Translate

Αλλαγή πλεύσης της ΝΔ: Μετά την συναίνεση στο λαθρο- μεταναστευτικό θα υπερψηφίσει και επιμέρους μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση!

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το πρωί το σχήμα των τομεαρχών της ΝΔ υπό τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία συνεδρίαση όπου ο επικεφαλής της ΝΔ θα επιχειρήσει να επουλώσει τις πληγές του
κόμματός του από την δημόσια, πλέον διαφοροποίηση κορυφαίων
ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Ο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ «ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ» ΚΑΙ «ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ»
                                                                                        του Πέτρου Αναστασίου
στελεχών, όπως ο πρώτην πρόεδρος του κόμματος Ε.Μεϊμαράκης ή βουλευτών όπως η Κατερίνα Παπακώστα που διατυπώνουν ανοιχτές διαφωνίες για την πολιτική του κόμματος στο θέμα των Μνημονίων.
Την πληρή σύγκλιση και ομοφωνία με την κυβέρνηση στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό (δεν έχει υπάρξει ούτε μία δήλωση στελέχους της ΝΔ που να καταδικάζει την πολιτική των ανοικτών συνόρων και των "δομών φιλοξενίας") φαίνεται ότι θα την διαδεχθεί συναίνεση προς την κυβέρνηση και στο θέμα της αξιολόγησης.
Η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι "Πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν με τον καλύτερο τρόπο και με το μικρότερο κόστος για την οικονομία και τους πολίτες και η καθυστέρηση την οποία έκανε η κυβέρνηση ήταν για εσωκομματικούς λόγους" (άρα έπρεπε να την κλείσει όπως-όπως με όλο το πακέτο των μέτρων που ζητούν οι δανειστές, ΕΕ και ΔΝΤ!)είναι κάτι παραπάνω από σαφής και ειλικρινής και πλέον θα έχει και τον χαρακτήρα υπερψήφισης επμέρους μέτρων και άρθρων του νομοσχεδίου. 
Ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο αλλά θα εξετάσει τις διαρθρωτικές αλλαγές (τι εννοούν με αυτό δεν το διευκρινίζουν) και θα τις υπερψηφίσει και θα υποβάλλει και δικές της βελτιωτικές προτάσεις.
Αν η συμφωνία έλθει πακέτο σε ένα άρθρο η ΝΔ θα καταψηφίσει. Εάν έλθουν σε διαφορετικά άρθρα θα ψηφίσει a la cart!.
Η ΝΔ ξεκαθάρισε στην βουλευτή Κατερίνα Παπακώστα ότι οι παραφωνίες από στελέχη δεν θα γίνουν ανεκτές καθώς πληγώνουν τη βάση της γαλάζιας παράταξης και αποδυναμώνουν το μήνυμα του κόμματος.
Άλλωστε και στην κ. Παπακώστα την Παρασκευή το βράδυ διεμηνύθη ότι αν δεν διευκρινίσει τι εννοούσε την περίμενε διαγραφή. Η κ. Παπακώστα έκανε διευκρινιστική δήλωση στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το τι εννοούσε όταν δήλωνε ότι "Δεν μπορούμε να λέμε συνέχεια "όχι" σε όλα στην κυβέρνηση στο θέμα της αξιολόγησης"!
Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει σαφή πολιτική και απέναντι στις τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο: Η άποψή του είναι να μην προκαλούμε την Τουρκία, να υπάρχει αυτοσυγκράτηση σε ότι αφορά την απάντηση της Αθήνας στην τουρκική επιθετικότητα και να προβληθεί στο εξωτερικο το ότι "η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας σε μία ευρύτερη αποσταθεροποιημένη περιοχή και θα πρέπει να στηριχθεί από τους συμμάχους της, τόσο στο οικονομικό όσο και στο γεωπολιτικό πεδίο".
pronews

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com