Translate

ΝΔ 38-40% Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή - ΣΥΡΙΖΑ 7-9% Σέρνει τη χώρα ως τις γερμανικές εκλογές ενώ είναι 3ο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ!

Αποτέλεσμα εικόνας για τσοπρασ τριτοσΑποφασισμένος να οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις ως τις γερμανικές εκλογές του Φθινοπώρου ακόμη κι αν χρειαστεί να μην πληρώσει τα ομόλογα των 6-7 δις ευρώ που λήγουν είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Στο
Μαξίμου έχουν αποφασίσει να πάνε πολύ πέρα από τον Ιούνιο και αν χρειαστεί να πέσουν μαχόμενοι. Η τελευταία ιδέα είναι να συνδυάσουν δημοψήφισμα με εκλογές ώστε να μπερδέψουν τους ψηφοφόρους. Ο Βερναρδάκης έχει αναλάβει ήδη την διατύπωση του σχετικού ερωτήματος στις κάλπες!
Το μόνο θετικό για τους οξυδερκείς Ελληνες πολίτες-ψηφοφόρους είναι η ραγδαία πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αυτή την στιγμή είναι 3ο κόμμα στις δημοσκοπήσεις πίσω από την ΝΔ και την Χρυσή Αυγή με ένα ποσοστό από το 7-9%.
Μόνο από την ανακοίνωση των ασφαλιστικών εισφορών έχει απώλεια 5 ποσοστιαίων μονάδων.
Αποτέλεσμα εικόνας για σκιζω μνημονια
Στο μεταξύ ρεπορτάζ της Berliner Morgenpost αναφέρεται στην έλευση των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα και στις επικείμενες διαπραγματεύσεις τις οποίες θεωρεί ότι «θα μπορούσαν να είναι δύσκολες και βαρετές…Θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2016 ωστόσο καθυστέρησαν για διάφορους λόγους». Η εφημερίδα αναφέρεται στη γνωστή διαφωνία για το μελλοντικό ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διαπιστώνοντας πάντως ότι «σε αυτό το σημείο υπήρξε ένας συμβιβασμός μετά τη συνάντηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Θα μπορούσαν να γίνουν συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αλλά η ελάφρυνση θα γινόταν μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος στα μέσα του 2018, όταν θα είχαν υλοποιηθεί οι μεταρρυθμίσεις».
Και το ρεπορτάζ συνεχίζει: «Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις υπάρχουν αμφιβολίες. Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αλέξη Τσίπρα βάζει φρένο στις μεταρρυθμίσεις. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για την καθυστέρηση του προγράμματος….Και ενώ άλλες χώρες σε κρίση που έλαβαν παρόμοια πακέτα βοήθειας όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία ή η Κύπρος τα κατάφεραν με την πρώτη, η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε ένα τρίτο πρόγραμμα. Οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις ήταν τμήματα των δυο πρώτων προγραμμάτων αλλά είτε δεν υλοποιήθηκαν καθόλου είτε εν μέρει. Το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία στο Κίελο σε πρόσφατη έκθεσή του διαπιστώνει ότι η αιτία για την άσχημη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει κυρίως να αναζητηθεί ‘στην  έλλειψη προθυμίας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων τόσο εκ μέρους των πολιτικών αλλά και των πολιτών’».
Πολύ σωστά ο Γιώργος Παππάς στα ΝΕΑ είχε παρατηρήσεις πως αν ισχύει ότι ο χρόνος είναι χρήμα, τότε η Ελλάδα έχασε πολύ χρήμα – για μία ακόμα φορά. Η κυβέρνηση άφησε να περάσουν 9 μήνες ανεκμετάλλευτοι.
Βρίσκεται το Φεβρουάριο του 17 εκεί που ήταν το Μάιο του 16. Αυτό επιβεβαιώνει η επίσκεψη της Κριστίν Λαγκάρντ στην Άνγκελα Μέρκελ και η «κλειστή» συνάντησή τους το απόγευμα της Τετάρτης.
Όσα είπε η Λαγκάρντ στο πρώτο γερμανικό κανάλι ARD μετά τη συνάντησή της με τη Μέρκελ θα μπορούσε να τα πει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, αν όχι ο ίδιος ο Σόιμπλε. Τί ζήτησε η Λαγκάρντ;
1. Μεταρρυθμίσεις και μάλιστα γρήγορα σε συνταξιοδοτικό και εργασιακό, όπως επίσης να αυξηθεί η φορολογητέα ύλη, δηλαδή μείωση του αφορολόγητου.
2. Η ρύθμιση του χρέους παραπέμπεται για το τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018. Αποκλείεται το κούρεμα, η διαγραφή χρέους. Η βιωσιμότητα θα διασφαλιστεί με μία ακόμα επιμήκυνση, όπως και μείωση επιτοκίων. Το εύρος των μέτρων θα εξαρτηθεί από την απόδοση των μεταρρυθμίσεων και την πορεία της οικονομίας.
3. Παραμένει ο ευρωπαϊκός στόχος για πλεονάσματα 3,5% μεσοπρόθεσμα. Μπορεί οι προβλέψεις του ΔΝΤ να είναι χαμηλότερες. Αλλά το ΔΝΤ έχει αποδεχτεί τον ευρωπαϊκό στόχο ως βάση εργασίας. Και στη βάση αυτή θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις με τα κλιμάκια των θεσμών για την εξειδίκευση των στόχων.
Όλα αυτά περιλαμβάνονται στη συμφωνία του Γιούρογκρουπ το Μάιο του 2016.
Έκτοτε ο χρόνος πέρασε με την κυβέρνηση να πελαγοδρομεί πότε περιμένοντας τον Τραμπ, πότε διώχνοντας το ΔΝΤ.
Η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα είναι η μόνη θετική εξέλιξη της δεύτερης αξιολόγησης που έπρεπε να έχει κλείσει πριν από έναν χρόνο. Τίποτα δεν διασφαλίζει ότι και τώρα θα κλείσει θετικά. Η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή. Το ΔΝΤ δεν θα „καταπιεί“ ό,τι του σερβίρουν οι υπουργοί της κυβέρνησης. Και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα δεν είναι ακόμα δεδομένη. Αλλά δυνατότητα πολιτικών παρεμβάσεων πλέον δεν υπάρχει. Εξαντλήθηκε με τη συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ.
Μένει το «ένα ευρώ παροχές για κάθε ευρώ μέτρα». Δεν είναι παρά επικοινωνιακό τρικ του Μαξίμου. Φυσικά μπορεί η κυβέρνηση να μοιράζει πλεόνασμα όταν υπερβαίνει τους συμφωνημένους στόχους. Αυτό δεν το αμφισβητούν ούτε στο υπουργείο του Σόιμπλε. Το πρόβλημα με το «δωράκι» των Χριστουγέννων ήταν ότι έγινε χωρίς καμία ειδοποίηση και συνεννόηση με τους θεσμούς.
Ο «αποχωρισμός της Μέρκελ από τη λιτότητα θα είναι σιωπηλος», έγραψε η συντηρητική «ΒΕΛΤ». Δηλαδή, ρίχνοντας το βάρος στις «μεταρρυθμίσεις». Η Γερμανία θα κλείσει ενδεχομένως και τα δύο μάτια σε πιθανές υπερβάσεις του ελείμματος στη Γαλλία αρκεί να μη βγει η Λε Πεν.
Όλα αυτά όμως αγγίζουν την Ελλάδα ελάχιστα έως καθόλου. Η Ελλάδα συνεχίζει το δικό της, μοναχικό δρόμο, η «ελληνική ιδιαιτερότητα» η «πολιτική διαπραγμάτευση» για ευνοϊκότερη μεταχείριση καταλήγει μπούμερανγκ.
Αποτέλεσμα; Χάνεται χρόνος. Φυσικά και χρήμα.
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Αποτέλεσμα εικόνας για χρυση αυγη 2ο κομμα
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που τρέχουν η ΝΔ χάρη στην Αχτσιόγλου έχει εκτοξευθεί στο 38-40%
ΝΔ 38-40%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8-10%
ΣΥΡΙΖΑ  7-9%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 8%
ΚΚΕ 7,5%
ΠΟΤΑΜΙ 4%
ΑΝΕΛ 3,5%
ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 3,5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3,2%
Η υπουργός που έκλεισε το σπίτι του Τσίπρα
«Τρύπα» με το καλημέρα παρουσιάζουν τα έσοδα του ΕΦΚΑ, καθώς η εισπραξιμότητα των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών είναι κάτω του 50%.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, εντός του 2016 εισπράχθηκαν από τους μη μισθωτούς εισφορές της τάξεως των 2,25 δισ. ευρώ.
Για να επιτευχθεί το ίδιο ποσό φέτος πρέπει η εισπραξιμότητα να ξεπερνά το 75%, ενώ με στόχο πέριξ του 60% τα έσοδα εκτιμώνται σε 1,80 δισ. ευρώ, δηλαδή μειωμένα κατά τουλάχιστον 450 εκατ. ευρώ.
Υπό το βάρος των πολλών προβλημάτων, η διοίκηση του υπερταμείου έδωσε παράταση έως τις 17 Μαρτίου για την καταβολή των εισφορών του Ιανουαρίου, ενώ έως το τέλος του ίδιου μήνα θα πρέπει να καταβληθούν και οι εισφορές του Φεβρουαρίου.
Όπως γράφει η «Καθημερινή», την περασμένη Παρασκευή όταν ακόμη δεν είχε ανακοινωθεί η παράταση, κατεβλήθησαν στον ΕΦΚΑ περίπου 25 με 30 εκατ. ευρώ από εισφορές ασφαλισμένων σε πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ.
Βέβαια συνολικά εκτιμάται ότι έχουν εισπραχθεί λιγότερα από 70 με 80 εκατ. ευρώ όταν οι βεβαιωμένες εισπράξεις από τους μη μισθωτούς εκτιμώνται σε 250 με 270 εκατ. ευρώ ανά μήνα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πλέον αισιόδοξων στην οδό Σταδίου κάθε ποσό άνω των 130 εκατ. ευρώ θα θεωρείται θετική εξέλιξη.
πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com