Translate

Τα σημάδια εξωγήινης ζωής που αγνοήσαμε και το σήμα Wow

Image result for Ποια είναι τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια του κόσμου;Απο χτές αναδημοσιεύεται σε όλες τις μεγάλες ιστοσελίδες, η είδηση του cnn.gr που αναφέρει πως Καθηγητής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ προκάλεσε μεγάλη αίσθηση με την τοποθέτηση του ότι η
ανθρωπότητα έχει δεχθεί σημάδια εξωγήινης ζωής  και ζωής αλλά τα αγνόησε.
Η Ειδηση αναφέρει πως σύμφωνα με τον Άβι Λόεμπ (Ali Loeb), οι περίεργες εκλάμψεις που φτάνουν στη γη τα τελευταία χρόνια, είναι πιθανό να αποτελούν διαρροή από ένα γιγάντιο πομπό προηγμένης τεχνολογίας που βρίσκεται στα βάθη του σύμπαντος και δίνει ενέργεια σε διαστημόπλοια για διαγαλαξιακά ταξίδια.
Οι ερευνητές, επισημαίνουν ότι η πηγή των μηνυμάτων αυτών προέρχονται από «γρήγορες εκλάμψεις ραδιοκυμάτων» (Fast Radio Bursts-FRB), και σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει, διαπιστώνεται ότι ο άνθρωπος δεν έχει τα μέσα για να δημιουργήσει μια τέτοια τεχνολογία, εννοώντας πως είναι εξωγήινη η ύπαρξη αυτών των μηνυμάτων. Αυτό που είναι λιγότερο κατανοητό όμως είναι γιατί οι εξωγήινοι μπόρεσαν εξ΄ αρχής να «χτίσουν» μια τόσο ανώτερη τεχνολογία.
Σύμφωνα με την Independent, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ταπαράξενα αυτά μηνύματα θα μπορούσαν να προέρχονται από έναν τεράστιο ραδιοπομπό τόσο ισχυρό που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ραδιοκύματα πέρα από τον γαλαξία. Μάλιστα, η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για διαστημικά ταξίδια σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα, με τον ίδιο τρόπο που ένα πλοίο ταξιδεύει στη θάλασσα.
Το “Εξωγήινο” Σήμα Wow
Κάτι τέτοιο φυσικά μάλλον δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, αφού ανάμεσα στα διάφορα άλυτα μυστήρια που υπάρχουν εκει έξω, υπάρχει και το περίφημο σήμα wow, σύμφωνα με το οποίο, αρκετές δεκαετίες πριν η ανθρωπότητα είχε διαπιστώσει τα σημάδια εξωγήινης ζωής, μέσα από ένα παράξενο “μήνυμα” που ερχόταν από το Διάστημα
Σύμφωνα με την ιστορία, μια νύχτα του καλοκαιριού του 1977, ένα ραδιοτηλεσκόπιο στο Ντέλαγουερ του Οχάιο κατέγραψε ένα σήμα, που διήρκεσε μόλις 72 δευτερόλεπτα, όμως τότε έμοιαζε ότι θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία.Για αρκετές ημέρες το περίεργο σήμα παρέμενε στα «αζήτητα» στις μετρήσεις του SETI. Μέχρι που ο ερευνητής Τζέρι Έιμαν πρόσεξε τα δεδομένα.
Ήταν μια ακολουθία από μεταβλητές και αριθμούς, η οποία αναπαριστούσε ένα σήμα τριάντα φορές πιο ισχυρό από τα συνηθισμένα. Ο ερευνητής, εντυπωσιασμένος από τα στοιχεία, κύκλωσε την ακολουθία με κόκκινο μελάνι και έγραψε δίπλα το επιφώνημα «Wow!».
Από τότε η ακολουθία αυτή έμεινε γρίφος. Πολλοί προσπάθησαν να λύσουν το μυστήριο, με την επικρατέστερη θεωρία να υποστηρίζει ότι πρόκειται για σήμα από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό.Σύμφωνα με αυτήν, η ακολουθία αναπαριστά μια τεράστια έκλυση ενέργειας, πολλά έτη φωτός μακριά, που θα μπορούσε να προέρχεται από κάποιο «λέιζερ», το οποίο εξωγήινοι έστρεψαν προς τη Γη, στη δική τους αναζήτηση για τα μυστικά του σύμπαντος. Δείτε περισσότερα για το Σήμα Wow στο βίντεο του Weirdo για μερικά από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια της ανθρωπότητας
πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com