Translate

Δραματική τηλεφωνική επικοινωνία Κινέζου ΥΠΕΞ με Λαβρώφ για Β Κορέα,Συρία

Την Παρασκευή ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρώφ, πραγματοποίησαν σήμερα μια στρατηγική τηλεφωνική επικοινωνία επί διμερών σχέσεων,για  την κατάσταση στη Συρία και την Κορεατική χερσόνησο.
Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών δεσμεύθηκαν να εφαρμόσουν ενεργά τη συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους αρχηγούς κρατών των δύο χωρών για την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας και να προετοιμαστούν για μια σειρά από υψηλού επιπέδου ανταλλαγές στο εγγύς μέλλον.
Οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι η Κίνα και η Ρωσία απολαμβάνουν σταθερή  αμοιβαία εμπιστοσύνη και είναι έτοιμες να ενισχύσουντη στρατηγική του συντονισμού σε περιφερειακά και διεθνή θέματα.
Σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, ο Wang δήλωσε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η ανεξαρτησία, η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, προσθέτοντας ότι βασική προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η διεξαγωγή ανεξάρτητης, δίκαιης και επαγγελματικής έρευνας σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στη χώρα αυτή. Είπε ότι είναι πεπεισμένος  ότι το γεγονός θα διαλευκανθεί.
Για την κορεατική χερσόνησο ο Wang δήλωσε ότι το να προληφθεί ο πόλεμος και το χάος στην χερσόνησε πληρεί τα κοινά συμφέροντα Κίνας Ρωσίας και ότι η επαναπροσέγγιση όλων των μερών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι κοινός στόχος των 2 χωρών.Η Κίνα είναι πρόθυμη να συντονιστεί στενά με τη Ρωσία για να παγώσει  την κατάσταση στη χερσόνησο και να ωθήσει τα εμπλεκόμενα μέρη να επαναλάβουν το διάλογο, είπε.

Ο Λαβρώφ δήλωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα απολαμβάνουν συχνές ανταλλαγές υψηλού επιπέδου, εμβάθυνση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και καρποφόρα αποτελέσματα από τη διμερή συνεργασία σε διάφορους τομείς.Είπε ότι η Ρωσία είναι υπέρ μιας δίκαιης έρευνας το συντομότερο δυνατόν σχετικά με το θέμα των χημικών όπλων στη Συρία  και υπέρ της επανάληψης του διαλόγου για το ζήτημα της Κορεατικής Χερσονήσου.Ο Λαβρώφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να συνεχίσει να το στρατηγικό συντονισμό και την επικοινωνία με την Κίνα.xinhua 14.4.17
dimpenews.com

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com