Translate

ΈΦΥΓΕ ΦΤΩΧΗ ΚΑΙ ΜΟΝΗ Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ!! – ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Η ΓΝΩΣΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΜΙΩΤΑΚΗ(R.I.P.)

σαμιοΈφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη. Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά ενώ πληροφορίες από το περιβάλλον της μιλάνε για ανακοπή.
samiotaki.3
Το τελευταίο διάστημα η μεγάλη ηθοποιός, σύζυγος του αείμνηστου Σπύρου Καλογήρου, αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο ύστερα από γάγγραινα που έπαθε, προχώρησε στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού της.
samiotaki. 1
Η ηθοποιός έφυγε σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια και στους συναδέλφους της. Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανακοίνωσε τη δυσάρεστη είδηση στο Facebook:
image
Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη γεννήθηκε το 1934 και ήταν απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου. Στα 18 της παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό Σπύρο Καλογήρου με τον οποίο απέκτησαν ένα γιο, τον Κωνσταντίνο.
«Τον ερωτεύτηκα αμέσως», έχει πει σε συνέντευξή της η Σαμιωτάκη, ενώ ο Σπύρο Καλογήρου συνήθιζε να της εκφράζει τα συναισθήματα του μέσα από τους στίχους του:
«Ήταν του Μάη δειλινό σαν πέρασε βουβή, Καμαρωτή, πανέμορφη ψιλή σαν μια τουλίπα, Κι ενώ η φύσις έπαιρνε το χρώμα το μαβί, Μ’ αρέσεις της εφώναξα, πρόλαβα και της είπα»….
Image result for ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΜΙΩΤΑΚΗ
Το ζευγάρι έμεινε μαζί για περισσότερα από 50 χρόνια. Σε συνεντεύξεις τους και οι δυο ηθοποιοί δήλωναν αιώνια ερωτευμένοι, ενώ η Ευαγγελία Σαμιωτακη συνήθιζε να αυτορποσδιορίζεται ως η μεγαλύτερη θαυμάστρια του συζύγου της.
Όπως αναφέρει η Μηχανή του Χρόνου, στο θέατρο δεν είχαν πολλές συνεργασίες, καθώς εκείνη ήταν στο Εθνικό θέατρο, ενώ ο Καλογήρου ασχολήθηκε με το ελεύθερο θέατρο. Μετά το ’80 έκαναν δικό τους θίασο, ανέβασαν πολλές παραστάσεις και πραγματοποίησαν περιοδείες. Δεν χώρισαν ποτέ, παρά μόνο όταν ο Σπύρος Καλογήρου έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2009, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Τζάνειο νοσοκομείο. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποσυρθεί από τον χώρο του θεάματος και περνούσαν τις περισσότερες ημέρες του στο εξοχικό τους….

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com