Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έσκασε η πρώτη βόμβα δια χειρός Ν.Τραμπ: Ισραηλινός Στόλος ταχέων σκαφών θα προστατεύει τις εξέδρες φυσικού αερίου στην Α. Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ!


Για την ηγεσία του ισραηλινού ναυτικού, οι τελευταίες ειδήσεις σχετικά με την έναρξη γεωτρήσεων και την τοποθέτηση εξεδρών , συνδέονται και με την προμήθεια και  νέων υποβρυχίων, επιφέροντας
μια εκπληκτική στροφή των γεγονότων.
Το Τελ Αβίβ συνήθως τηρεί άκρα μυστικότητα  και δεν εξωτερικεύει τέτοια ζητήματα που άπτονται θεμάτων εθνικής ασφαλείας .
«Δεν είναι ωραίο να διαβάσετε τέτοιου τύπου ιστορίες, αλλά στο κάτω κάτω δημιουργεί πολύ υψηλό κίνητρο. Πολλά στελέχη μας θέλουν να υπηρετήσουν σε αυτά τα σκάφη», δήλωσε Ισραηλινός αξιωματικός του ναυτικού. Αυτά τα σκάφη θα είναι κλάσεως  Sa’ar 6 και θα έρθουν  από τη Γερμανία όχι νωρίτερα από δυόμισι χρόνια από τώρα.
Αλλά το ισραηλινό ναυτικό δεν στέκεται αδρανές και ήδη διεξάγει έρευνα αγορά  νέων σκαφών με σκοπό την προστασία των γεωτρύπανων που θα βρίσκονται σε διεθνή ύδατα.
Εδώ το θέμα αφορά και την Κύπρο η οποία το καλοκαίρι θα ξεκινήσει την αξιοποίηση θαλασσιών οικοπέδων στην ΑΟΖ , πάντα με το φόβο του τουρκικού παράγοντα .
Άλλωστε υπάρχει αμυντική συμμαχία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου για το ζήτημα αυτό και είναι σίγουρο ότι θα έχουμε επεισόδια με πρωταγωνιστές τους Τούρκους το επόμενο  διάστημα.  
Σε ισραηλινή ακτή υπάρχει σήμερα ειδικό σκάφος που ονομάζεται Atwood, το οποίο πρόκειται να τοποθετήσει μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες γεωτρήσεων στον κόσμο όταν ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου .
Η πλωτή εξέδρα είναι έτοιμη από τον περασμένο Οκτώβριο, δεκάδες μίλια δυτικά της Χάιφα, για σκοπούς γεώτρησης στο κοίτασμα φυσικού αερίου Tamar 8.
Ο Ισραηλινός πλοίαρχος Ziv Rom, ο διοικητής του στολίσκου ταχέων σκαφών είναι ο διοικητής ασφαλείας όλων των πλατφορμών με αποστολή του την προστασία  από ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση.
Για την εκτέλεση αυτού του καθήκοντος υπάρχουν 11 κορβέτες κατευθυνόμενων βλημάτων του ισραηλινού ναυτικού.
Τρεις από αυτές είναι κορβέτες κλάσεως Sa’ar 5 οι οποίες αγοράστηκαν την δεκαετία του 1990 από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα υπόλοιπα είναι μικρότερα σκάφη (πυραυλάκατοι), κλάσεως  Saar 4 και 5, τα οποία κατασκευάστηκαν στο Ισραήλ .
«Κάθε ένα από αυτά τα σκάφη θα μπορούσε να εκπληρώσει αυτή την αποστολή», λέει ένας ανώτερος αξιωματικός του ναυτικού, σημειώνοντας ότι υπήρξαν κάποιες αλλαγές στη φύση των εργασιών.
«Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων των θαλάσσιων οικονομικών ζωνών έπρεπε να αλλάξει ολόκληρη την αντίληψή μας σε μια τεράστια περιοχή για το πώς θα γίνεται η διάκριση μεταξύ φίλου και εχθρού», τονίζει ο ίδιος.
 Τα υπόλοιπα σχέδια θα τα δούμε …σίγουρα στην πράξη σε σχέση με την Τουρκία.
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε

H NASA διέκοψε το σήμα ζωντανής μετάδοσης μόλις εντοπίστηκε παράξενη φιγούρα στο παράθυρο του ISS - vid

Μια αρκετά περίεργη φιγούρα φάνηκε να πλησιάζει το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού η οποία έδειχνε απόκοσμη από την εξωτερική κάμερα.  Σύμφωνα,  με το video που ακολουθεί, η

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γνωρίστε την κυρία Χουάνα. Η κυρία Χουάνα λυπήθηκε τον Μοχάμεντ που δεν είχε σπίτι και τον έβαλε στο δικό της σπίτι. Τώρα ο Μοχάμεντ έχει κλειδώσει έξω από το σπίτι την κυρία Χουάνα και η κυρία Χουάνα δεν έχει σπίτι

Την ώρα που οι ΗΠΑ σέρνονται σε εμφύλιο, η Ρωσία ισχυροποιείται (και) στην Αρκτική

Τα δόντια της σε όλα τα σημεία του ορίζοντα δείχνει η ισχυρή και κραταιά Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους επίδοξους...αντιπάλους που θα τολμήσουν να τα βάλουν μαζί

“Τραγωδία” για τους Mykonians Βορίδη και Γεωργιάδη: Τους σηκώσαν από τις ξαπλώστρες για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση

Έπαθαν ζημιά οι Mykononians Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, καθώς η φωτιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική τους ανάγκασε να διακόψουν τα μπάνια τους.

Καίνε την Ελλάδα για να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνεια. Αυτή είναι η παραγματικότητα.

Η ΠΥΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Οι Ολιγάρχες, τα βαποράκια τους και οι τσιμεντωμένοι βουλευτές του Σύριζα