Translate

Γιατί στέλνει ο Ν.Τραμπ τον Ρ.Τίλερσον να συναντήσει τον Ερντογάν λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα;

Η απόφαση του Ν.Τραμπ εν μέσω της διαμάχης του Ερντογάν με την Ευρώπη,σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη στιγμή μιας και κοντεύουν οι μέρες του δημοψηφίσματος να στείλει τον Ρεξ Τίλερσον στην Τουρκία προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Η επίσκεψη Τίλερσον θα γίνει την Πέμπτη (30.03.2017), και με το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν να παραμένει ανοιχτό πάντα στο τραπέζι.
Η είδηση όμως δεν είναι μόνο αυτή, αλλά και το γεγονός  ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, θα δει μόνο τον πρόεδρο της Τουρκίας και κανέναν άλλο, με πρόσχημα τη Συρία.
Ανώτατο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι ο Τίλερσον θα συναντηθεί με τον Ερντογάν και μέλη του υπουργικού συμβουλίου που συμμετέχουν στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. "Είναι ασφαλώς κάτι για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα ενήμεροι και ο υπουργός θα το έχει υπ' όψιν του όσο βρίσκεται εκεί", είπε στέλεχος του υπουργείου, αναφερόμενος σε πολιτικές ευαισθησίες πριν από το δημοψήφισμα.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι περιμένουν από τον Ερντογάν να θέσει το θέμα του Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και τον οποίο κατηγορεί ότι οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα πέρσι τον Ιούλιο.
Τέλος σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι συνομιλίες στην Άγκυρα θα εστιαστούν στην συμμαχική επιχείρηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που προσπαθεί να ανακαταλάβει τη Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος και να σταθεροποιήσει περιοχές από όπου οι τζιχαντιστές έχουν εκδιωχθεί, επιτρέποντας στους πρόσφυγες να επιστρέψουν, υποστήριξαν αξιωματούχοι.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com