Translate

«Χαστούκι» Τραμπ σε Τουρκία

Ανοίγει ο δρόμος για την Ελλάδα, εάν…

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έθεσε την Τουρκία σε επίπεδο υψηλού κινδύνου για εξαγωγή ισλαμικής τρομοκρατίας.

Έτσι, δίνει αν μη τι άλλο ισχυρό κτύπημα στην τουρκική οικονομία και τον τουρκικό τουρισμό, καθότι, μεταξύ άλλων, εξέδωσε διάταγμα με βάση το οποίο όσοι έρχονται από την Τουρκία και άλλες επτά μουσουλμανικές χώρες δεν θα μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές υπό τον φόβο ότι μέσα σε αυτές θα υπάρχει κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι πλέον οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ από τα αεροδρόμια της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κουβέιτ, του Μαρόκου και του Κατάρ θα πρέπει να τοποθετούν όλες τις ηλεκτρονικές τους συσκευές που είναι μεγαλύτερες από ένα κινητό τηλέφωνο στις βαλίτσες τους ώστε να περνούν από τον έλεγχο.
Ουσιαστικά ο παλαιοταξίτης Τραμπ απαγορεύει στους πολυάριθμους Αμερικανούς τουρίστες να ταξιδέψουν στην γείτονα χώρα, ενώ σε γεωπολιτικό επίπεδο η Τουρκία κατατάσσεται επίπεδο rogue state, όπερ και σημαίνει πως παράγει και εξάγει ισλαμική τρομοκρατία.
Με λίγα λόγια αμερικανοτουρκικές σχέσεις υποβαθμίζονται και ανοίγεται δρόμος για την Ελλάδα.
Υπό την προϋπόθεση βέβαια η όποια κυβέρνηση να προσεγγίσει σε όλα τα επίπεδα την πολιτική Τραμπ και Πούτιν, κόντρα στις επιταγές λιτότητας της ΕΕ.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com