Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΒΡΑΊΚΟ ΚΟΣΕΡ! Σφαγή ζώων στην Β. Ελλάδα, με Εβραϊκή μέθοδο για λατρευτικούς σκοπούς και κατανάλωση από Εβραίους vid

d
Σφαγείο στην Καβάλα πρόκειται να ξεκινήσει παραγωγή κρέατος «Κόσερ» (Kosher), κατάλληλου, δηλαδή, για βρώση από ανθρώπους που ασπάζονται την εβραϊκή πίστη και θρησκεία.
Η μέθοδος Κόσερ αποκλείει την αναισθητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, σε αντίθεση με τις μεθόδους που εφαρμόζονται στα πιστοποιημένα σφαγεία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.
Η σφαγή Κόσερ ανήκει στις «λατρευτικού τύπου» σφαγές που ναι μεν επιτρέπονται, ωστόσο, σε ευρωπαϊκό έδαφος, θα πρέπει να εκτελούνται βάσει του Κανονισμού 1099/2009 της ΕΕ ο οποίος προβλέπει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα. Ένα από αυτά τα προαπαιτούμενα είναι η πλήρης ακινητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, κάτι το οποίο δεν τηρείται πάντα σε χώρες όπου δεν ισχύουν αντίστοιχοι κανονισμοί.
Τα προϊόντα κρέατος Κόσερ κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος σε μία διόλου ευκαταφρόνητη παγκόσμια αγορά, όπου παρατηρούνται μεγάλες συγκεντρώσεις εβραϊκού πληθυσμού (κατοίκων αλλά και τουριστών). Σε αυτές τις χώρες μάλιστα, υπάρχουν κρεοπωλεία που πωλούν αποκλειστικά Κόσερ προϊόντα αλλά και καταστήματα που διαθέτουν τρόφιμα με έγκυρη πιστοποίηση «Κόσερ». Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 20% των προϊόντων που πωλούνται στα σούπερ-μάρκετ έχουν πιστοποίηση Κόσερ!
Η μέθοδος σφαγής Κόσερ
Η σφαγή Κόσερ δεν είναι μια απλή «διεκπεραίωση», αλλά μια τελετουργία κατά την οποία τηρούνται μια σειρά από αυστηρούς κανόνες προκειμένου το κρέας που θα προκύψει να μπορεί να φέρει την πιστοποίηση. «Παρών» στη διαδικασία πρέπει απαραίτητα να είναι ένας Ραβίνος, αλλά και οι άνθρωποι που θα προχωρήσουν στην εκτέλεση του ζώου, οι σφαγείς δηλαδή, θα πρέπει να είναι και οι ίδιοι ειδικά εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι. Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας απαγορεύεται να παρέμβει «χέρι τρίτου»…
Λεπτομερείς πληροφορίες για το τι περιλαμβάνει η μέθοδος σφαγής Κόσερ μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο.
Ωστόσο, το σημείο που κάνει τη διαφορά σε σχέση με τις μεθόδους που εφαρμόζονται στη χώρα μας για τη σφαγή των ζώων, είναι αυτό της αναισθητοποίησης, κάτι που «απαγορεύεται» ρητά στη σφαγή Κόσερ.
Όπως επισημάνθηκε παραπάνω, η σφαγή Κόσερ δεν είναι παράνομη, αλλά όταν πραγματοποιείται σε ευρωπαϊκό έδαφος, θα πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες του σχετικού Κανονισμού της ΕΕ.
Κόσερ από την… Καβάλα
Το σφαγείο της Καβάλας που προτίθεται να προχωρήσει στην παραγωγή προϊόντων κρέατος Κόσερ εδρεύει στο Κοκκινόχωμα. Πρόκειται για επιχείρηση που δραστηριοποιείται χρόνια στην περιοχή, η οποία όμως αγοράστηκε από νέους επενδυτές προ διετίας, χωρίς ωστόσο να έχει παρουσιάσει ιδιαίτερη «κίνηση», πέρα από σφαγές που πραγματοποιήθηκαν σε περιόδους υψηλής ζήτησης, όπως το Πάσχα.
Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία, θέλοντας προφανώς να «ανοιχτεί» και στην αγορά του Κόσερ, ζήτησε προ ημερών από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους για να λάβει τη σχετική άδεια.
Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης ωστόσο, διατύπωσε έγγραφες αντιρρήσεις σχετικά, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το σφαγείο δεν διαθέτει ειδική συσκευή πλήρους ακινητοποίησης του προς θανάτωση ζώου όπως ρητά ορίζει ο Κανονισμός 1099/2009 της ΕΕ.
Άδεια με επιφύλαξη;
Σύμφωνα με πληροφορίες του KAVALA POST, παρά τις ενστάσεις του Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΑΜ-Θ αποφάσισε να δώσει άδεια στο Σφαγείο να προχωρήσει σε σφαγές Κόσερ, με την επισήμανση ωστόσο, αυτές να γίνονται υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες των στελεχών της Διεύθυνσης της Καβάλας υπεύθυνων για τον κρεοσκοπικό έλεγχο των σφαγίων, κάτι που ούτως ή άλλως προβλέπεται, είτε πρόκειται για σφαγή Κόσερ είτε όχι.
Στις 14 Μαρτίου 2017, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Αχιλλέας Σαχπατζίδης -αν και ο ίδιος δεν ήταν αποδέκτης της επιστολής Αντώνογλου (!)- παρεμβαίνει στη διαδικασία και με έγγραφό του προς το ΥΠΑΑΤ αναφέρει ότι ναι μεν, ισχύει η εξαίρεση του άρθρου 4 του ΕΚ για τις λατρευτικού τύπου σφαγές και επιτρέπεται η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση, αλλά τίθενται και μια σειρά από προϋποθέσεις.
Αυτές αφορούν στην καλή μεταχείριση των ζώων, στην κατασκευή, τη διαρρύθμιση και τον εξοπλισμό των χώρων διενέργειας των σφαγών, ενώ επισημαίνεται και το ότι ότι στη χώρα μας δεν έχουν θεσπιστεί Εθνικοί Κανόνες για ανάλογες διαδικασίες! Το σημαντικότερο όλων όμως, είναι ότι τα ζώα που σφάζονται χωρίς αναισθητοποίηση θα πρέπει να ακινητοποιούνται ατομικά και με μηχανικά μέσα…
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής γνωστοποιεί στο υπουργείο ότι το Σφαγείο στο Κοκκινόχωμα επισκέφτηκε τριμελές κλιμάκιο, αποτελούμενο από δύο κτηνιάτρους του Τμήματος Κτηνιατρικής της ΠΕ Καβάλας και έναν της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας για να επιθεωρήσει τη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων και του μηχανισμού ακινητοποίησης, αλλά δυστυχώς ΟΜΟΦΩΝΑ διαπίστωσε πως:
Το σύστημα μηχανικής ακινητοποίησης δεν εξασφαλίζει ικανοποιητική συγκράτηση καθώς αφήνει πολύ μεγάλη ευρυχωρία και είναι μεγάλος ο κίνδυνος πρόκλησης τραυματισμών και επιπρόσθετης ταλαιπωρίας και πόνου του ζώου πριν και μετά τη σφαγή μέχρι τον θάνατό του.
Δεν έχει λυθεί το ζήτημα της διάθεσης των τμημάτων του σφάγιου που δεν καταναλώνονται σύμφωνα με την κατά kosher σφαγή. Ασφαλώς τέτοιου τύπου κρέατα δεν μπορούν να δοθούν απευθείας στην κατανάλωση (όπως δηλώθηκε από την εταιρία!!!) καθώς όπως εξασφαλίζεται η δυνατότητα σφαγής σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα της εβραϊκής θρησκείας, θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ίδια δυνατότητα και στους πιστούς άλλων δογμάτων και θρησκειών να επιλέγουν αν θέλουν να καταναλώσουν ζώα που εσφάγησαν όπως παραπάνω.
Ο κ. Σαχπατζίδης «κλείνει», προτείνοντας στο υπουργείο τα παρακάτω:
Να αναβληθεί η σφαγή μέχρις ότου η επιχείρηση προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να «ευθυγραμμιστεί» με τον Κανονισμό,
Να δεσμευτεί η εταιρία για την «τύχη» των τμημάτων των σφάγιων που δεν προορίζονται για κατανάλωση και
Το εβραϊκής καταγωγής συνεργείο που θα εκτελέσει τις σφαγές να φέρει τις ανάλογες πιστοποιήσεις.
Εκτός και εάν… δοθεί «άνωθεν» εντολή βάσει του άρθρου 25, παρ. 2 του Ν. 3528/2007 (Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας) σύμφωνα με την οποία ο υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει εντολή του πολιτικού του προϊστάμενου, καταθέτοντας γραπτώς τη διαφωνία του.
Με αυτήν την επισήμανση «κλείνει» την επιστολή του ο κ. Σαχπατζίδης.
Την ίδια μέρα (!) οι «άνωθεν» εντολές
Λίγο μετά την παραλαβή της επιστολής Σαχπατζίδη, το ΥΠΑΑΤ διά του Γενικού Γραμματέα Νίκου Αντώνογλου ζητά από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΑΜ-Θ όπως εντέλλει της Κτηνιατρικές Αρχές της Καβάλας όπως επιτρέψουν τις λατρευτικού τύπου σφαγές στο Σφαγείο του Κοκκινοχώματος με τον υπάρχοντα (ακατάλληλο, σύμφωνα με τις αυτοψίες των κτηνιάτρων!) μηχανισμό ακινητοποίησης, επικαλούμενο μεταξύ άλλων «το επείγον του θέματος λόγω εξαγωγών», για 14 ημέρες, διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου η επιχείρηση θα πρέπει να προβεί σε βελτίωση ή αντικατάσταση αυτού, με βάση το άρθρο 25 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.
Την ίδια (;) στιγμή, ανάλογο έγγραφο με την υπογραφή του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου αποστέλλεται στις Κτηνιατρικές Αρχές της Καβάλας με την εντολή να προχωρήσουν στην αδειοδότηση με επίκληση του επίμαχου άρθρου 25 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, επισημαίνοντας ωστόσο τα εξής:
Ότι δεν υπάρχει Εθνικό Νομικό Πλαίσιο και δεν έχουν οριστεί Εθνικοί Κανόνες για τέτοιου τύπου σφαγές,
Ότι το κλιμάκιο των επιθεωρητών δεν κατέστη δυνατό να παρατηρήσει εν λειτουργία τον μηχανισμό ακινητοποίησης του Σφαγείου,
Ότι η παρατήρηση εν λειτουργία του μηχανισμού είναι ουσιώδης,
Ότι η εξαγωγική δραστηριότητα αποτελεί «σημαντικότατο παράγοντα για την οικονομία του τόπου και της χώρας γενικότερα, ιδιαίτερα μάλιστα στις παρούσες συνθήκες» και
Ότι η εξαγωγική δραστηριότητα έχει εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα.
Μπορούν τα σφάγια Κοσέρ να εξαχθούν από τον τόπο παραγωγής τους;
Εντύπωση προκαλεί η επίκληση του «επείγοντος της εξαγωγής» των προϊόντων κρέατος που θα προκύψουν από τις σφαγές Κόσερ που θα γίνουν στο Κοκκινόχωμα της Καβάλας, τη στιγμή που ο Ειδικός Κανονισμός 1099/2009 της ΕΕ απαγορεύει ρητά τη διακίνησή τους σε χώρες «τρίτες» από αυτές όπου πραγματοποιήθηκε η σφαγή!
Επίσης, πώς είναι δυνατόν να επικαλούνται την «ανάπτυξη του τόπου και της οικονομίας» όταν φημολογείται ότι τα ζώα που πρόκειται να σφαγούν δεν προέρχονται καν από την Καβάλα ή, έστω, την ευρύτερη περιοχή αλλά θα είναι.. εισαγόμενα (αυτό δεν έχει διασταυρωθεί απόλυτα, αλλά το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος των Κτηνοτρόφων δεν γνωρίζει τίποτε σχετικά ενισχύει τις φήμες), αλλά και όταν ακόμα και το «συνεργείο» που θα εκτελέσει τις σφαγές θα είναι εβραϊκής καταγωγής (κατά δήλωση της ίδιας της εταιρίας και κατά πώς ορίζει η τελετουργία Κόσερ);
Είναι σχεδόν σίγουρο πως αν το KAVALA POST δεν είχε αναδείξει το θέμα και αν οι συλλογικότητες δεν είχαν ξεσηκωθεί, οι σφαγές θα είχαν προχωρήσει κανονικά ήδη από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, όπως άλλωστε ήταν προγραμματισμένο.
ΤΩΡΑ 14:30 μεσημέρι Τρίτης
«Παγώνει» προσωρινά μετά από αναφορά της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) στην Εισαγγελία της Καβάλας, η διαδικασία σφαγής 200 αμνοεριφίων με τη μέθοδο Κοσέρ σε σφαγείο του Κοκκινοχώματος.
Η διαδικασία επρόκειτο να γίνει σήμερα το πρωί. Από νωρίς υπήρξε παρουσία έξω από το σφαγείο δεκάδων πολιτών και εκπροσώπων συλλογικοτήτων.Σύμφωνα με πληροφορίες, η σφαγή δεν μπορεί να προχωρήσει έως ότου η Εισαγγελία λάβει σχετική γνωμοδότηση από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής προκειμένου να αποφανθεί.
Εξάλλου, μετά από σχετική αλληλογραφία μεταξύ των υπηρεσιών, αναμένεται διευκρινιστική ανακοίνωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
                                                                             
kavalapost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαύρα μαντάτα στις ΗΠΑ: Πρόβα εκκένωσης της Καλιφόρνια – Μετακινούνται εκατ κάτοικοι – Ξύπνησε το Ρήγμα του «Αγ. Ανδρέα» – Κουνιέται και το υπερ-ηφαίστειο Yellowstone

Τρομακτικά σενάρια Αρμαγεδδώνα από τους Αμερικανούς επιστήμονες και προειδοποιήσεις για πιθανό επικείμενο «MEGA-σεισμό» μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σκορπούν τον τρόμο στις ΗΠΑ. Τα

Με λένε Lewis και μεγάλωσα με γκέι γονείς. Έχω λόγους να λέω ΟΧΙ στον «γάμο» των ομοφυλόφιλων

Είμαι ο Lewis από την Αυστραλία, ένα παιδί “γκέι γονιών” και αυτή είναι η εμπειρία μου από τους γκέι γονείς. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου δεν ήταν ποτέ παντρεμένοι και ενώ ο πατέρας μου ήταν ομοφυλόφιλος,

«ΦΩΤΙΑ» ΠΗΡΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ! Το «αντίο» Τσίπρα στη Μόσχα και oι αγωγοί Τραμπ στην Ελλάδα

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για τις συζητήσεις που έκαναν Τσίπρας -Τραμπ στην Ουάσιγκτον αναφορικά με την ενεργειακή αγορά και ιδαίτερα για τους αγωγούς υγροποιημένου αερίου, ήρθε κατευθείαν δια στόματος Βλαντιμίρ Πούτιν.Ο Ρώσος ηγέτης μιλώντας σε συνέδριο

Μια ιστορία αίματος και μίζας Η χρεοκοπημένη Ελλάδα ετοιμάζεται να προσφέρει 2,4 δις ευρώ στην πιο ισχυρή οικονομία του κόσμου

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ
O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου πέταξε στον ουρανό με ένα από τα αμερικανικά F-16 της Π.Α., από εκείνα που ο ελληνικός λαός πλήρωσε με θυσίες και αίμα. Στην κυριολεξία,

Εκτελούσε και βασάνιζε ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη – Βρέθηκαν βίντεο

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τζιχαντιστή-πρωτοπαλίκαρο του ISIS που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

Πούτιν: Οι ΗΠΑ δεν είναι πια μια λευκή χριστιανική χώρα - εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να διατηρήσουμε τον πολιτισμό μας (video)

Στην πόλη Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα της Ρωσίας διεξήχθη το 19ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών. Την επίσημη έναρξή του κήρυξε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.