπογεννητικότητα είναι το μείζον πρόβλημα. Αν γίνει επιστράτευση στην Ελλάδα θα αναγκαστούμε να επιστρατεύσει 60αρηδες. Αφού διώξαμε τους νέους μας γιατί είμαστε άχρηστοι σαν γενιά θα αναγκαστούμε να πάρουμε το τουφέκι και να πάμε ξανά στην πρώτη γραμμή» Ανέφερε κλείνοντας.
«Κανιβαλισμός» στις Ένοπλες Δυνάμεις
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κύριος Λεωνίδας Μπλαβέρης και μίλησε για όσα ερευνά ως στρατιωτικός συντάκτης καθημερινά: «Η κατάσταση στις ένοπλες δυνάμεις δεν είναι όπως ήταν πριν μερικά χρόνια λόγω μνημονίου. Πλησιάζουμε το σημείο όπου η κατάσταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν κάποια οπλικά συστήματα που συντηρούνται, όταν όμως δεν θα μπορούν να συντηρηθούν θα κανιβαλίζονται και η εκπαίδευση θα πέσει κατακόρυφα».
Συμπλήρωσε ότι «έχουμε λιγότερα οπλικά συστήματα, λιγότερη εκπαίδευση, λιγότερο ικανό προσωπικό, οι δαπάνες έχουν κοπεί πάνω από 50%».
Επίσης, μίλησε και για τους  μισθούς που έχουν κοπεί και έχουν πέσει κατακόρυφα. Χαρακτηριστικά ανέφερε «1200 ευρώ στους πιλότους που αναχαιτίζουν Τούρκους. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, που παίρνει τις πιο σημαντικές αποφάσεις, παίρνει περίπου 2000 με 2050 ευρώ και είναι ένας σε όλες τις ένοπλες δυνάμεις. Ενώ ένας ιπτάμενος σμηναγός ανύπαντρος παίρνει 1200 ευρώ καθαρά, ο αρχηγός σμήνους και σηκώνεται κάθε μέρα μπορεί και δύο φορές τη μέρα».
«Όταν σηκώνεις το αεροπλάνο για να αναχαιτίσεις τον εχθρό αφήνεις πίσω μια οικογένεια, ποιος θα φροντίσει αυτή την οικογένεια;»
Ο κύριος Τσουγκαράκης στη συνέχεια της συζήτησης ανέφερε ότι: «Το ένα σενάριο είναι ότι δεν έχουμε πλέον νέους να υπηρετήσουν γιατί φεύγουν στο εξωτερικό, από την άλλη γερνάει ο ελληνικός στρατό αφού δεν αναπληρώνονται τα κενά».
Επίσης δήλωσε ότι: «Οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι έμπειροι και αγαπούν αυτό που κάνουν γιατί αγαπούν την πατρίδα τους. Όμως η οικονομική κρίση έπληξε και τις ένοπλες δυνάμεις».
«Εμείς αυτό που θα κάνουμε θα το κάνουμε και με 500 ευρώ, όταν όμως σηκώνεις το αεροπλάνο για να αναχαιτίσεις τον εχθρό αφήνεις πίσω μια οικογένεια, ποιος θα την φροντίσει, τώρα καταργήθηκαν και οι συντάξεις χηρείας, ποιος θα φροντίσει τις οικογένειες μας» συμπληρώνει ο κος Τσουγκαράκης.
Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «Ο στρατιωτικός είναι εσωτερικός μετανάστης. Όταν κάθε 3 χρόνια πρέπει ειδικά οι υπηρετούντες ξηρά να μετακινηθούν πως θα νοικοκυρευτούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι σύζυγοι των στρατιωτικών δεν μπορούν να εργαστούν. Αυτό γίνεται κάθε 3 χρόνια για 40 χρόνια. Πως θα στήσουμε νοικοκυριό».
Ανέφερε μάλιστα ότι η υπηρεσία δεν πληρώνει τίποτα για το σπίτι και την μετεγκατάσταση: «Πιπέρι στο στόμα, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα»είπε χαρακτηριστικά.
«Ειδικά στην παραμεθόριο και στα νησί του Αιγαίου, γίνεται σφαγή από τους τοπικούς παράγοντες για το ποιος θα αυξήσει τα ενοίκια για να νοικιάσουν οι στρατιωτικοί». Συμπλήρωσε ολοκληρώνοντας «Με 31 χρόνια υπηρεσίας ένας συνταγματάρχης παίρνει 1700 ευρώ με το ζόρι, όταν το ενοίκιο στην επαρχία για παράδειγμα είναι το λιγότερο 500 ευρώ. Δεν μας βοηθάνε, μόνο αγάπη μας δίνουν, πολλή αγάπη».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23 Σεπτεμβρίου – Όλα δείχνουν ότι θα γίνει το μεγάλο μπαμ!

Το NAVGEM, το εξελιγμένο σύστημα πρόβλεψης του καιρού που ανηκει στο Πολεμικο Ναυτικο ειναι ένα από τα πιο εξελιγμένα στον κόσμο και δειχνει σε προβλεψη πορειας τον τυφώνα Jose να κάνει άμεσο χτύπημα στη Νέα Υόρκη στις 20-21.

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ! ΕΤΣΙ ΟΙ 2 ΜΠΡΑΒΟΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΠΛΥΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ! ΤIΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Τα κοράκια καραδοκούσαν στα δικαστήρια! ΈΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ! Όλα έγιναν μετα την αναβολή της δίκης που ζήτησε η πλευρά του Πάνου Καμμένου!

VIDΕΟ που πρέπει να δουν όλοι: Ο Πάπας αρχιεκπρόσωπος του Κρόνειου επί γης ιερατείου, κήρυξε τον Μεσαίωνα του παγκόσμιου ηγέτη

Ο Πάπας Φραγκίσκος, έχοντας ως «πεσκέσι» από την Κολομβία ένα μαυρισμένο μάτι έπειτα από ατύχημα με το όχημα μετακινήσεώς του, ολοκλήρωσε την Κυριακή το ταξίδι του στην Κολομβία, προτρέποντας

Εφιαλτικό σενάριο: Τι θα συνέβαινε αν αποξηραίναμε τη Μεσόγειο – Το έχετε σκεφτεί; vid

περίεργο video ένα από τα εφιαλτικά σενάρια της ΝΤΠ

ΕΚΤΑΚΤΟ- Οι πρώτες εικόνες: Ισπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα περικύκλωσαν την Καταλονία – Δεύτερος ''ισπανικός'' εμφύλιος pics - vid

Iσπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έκαναν την εμφάνιση τους  στους δρόμους της Καταλονίας μετά από εντολή του Ραχόι ενώ ήδη υπάρχει επέμβαση

ΚΛΑΜΑ! Αναρχικοί αντιφασίστες απαιτούν τα χρήματα που τους οφείλει ο Σόρος για τις «αυθόρμητες» επαναστάσεις που τους ανέθεσε! vid

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter δείχνει ότι μέλη των Antifa ζητούν από τον δισεκατομμυριούχο erpeto παγκοσμιοποιητή Τζορτζ Σόρος να τους πληρώσει για τις υπηρεσίες τους μέχρι στιγμής.