Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έρευνα - “χαστούκι” στα μούτρα των «αντιρατσιστών»: Οι Έλληνες δεν θέλουν τους λαθρομετανάστες

Παρά την πολυετή κραυγαλέα «αντιρατσιστική» προπαγάνδα που ασκείται στον Ελληνικό Λαό, φαίνεται ότι τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Γι’ αυτόν τον λόγο, η φυλλάδα των εθνομηδενιστών, των τρομοκρατών και κατηγορούμενου για παιδεραστία φόρεσε
«μαύρες πλερέζες», παρουσιάζοντας τα δείγματα ερεύνης για την αντίληψη που έχουν οι Έλληνες για τους λαθρομετανάστες και τους «πρόσφυγες».
Υπό τον τίτλο «Ζούμε τον… μύθο μας για τους μετανάστες», διαβάζουμε χαρακτηριστικά, ανάμεσα σ’ άλλα, και τα εξής στην εν λόγω φυλλάδα:
«Παγιδευμένοι σε ξενοφοβικές δοξασίες που θέλουν τους μετανάστες να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία, να παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων εργαζομένων και να υποβαθμίζουν την πολιτιστική ζωή της χώρας μας εμφανίζονται οι περισσότεροι Έλληνες σε πρόσφατη έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) που αποτυπώνει τις στάσεις των Ελλήνων και των μεταναστών για το φαινόμενο της μετανάστευσης προς την Ελλάδα.
Η έρευνα, μέρος ευρύτερης έρευνας του ΕΚΚΕ για την πρόσβαση των μεταναστών στο ελληνικό σύστημα υγείας, έγινε το περασμένο καλοκαίρι, σε μια περίοδο που σφραγίστηκε τόσο από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση όσο και από την κρίση διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής των τελευταίων ετών. Τα βασικά ευρήματα, που παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά η “Εφ. Συν.”, ότι το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας θεωρεί τους μετανάστες απειλή για την οικονομία και τον πολιτισμό, είναι μάλλον αναμενόμενα και επιβεβαιώνουν την τάση ανόδου της ξενοφοβίας σε περιόδους μεγάλης ανεργίας και οικονομικής κρίσης. Δεν παύουν όμως να είναι ανησυχητικά, καθώς δείχνουν πόσο διαδεδομένος είναι ο μύθος της απειλής των μεταναστών, παρά τις μελέτες και τα στοιχεία που τον διαψεύδουν.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 65% των Ελλήνων θεωρεί ότι σε γενικές γραμμές είναι μάλλον αρνητικός για την ελληνική οικονομία ο ερχομός μεταναστών στην Ελλάδα, το 59% θεωρεί ότι οι μετανάστες παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων εργαζομένων, ενώ το 59% πιστεύει ότι οι μετανάστες παίρνουν από την Ελλάδα περισσότερα από όσα αφήνουν στον τόπο μας. Αλλά και στην πιο γενική ερώτηση αν ο ερχομός των μεταναστών έκανε την Ελλάδα καλύτερο ή χειρότερο μέρος για να ζει κανείς, το 65% των Ελλήνων θεωρεί ότι την έκανε χειρότερο μέρος, ενώ και σε ό,τι αφορά την πολιτιστική μας ζωή, το 57% των Ελλήνων θεωρεί ότι έχει υποβαθμιστεί εξαιτίας του ερχομού των μεταναστών.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απόψεις των περισσότερων Ελλήνων σχετικά με τη διαχείριση της αυξημένης προσφυγικής ροής των τελευταίων ετών. Το 44,4% θεωρεί ότι η κυβέρνηση μεταχειρίζεται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες των τελευταίων ετών λίγο-πολύ καλύτερα από ό,τι αντιμετωπίζει τους Έλληνες και το 29,2% ότι τους αντιμετωπίζει το ίδιο. Επιπλέον, το 41% διαφωνεί, ανάμεσά τους κάποιοι έντονα, ότι θα έπρεπε να κρίνει η κυβέρνηση με γενναιοδωρία τις αιτήσεις ασύλου, το 29,8% ούτε διαφωνεί ούτε συμφωνεί και το 29,3% συμφωνεί.
Σε ανησυχητικά μεγάλο βαθμό βρίσκεται το ποσοστό όσων εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις απέναντι στους μουσουλμάνους μετανάστες και πρόσφυγες, σε βαθμό που εμφανίζονται έτοιμοι να συνηγορήσουν σε ενδεχόμενη απαγόρευση εισόδου στη χώρα με αποκλειστικό κριτήριο το θρήσκευμα, απαγόρευση που θα ήταν φυσικά κατάφωρα αντισυνταγματική και θα ξεπερνούσε σε αυθαιρεσία ακόμα και το ακραίο διάταγμα του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, που κατέπεσε στην αμερικανική Δικαιοσύνη. Ένα 42,1% φαίνεται να ασπάζεται την ακραία θέση ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να επιτρέψει σε κανέναν μουσουλμάνο αλλοδαπό να έρθει να ζήσει στη χώρα μας, ενώ το 41% θεωρεί ότι θα έπρεπε να επιτραπεί η είσοδος σε λίγους. Άλλωστε, σε άλλη πανευρωπαϊκή έρευνα του Βασιλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Chatham House, που έγινε στις 7 Φεβρουαρίου, λίγο μετά το διάταγμα Τραμπ στις ΗΠΑ, το 58% των Ελλήνων συμφωνεί ότι πρέπει να σταματήσει η μετανάστευση από χώρες με βασική θρησκεία το ισλάμ».
Έτσι αντιλαμβάνονται την δημοκρατία και την αρχή της πλειοψηφίας οι εγχώριοι αρνητές του Έθνους και «αλληλέγγυοι» προς τους λαθρομετανάστεςΌταν οι απόψεις του Ελληνικού Λαού δεν συνάδουν με τις δικές τους εθνομηδενιστικές αντιλήψεις τόσο το χειρότερο για τους Έλληνες. Χρησιμοποιώντας «κλισέ» φράσεις όπως «ξενοφοβικές δοξασίες» αγνοούν πλήρως την πεποίθηση του Ελληνικού Λαού και προφανώς η συστηματική προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου των συμπατριωτών μας θα συνεχιστεί, με τις κατάλληλες «τονωτικές ενέσεις» στους διάφορους επαγγελματίες «αντιρατσιστές», οι οποίοι έχουν αναλάβει «εργολαβία» την συγκεκριμένη αποστολή.
Δυστυχώς για τους σύγχρονους αποδομητές του Ελληνικού Έθνους και του Λαού του, η πραγματικότητα κινείται πολύ μακριά από τις ξεπερασμένες και εκτός τόπου και χρόνου ψευτοανθρωπιστικές ιδεοληψίες τους. Οι Έλληνες επιζητούν μια Ελλάδα που θα ανήκει σ’ αυτούς και δεν θέλουν να καταστούν ούτε μειοψηφία ούτε φιλοξενούμενοι στην ίδια την Πατρίδα τους. Αυτή είναι μια αληθής κατάσταση, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση και ρήξη με τον… μύθο των εθνομηδενιστών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γνωρίστε την κυρία Χουάνα. Η κυρία Χουάνα λυπήθηκε τον Μοχάμεντ που δεν είχε σπίτι και τον έβαλε στο δικό της σπίτι. Τώρα ο Μοχάμεντ έχει κλειδώσει έξω από το σπίτι την κυρία Χουάνα και η κυρία Χουάνα δεν έχει σπίτι

41 τρις δολάρια το αμερικανικό χρέος! Ερχεται νέα κρίση... H αμερικανική οικονομία εδράζεται πάνω σε μία φούσκα

Ρε, που χρωστάμε όλοι; σε ποιούς;
Το ότι το αμερικανικό δημόσιο χρέος πλησιάζει τα 20 τρισεκατομμύρια δολλάρια το γνωρίζει κάθε Αμερικανός πολίτης, αρκεί βέβαια να παρακολουθεί την πορεία του από φωτεινές αναρτήσεις στην Νέα Υόρκη και αλλού.

Οι νεοταξίτες θέλουν να εξαλείψουν τον Χριστιανισμό από παντού - Απίστευτα σκηνικά σε Ισπανία και Σουηδία

Υπό διωγμό βρίσκεται ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη και όχι μόνο - Ιερείς παύονται γιατί δεν θέλουν να συμμετέχουν σε ομοφυλόφιλους γάμους

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σα χάρτινος πύργος καταρρέουν οι ΗΠΑ- Το U.S. NAVY παύει τις επιχειρήσεις παγκοσμίως μετά τη νέα τραγωδία vid

Πρωτοφανής απόφαση από το Αμερικανικό Ναυτικό υπό το βάρος της νέας τραγωδίας. Οι Στόλοι των ΗΠΑ παύουν τις επιχειρήσεις τους ανα τον πλανήτη!

“Τραγωδία” για τους Mykonians Βορίδη και Γεωργιάδη: Τους σηκώσαν από τις ξαπλώστρες για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση

Έπαθαν ζημιά οι Mykononians Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, καθώς η φωτιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική τους ανάγκασε να διακόψουν τα μπάνια τους.

«ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΑΣΕΙ DNA ΕΙΝΑΙ… ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ» ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

Πριν από λίγο καιρό είχαμε γράψει ένα άρθρο σχετικά με μια μελέτη του πανεπιστημίου Harvard, την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι για να εκθέσουν τις ιστορικές τους διαστροφές και κάποιοι άσχετοι που δεν