Translate

EKTAKTO--Eικόνες σοκ από διπλή τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο – Πυροβολισμοί και εκρήξεις LIVE

Σε κλοιό τρομοκρατικών επιθέσεων η Βρετανία με δύο επιθέσεις στο κοινοβούλιο και στη γέφυρα του Westminster. Οπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα υπάρχουν πληροφορίες για ισχυρή έκρηξη και
πυροβολισμούς. Mέχρι στιγμής υπάρχει ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση. Η αρχική πληροφορίες έκανε λόγο για άνδρα που έφτασε στην πύλη του κοινοβουλίου κρατώντας μεγάλο μαχαίρι, τον οποίο πυροβόλησαν αστυνομικοί.
Ο δράστης με το τζιπ που τραυμάτισε πεζούς στη γέφυρα στο Λονδίνο και εν συνεχεία έπεσε στη πύλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου, αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ότι είναι Ασιάτης.
Οπως αναφέρουν μάρτυρες στην «Telegraph» ο δράστης είναι «Ασιάτης, περίπου 40 ετών και κρατούσε ένα μαχαίρι 8 ιντσών.
Ετρεξε μέσα στους διαδρόμους από την πύλη του Κοινοβουλίου, φορούσε ένα ελαφρύ μπουφάν και σκούρο παντελόνι με πουκάμισο. Η αστυνομία τον κυνήγησε, τον πυροβόλησε και έπεσε κάτω γεμάτος αίματα».
Συγκλονιστική φωτογραφία ΜΕΣΑ από το κοινοβούλιο τη στιγμή του συναγερμού!
Σε αποκλεισμό βρίσκεται μετά την επίθεση το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, φυγαδεύτηκε από το κτίριο με αυτοκίνητο, συνοδεία τουλάχιστον οκτώ οπλισμένων αστυνομικών με πολιτικά. Η πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης – περίπου 35 μέτρα.
Η Μητροπολιτική Αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό στο προαύλιο του Κοινοβουλίου ως τρομοκρατικό συμβάν. Όπως μεταδίδεται από το Λονδίνο, η αστυνομία δεν γνωρίζει εάν τα περιστατικά έχουν τελειώσει. Έχει ήδη καταστρώσει σχέδια για ευρύτερη εκκένωση του Λονδίνου, εάν χρειαστεί.
Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και ενδεχομένως να είναι σε εξέλιξη δύο διαφορετικά περιστατικά, στην περιοχή γύρω από το βρετανικό κοινοβούλιο. Φωτογράφος του Reuters κάνει λόγο για τουλάχιστον 12 τραυματίες στο Westminster Bridge, κοντά στο κοινοβούλιο. Κόσμος έτρεχε στους δρόμους πανικόβλητος, μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Το σημείο αποκλείστηκε από την αστυνομία.
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν έξω από το κοινοβούλιο της Βρετανίας και το κτίριο έχει αποκλειστεί, δήλωσε αξιωματούχος του Ουεστμίνστερ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί φέρουν έναν αστυνομικό να μαχαιρώθηκε από άγνωστο άνδρα. Τότε άλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν τρεις ή τέσσερις φορές εναντίον του άνδρα με το μαχαίρι, εξουδετερώνοντάς τον.
«Δύο άτομα έχουν δεχθεί πυρά. Ο ένας τραυματίας – πιθανώς ο δράστης – φαίνεται νεκρός. Ο δεύτερος τραυματίας, ένας αστυνομικός, τραυματίστηκε αλλά δείχνει ζωντανός. Είδα έναν άνδρα να τρέχει προς την έξοδο του New Palace Yard, κάτω από το Μπιγκ Μπεν. Η αστυνομία του φώναζε για να τον σταματήσει, καλώντας τον να πετάξει το όπλο του. Μετά άκουσα δύο πυροβολισμούς», αναφέρει δημοσιογράφος του Independent.
Η Βουλή της Βρετανίας ανέστειλε τις εργασίες της.
Κατά πληροφορίες νοσοκόμοι προσφέρουν φροντίδες σε δύο ανθρώπους μέσα στον περίβολο του κτιρίου.
Νωρίτερα ακούστηκαν ισχυροί κρότοι έξω από τη Βουλή. Αστυνομικοί θεάθηκαν να τρέχουν προς την έξοδο της Βουλής.
Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε δεύτερο περιστατικό, που δεν είναι γνωστό αν και πως συνδέονται, δώδεκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν στη Γέφυρα του Γουεστμινστερ, όταν τους χτύπησε αυτοκίνητο.










Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com