Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τουρκία : Αναμένουν MEGA σεισμό και τσουνάμι με εκατ. θύματα – Στόχος η Κωνσταντινούπολη!

Image result for Τουρκία : σεισμό και τσουνάμι istanbulΕπιστήμονες προετοιμάζουν τους Τούρκους πολίτες για μοιραίο μέγα-σεισμό και μέγα-τσουνάμι με «μελωμένες δηλώσεις» μετά την εσπευσμένη ενημέρωση του Ρ.Τ.Ερντογάν από ειδικούς συμβούλους
σχετικά με τις αυξημένες πιθανότητες- σχεδόν βέβαιο γεγονός- η Τουρκία να δεχτεί μοιραίο πλήγμα από τη..φύση!
Όπως γράφαμε στο άρθρο με τίτλο (Έκτακτη ενημέρωση του Ρ.Τ.Ερντογάν: Βυθίζεται η Τουρκία και ανοίγει στα δύο – Kαταρρέει το φράγμα «Ατατούρκ» – Οι Τούρκοι έκλεισαν την ροή του ύδατος στην Συρία), ειδικοί προειδοποίησαν τον Ρ.Τ. Ερντογάν, ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα έκτακτης ανάγκης καθώς το φράγμα «Ατατούρκ» καταρρέει! Συγκεκριμένα οι μελέτες έδειξαν ότι ενδεχόμενος νέος σεισμός έντασης άνω των 6 Ρίχτερ θα προκαλέσει κατάρρευση του φράγματος και τεράστιες συνέπειες σε Τουρκία και Συρία…
Οι πρόσφατοι σεισμοί στην Τουρκία έχουν προκαλέσει ρήγμα στο μεγαλύτερο φράγμα της χώρας και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σε νέο μεγάλο σεισμό να καταρρεύσει πλημμυρίζοντας τεράστιες εκτάσεις και οικισμούς .
Οι ίδιοι ειδικοί κρούουν τώρα τον κώδωνα του κινδύνου και για την Κωνσταντινούπολη, μια μεγαλούπολη των 15 εκατομμυρίων κατοίκων , για μέγα-τσουνάμι μετά από πιθανό σεισμό της τάξεως των 7 Ρίχτερ, το οποίο θα διέλυε τα πάντα.
Σύμφωνα με τον Τούρκο διευθυντή Δρ. Haluk Özen επικεφαλή του τμήματος αντισεισμικών ερευνών του πανεπιστημίου  Κωνσταντινούπολης , ένας πολύ πιθανός σεισμός στην περιοχή της θάλασσας τους Μαρμαρά θα προκαλούσε ένα τεράστιο τσουνάμι που θα επέφερε τρομερές καταστροφές τόσο στην βασιλεύουσα  όσο και στα εκατομμύρια των κατοίκων της .
Ο Haluk Özen, δίνοντας πληροφορίες για τη συνάντηση του με Ιάπωνες ειδικούς επιστήμονες που βρίσκονται στην χώρα λόγω τουρκο-ιαπωνικής συνεργασίας, μίλησε για άκρως επικίνδυνα «ρήγματα» στην περιοχή τα οποία μπορούν να δώσουν σεισμούς μεγάλης έντασης.
Κρανίου τόπος η Τουρκία σε λίγο καιρό: Αναμένουν MEGA σεισμό και τσουνάμι με εκατ. θύματα – Στόχος η Κωνσταντινούπολη! - Εικόνα0
Η τουρκο-ιαπωνική συνεργασία αφορά σχέδιο που υποστηρίζεται από την πλευρά της Τουρκίας μέσω του υπουργείου ανάπτυξης με μεγάλα κονδύλια .
«Περάσαμε περίπου 4 χρόνια σε αυτό το έργο. Για τα μεγάλα  ρήγματα στη Θάλασσα του Μαρμαρά έχουμε εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες. Όπως την  θέση τους , τις βλάβες που έχουν υποστεί, το βάθος τους, καθώς και την δραστηριότητα όλων των μικρο-σεισμών.
Διαθέτουμε πολύ καλές σεισμικές μεθόδους και έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε διαφορετικές γεωλογικές μεθόδους. Παρατηρούμε με ειδικές συσκευές την θάλασσα του Μαρμαρά 24 ώρες την ημέρα 7 ημέρες την εβδομάδα.
Αυτή  η παρατήρηση διαρκεί περίπου τέσσερα χρόνια. Η σεισμική δραστηριότητα και οι βλάβες στην περιοχή του Μαρμαρά και στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθούνται και από τους  επίγειους σταθμούς μας», είπε ο ίδιος.
Ο Özen συνέχισε:«υπάρχει μεγάλη πιθανότητα  καταστροφής, εφόσον ενεργοποιηθεί κάποια από τα ρήγματα κάτι που ενεργοποιήσει με την μορφή ντόμινο ένα μεγάλο τσουνάμι το οποίο θα απειλήσει την ίδια την Κωνσταντινούπολη και τους κατοίκους της .
Οι άνθρωποι στην καταστροφή, έχει μεγάλη σημασία το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται.
Τόσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όσο και οι άνθρωποι, καθώς και οι φορείς λήψης αποφάσεων οφείλουν να ευαισθητοποιηθούν στον φόβο του φαινομένου ενός μέγα-σεισμού και ενός μέγα-τσουνάμι, και να είναι σε θέση να ζήσουν με αυτήν την προοπτική », είπε.
Μετά τη δήλωση του Haluk Özen έπεσαν βροχή και πάλι οι  ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το ζήτημα ενός ενδεχόμενου  σεισμού  στην Κωνσταντινούπολη.
Ο ίδιος απάντησε: «Τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει  από τον πρόσφατο σεισμό στην θάλασσα του Μαρμαρά μαζί με την παροχή επιστημονικών δεδομένων σχετικά με τη θέση και το μέγεθος μας δείχνουν το τι πρέπει να αναμένουμε .
Για εμάς όμως, το πιο σημαντικό μήνυμα που μπορούμε να πούμε στους πολίτες που ζουν στη Θάλασσα του Μαρμαρά  θα ήταν ξεκάθαρα ότι,  ένας σεισμός θα επηρεάσει άμεσα την Κωνσταντινούπολη και αυτό είναι πολύ σαφές.
Δεν λέμε πάντα το μέγεθος, αλλά ένα «εφτάρι» ρίχτερ και άνω θα προκαλέσει μεγάλες ζημιές κυρίως λόγω της δημιουργίας τσουνάμι.
Πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε  με αυτό, επειδή δεν γνωρίζουμε την ώρα που θα γίνει ο σεισμός. Για αυτό το μόνο που πρέπει να κάνουμε  εμείς είναι να λάβουμε όλα τα  αντίμετρα. Ενώ οι πολίτες να μάθουν να ζουν με αυτήν την προοπτική».
Ο Haluk Özen, σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη μίλησε και ειδικά για το ενδεχόμενο ενός τσουνάμι, λέγοντας :
«Με τον καιρό το Αιγαίο υπάρχει ένα ιστορικό ρεκόρ, η Μεσόγειο Θάλασσα και η Θάλασσα του Μαρμαρά θα αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή ένα  τσουνάμι.
Ήμασταν τυχεροί μέχρι τώρα διότι η μη ύπαρξη ενός τσουνάμι ειδικά στην περιοχή μας οφείλεται σε εσωτερικές διεργασίες στην θάλασσα του Μαρμαρά .
Είναι αρκετά ρεαλιστικό να περιμένουμε τσουνάμι και στην περιοχή του Μαρμαρά μετά από μεγάλο σεισμό, κάτι που θα οδηγήσει σε περισσότερες απώλειες σε σχέση με αυτές που  προέρχονται από έναν σεισμό .
Τσουνάμι όμως μπορεί να συμβεί και λόγω κατολισθήσεων στο βυθό της θάλασσας. Στην Ιαπωνία  και την Ινδονησία, δημιουργείται τσουνάμι τα οποία συμβαίνουν στην ανοικτή θάλασσα, αλλά ευτυχώς είμαστε μακριά από μια τέτοια προοπτική»
Αναφέρεται από Τούρκους ειδικούς επιστήμονες ότι πρόσφατα καταγράφηκαν περίπου 4.000 σεισμοί στην θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ η δραστηριότητα συνεχίζεται αλλά μειώνεται σταθερά. Αυτός ο ένας μήνας αυτής της σεισμικής δραστηριότητας αναμένεται να  συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό .
Όσο για τον σεισμό του Αντιγιαμάν την περασμένη εβδομάδα στην ΝΑ Τουρκία , τα μηχανήματα κατέγραψαν   περίπου 381  μετασεισμικές δονήσεις.
Στο άρθρο μας με τίτλο (Πανικός επικρατεί στην Τουρκία λόγω HAARP – Αναμένουν »βομβαρδισμό» σεισμών στην Κωνσταντινούπολη και χιλιάδες νεκρούς), αναφέραμε ότι εδώ και χρόνια αναμένεται και  λόγω HAARP  μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 6,5 – 7 Ρίχτερ.
Το HAARP χρηματοδοτείται από την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό. Διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις εκπομπής κυμάτων HF (2.8 – 10 MHz) υψηλής ισχύος (της τάξης των μερικών MW) στη Gakona της Αλάσκα, τα οποία διεγείρουν τα φορτισμένα σωματίδια της ιονόσφαιρας (πχ υψηλής ενέργειας ηλεκτρόνια), προκαλώντας την παραγωγή ασθενών κυμάτων VLF, ELF, κτλ.
Επισημαίνεται, ότι οι συχνότητες της μπάντας ELF (30 – 300 Hz) διαπερνούν το έδαφος και τη θαλάσσια μάζα αποκαλύπτοντας γεωλογικά και ωκεανογραφικά χαρακτηριστικά του πλανήτη σε πολύ μεγάλο βάθος (εφαρμογές τομογραφίας).
Η περιοχή πρόκληση σεισμών αφορά κυρίως την περιοχή πέριξ της Θάλασσας του Μαρμαρά, αναφέρει και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, σύμφωνα με μελέτη Γάλλων επιστημόνων και επιστημονικά άρθρα εδώ και 6 μήνες, τα οποία δημοσιεύουν προκαταρκτικά πορίσματα της έκθεσης αυτής για πρόκληση τεχνητού σεισμού .
Οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι ήδη υπάρχει έντονη σεισμική κινητικότητα στο υπέδαφος της περιοχής και ένα πιθανός σεισμός της τάξεως των 7-8 ρίχτερ θα οδηγούσε σε ολοκληρωτική καταστροφή ολόκληρης της περιοχής του Μαρμαρά προκαλώντας εκατομμύρια θύματα .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με λένε Lewis και μεγάλωσα με γκέι γονείς. Έχω λόγους να λέω ΟΧΙ στον «γάμο» των ομοφυλόφιλων

Είμαι ο Lewis από την Αυστραλία, ένα παιδί “γκέι γονιών” και αυτή είναι η εμπειρία μου από τους γκέι γονείς. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου δεν ήταν ποτέ παντρεμένοι και ενώ ο πατέρας μου ήταν ομοφυλόφιλος,

Μαύρα μαντάτα στις ΗΠΑ: Πρόβα εκκένωσης της Καλιφόρνια – Μετακινούνται εκατ κάτοικοι – Ξύπνησε το Ρήγμα του «Αγ. Ανδρέα» – Κουνιέται και το υπερ-ηφαίστειο Yellowstone

Τρομακτικά σενάρια Αρμαγεδδώνα από τους Αμερικανούς επιστήμονες και προειδοποιήσεις για πιθανό επικείμενο «MEGA-σεισμό» μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σκορπούν τον τρόμο στις ΗΠΑ. Τα

«ΦΩΤΙΑ» ΠΗΡΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ! Το «αντίο» Τσίπρα στη Μόσχα και oι αγωγοί Τραμπ στην Ελλάδα

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας για τις συζητήσεις που έκαναν Τσίπρας -Τραμπ στην Ουάσιγκτον αναφορικά με την ενεργειακή αγορά και ιδαίτερα για τους αγωγούς υγροποιημένου αερίου, ήρθε κατευθείαν δια στόματος Βλαντιμίρ Πούτιν.Ο Ρώσος ηγέτης μιλώντας σε συνέδριο

Μια ιστορία αίματος και μίζας Η χρεοκοπημένη Ελλάδα ετοιμάζεται να προσφέρει 2,4 δις ευρώ στην πιο ισχυρή οικονομία του κόσμου

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ
O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου πέταξε στον ουρανό με ένα από τα αμερικανικά F-16 της Π.Α., από εκείνα που ο ελληνικός λαός πλήρωσε με θυσίες και αίμα. Στην κυριολεξία,

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ To Πείραμα βρίσκεται σε εξέλιξη.Eπόμενη φάση το Ελληνικό Βitcoin!

Το Bilderberg club παρακολουθεί με ενδιαφέρον το κάθε επόμενο στάδιο
Η πρόσκληση και η φιλοξενία  του Ελληνα πρωθυπουργού από τον Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι παρά επιβράβευση της άψογης εκτέλεσης του Πειράματος αλλά και τις επιθυμίας της οικογένειας Τραμπ να

Κατάσκοποι θα μπορούν να «βλέπουν» μέσα σε οποιοδήποτε δωμάτιο από τα σήματα Wi-Fi

Μπορείτε να μη δίνετε ιδιαίτερη σημασία στο «δρομολογητή» (router) του σπιτιού και του γραφείου σας, ο οποίος αναλαμβάνει να λάβει και να στείλει ενσύρματα ή ασύρματα δεδομένα μέσω του διαδικτύου, όμως