Translate

Ο «Προμηθέας» σοκάρει ΝΑΤΟ και…Ελλάδα – Ρωσία: «Δεν έχουμε πρόβλημα να δώσουμε S-400 στην Τουρκία γιατί ξεκίνησαν οι παραδόσεις του αντιαεροπορικού συστήματος S-500»

Άσχημα νέα για την Ελλάδα: Πηγές του Κρεμλίνου ανέφεραν ότι η Ρωσία δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραχωρήσει το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 στην Τουρκία γιατί έχουν ξεκινήσει οι παραλαβές του
υπέρτατου αντιαεροπορικού συστήματος, του S-500 ΠΡΟΜΗΘΕΑ.  Ταυτόχρονα σημείωσαν ότι πρόσφατα παρέδωσαν S-400 και στη Κίνα οπότε δεν ανησυχούν για τυχόν διαρροή τεχνολογίας! Απίστευτη εξέλιξη που όμως δείχνει πως σκέφτονται οι Μεγάλες Δυνάμεις, πάνω απ όλα το συμφέρον…
Πρόκειται για ένα καινούργιο πυραυλικό συγκρότημα που μπορεί να εξουδετερώσει ταυτόχρονα 10 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, κοντά στην στρατόσφαιρα. Συνδυάζει όλες τις καινοτομίες των προηγούμενων συστημάτων και ταυτόχρονα προσφέρει εντελώς νέες δυνατότητες στον τομέα των αντι-αεροπορικών, πυραυλικών συστημάτων. Όπως σημειώνουν οι Ρώσοι, οι Patriot PAc-3 αλλά ακόμη και οι S-400 δεν είναι τίποτα μπροστά του…
Με δραστικό βεληνεκές που φθάνει τα 600 χλμ., έναντι 400 χλμ. για τους S-400, οι πύραυλοι S-500 θα μπορούν να πλήττουν ακόμα και δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά. Αυτό νομίζουμε τα λέει όλα.
Το νέο ρωσικό υπερόπλο που στην κυριολεξία τρέμει το ΝΑΤΟ και το Βερολίνο έχει το «όνομα» του αρχαίου Έλληνα ήρωα Προμηθέα, που έσωσε ως γνωστόν την ανθρωπότητα κλέβοντας την «φωτιά» από τους «κακούς θεούς».
Έτσι και τώρα το νέο ρωσικό επίτευγμα της πυραυλικής επιστήμης το S-500 Prometheus με τις απίστευτες δυνατότητες του  θα «κλέψει» στην κυριολεξία την υπεροχή της στρατιωτικής δύναμης της νέας τάξης πραγμάτων και του ΝΑΤΟ, για αυτό και ανησυχούν σφόδρα οι νατοϊκοί επιτελείς. 
Οι  τρομεροί πύραυλοι S-500 , η εμβέλεια των οποίων φτάνει μέχρι το διάστημα, θα «κλειδώσουν» την αχανή ρωσική επικράτεια δημιουργώντας μια τεράστια περιοχή με χαρακτηρισμό  Α2ΑD(απαγόρευσης διέλευσης οποιουδήποτε χαρακτηριστεί «εχθρός»).  
Η Ρωσία βρίσκεται σε  πυρετώδη διαδικασία δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου εθνικού συστήματος αεράμυνας, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία με κύριο «συστατικό» το αντιαεροπορικό σύστημα  S-500 Prometheus  πυραύλων επιφανείας-αέρος, επίσης γνωστό  ως  55R6M Triumfator-Μ.
Αυτό δήλωσε ο  υποστράτηγος Αντρέι Τσεμπούριν επικεφαλής του προγράμματος εξοπλισμού της ρωσικής αεράμυνας  .
Ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός που είναι  διοικητής της 1ης αντιαεροπορικής μεραρχίας της ρωσικής αντι-βαλλιστικής αεράμυνας , είπε ότι οι δραστηριότητες και το πρόγραμμα που «τρέχει»,  αποσκοπούν στη δημιουργία «ενός ολοκληρωμένου εθνικού συστήματος άμυνας» του 21ου αιώνα, τα οποίο είναι  σε πλήρη εξέλιξη .
«Αυτό το σύστημα θα οριστικοποιήσει ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα καλύψουν τις ανάγκες τους με το ολοκαίνουργιο αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων S-500  μακρού βεληνεκούς εδάφους-αέρος και προηγμένα ραντάρ», εξήγησε ο ίδιος.
Πρόκειται  όμως για ένα προηγμένο σύστημα αντιαεροπορικής-αντιπυραυλικής άμυνας νέας γενιάς, στο οποίο θα εφαρμοστεί η αρχή της αυτόνομης  καταστροφής βαλλιστικών και αεροδυναμικών στόχων.
Η κύρια αποστολή του είναι η αντιμετώπιση και η προσβολή βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς στη τελική φάση της τροχιάς τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, στο μεσαίο στάδιο της πτήσης τους.
Το S-500 που σχεδιάστηκε από Almaz Antey και θα διαθέτει δραστικό βεληνεκές 600 χιλιόμετρα (πάνω από 370 μίλια), θα δύναται  να αναχαιτίζει  ταυτόχρονα  μέχρι δέκα βαλλιστικούς πυραύλους που θα ταξιδεύουν με ταχύτητα 7 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Επίσης  θα μπορεί να καταστρέφει στόχους σε υψόμετρο μέχρι 200 χιλιόμετρα (πάνω από 120 μίλια).
Από πυραύλους Κρουζ, με ταχύτητα πτήσης της τάξεως των 5.500 km/h, έως  μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), ακόμη και δορυφόρους του εχθρού σε χαμηλή διαστημική τροχιά. Αυτές τις δυνατότητες μαζί, δεν τις είχαν οι προηγούμενες γενιές αντιπυραυλικών συγκροτημάτων.
Δηλαδή, είναι σε θέση να αναχαιτίσει οποιονδήποτε εναέριο «στόχο» σε οποιοδήποτε ύψος.
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής ακαδημίας αεροδιαστημικής Ζούκωφ, Vladimir Lyaporov είπε ότι οι Ρώσοι αξιωματικοί ειδικοί επί των πυραύλων ξεκίνησαν να εξειδικεύονται σε σχέση με το τρομερό πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα S-500 Prometheus.
« Η εκπαίδευση και η συνεργασία των στελεχών με τα  συστήματα πυραύλων S-500 ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ρωσία». Αυτό δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ekho Moskvy», ο επικεφαλής της στρατιωτικής Ακαδημίας Ζούκωφ, αντιστράτηγος  Vladimir Lyaporov.
«Η προετοιμασία επικεντρώνεται σε 11 στρατιωτικές ειδικότητες, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματικών και των επαγγελματιών οπλιτών, οι οποίοι  δραστηριοποιούνται στα προηγμένα συστήματα αεράμυνας S-500», είπε ο ίδιος .
Ο Lyaporov εξήγησε ότι τώρα οι ειδικοί επί των πυραύλων μελετούν όλα τα νέα δεδομένα και τις λεπτομέρειες και στην συνέχεια θα αναπτύξουν την  δική τους  εξειδίκευση επί των δεδομένων του πυραύλου  που θα τους δοθούν από την ακαδημία «Ζούκωφ»  .
Επίσης αξιωματικοί της ακαδημίας «Ζούκωφ» προετοιμάζουν εντατικά όλους τους διοικητές των στρατιωτικών μονάδων από κοινού με εμπειρογνώμονες επί πυραυλικών θεμάτων του αμυντικού τομέα για την στελέχωση των εθνικών και περιφερειακών κέντρων ελέγχου, καθώς και όλου του απαιτούμενου προσωπικού , ερευνητών και ειδικών στην ανάπτυξη και τη δοκιμή των συστημάτων αεράμυνας.
Το αντιαεροπορικό  πυραυλικό σύστημα S-500 είναι μια εντελώς νέα γενιά συστημάτων πυραύλων «εδάφους-αέρος»  μακρού  βεληνεκούς  εναντίον στόχων σε μεγάλο υψόμετρο  που δύνανται να εξουδετερώσουν εκτός από βαλλιστικούς πυραύλους και δορυφόρους.
Μπορεί να ανιχνεύσει και ταυτόχρονα να εξουδετερώσει  10 βαλλιστικούς υπερηχητικούς  στόχους που πετούν με ταχύτητα έως και 7 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο, καθώς και  υπερυπερηχητικούς πυραύλους .
Τα χαρακτηριστικά των S-500 υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες των S-400 ενώ δεν γίνεται καν λόγος για τους  πυραύλους Patriot-3.
Η περίοδο των ρωσικών δοκιμών τα αποτελέσματα αυτών καθώς και τα πραγματικά δεδομένα του συστήματος S-500 παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό.
Ο Ρώσος πρόεδρος, σε σχετικά πρόσφατη  ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, τόνισε πως «το ΝΑΤΟ προκαλεί ακούραστα τη Ρωσία να αντιδράσει εναντίον της Δύσης», κάνοντας επίσης αναφορά στις νατοϊκές μετακινήσεις σε Βαλτική και Μαύρη θάλασσα . Ενώ έδωσε σαφή εντολή για επίσπευση όλων των » όπλων υπεροχής» έναντι του ΝΑΤΟ, όπως οι πύραυλοι S-500.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο όμως και για «άλλες» δυνατότητες οι οποίες προς το παρόν δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό των διεθνών αμυντικών αναλυτών, (μιλούν για την δυνατότητα άμεσης εξουδετέρωσης δορυφόρων στο διάστημα, π.χ  πάνω από την Ρωσία….αλλά και άλλα), οι οποίες πρόκειται να αλλάξουν «τον ρουν των γεγονότων».
pentapostagma

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com