Translate

Οι 10 πιο περίεργες μπύρες του κόσμου


Σε όλους μας αρέσει να καταναλώνουμε παγωμένη μπύρα, αλλά καμιά φορά οι παραγωγοί το τραβάνε λίγο παραπέρα, προσπαθώντας
να κάνουν τη διαφορά. Ακολουθούν 10 από τις πιο περίεργες μπύρες που έχουν εμφιαλωθεί ποτέ.
Μπύρες για παιδιά, για σκύλους, μπύρα-πίτσα ή μπυρόγαλα… Αν νομίζετε ότι τα παραπάνω είναι μέρος κάποιας πλάκας, με έκπληξη θα διαπιστώσετε ότι, όχι μόνο είναι απόλυτα υπαρκτά, αλλά κ στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, έχουν κερδίσει την αγάπη μέρους του καταναλωτικού κοινού.

Μπύρα Chocolate Donut

Η ζυθοποιία Shenandoah θέλησε να συνδυάσει τα δύο ομορφότερα πράγματα στον κόσμο (σύμφωνα με το Homer Simpson, τουλάχιστον): μπύρα και donuts. Η συγκεκριμένη μπύρα πήρε γενικά καλές κριτικές, πήγε καλά στην αγορά και συγκρίνεται –με τι άλλο;- με ένα δίδυμο φτηνών ντόνατς από το γωνιακό φούρνο ή τυροπιτάδικο.

Μπύρα Lindemans' Tea

Η μυρωδιά της είναι σαν παγωμένο τσάι με λεμόνι, αλλά όταν αρχίσει να ρέει στο ποτήρι, καταλαβαίνεις ότι είναι μπύρα. Αυτό το γλυκόπικρο ποτό, γέννημα ενός παλιάς κοπής παραγωγού μπύρας, έχει εύστοχα παραλληλιστεί με το Snapple.



Μπύρα ντομάτα (για παιδιά;)

Τα παιδιά αρέσκονται στο να μιμούνται τους γονείς τους. Θέλουν μικρά αυτοκίνητα για να γυρνάνε γύρω-γύρω. Θέλουν ψεύτικα κινητά για να κάνουν ότι μιλούν στο τηλέφωνο. Τώρα θέλουν και μπύρα. Τουλάχιστον, αυτό θεωρούν οι δημιουργοί της Kidsbeer. Η (φυσικά) χωρίς αλκοόλ και γεμάτη βιταμίνη Ε ντοματο-μπύρα, που λέγεται ότι πιο πολύ τείνει προς την γεύση της cola παρά του ντοματοχυμού, προέρχεται και πάλι από την Ιαπωνία. Μάλιστα, μοστράρει το σλόγκαν «Ούτε τα παιδιά δε την παλεύουν χωρίς ένα ποτάκι», το οποίο μπορεί να είναι διαφημιστικά επιτυχημένο, αλλά είναι λίγο… σοκαριστικό.


Μπύρα Crème Brûlée

«Παχιά» και μαύρη, όταν μπαίνει στο ποτήρι, αυτή η μπύρα είναι στη μορφή το αντίθετο από αυτό που υπονοεί το όνομά της. Όταν όμως φτάσει στο στόμα, οι «ιδέες» της καμένης καραμέλας, της γλυκιάς βανίλιας, και της κρεμώδους βάσης βγαίνουν στην επιφάνεια. Ό,τι πρέπει γι’ αυτούς που αγαπούν το γνωστό γαλλικής προέλευσης επιδόρπιο, αλλά δεν έχουν εύκαιρο το καμινέτο τους…

Μπύρα Μπέικον


Η τρέλα για μπέικον εκτοξεύτηκε πραγματικά όταν η ζυθοποιία Brooklyn ξεκίνησε να παράγει απίστευτες ποσότητες μπύρας με μπέικον. Καφέ ale, «ενισχυμένη» με λίπος από μπέικον και «ωριμασμένη» σε βαρέλια για bourbon. Bourbon, μπέικον και μπύρα; Δηλαδή, πώς να αποτύχεις;

Μπύρα Oyster Stout

Στρείδια και μπύρα, πόσα πράγματα είναι καλύτερα από τον παραπάνω συνδυασμό; Τι θα λέγατε για μια αλμυρή ένωση των δύο; Αρκετές εταιρείες έχουν δημιουργήσει τη δική τους παραλλαγή στρειδο-μπύρας – ίσως με τις «σίγουρες» πλάτες της επιτυχίας της Clamato, ενός αντίστοιχου συνδυασμού ποτού. Μολονότι πολλές μπύρες που αυτοδιαφημίζονται σαν oyster stouts είναι απλώς φτιαγμένες για να πίνονται με γεύμα στρειδιών, η εκδοχή της ζυθοποιίας Harpoon είναι πράγματι «ψημένη» με ελληνικά (όχι ό,τι κι ό,τι) στρείδια!


Αποτέλεσμα εικόνας για Οι 10 πιο περίεργες μπύρες του κόσμου

Wostyntje (Μπύρα μουστάρδας)

Αυτή η βελγική μπύρα θα ήταν το τέλειο συμπλήρωμα μιας νέας σειράς chips με γεύση χοτ ντογκ. Φτιάχνεται με βάση σπόρους μουστάρδας, που της δίνουν μια έντονη και… μουσταρδένια (τι άλλο;) γεύση.

Μπύρα με γεύση μπριζόλα (για σκύλους!)

Είναι γενικά δύσκολο να είσαι σκύλος. Πολύ μύρισμα, πολλές τρύπες για σκάψιμο, πολλά χέρια και πρόσωπα για να γλύφεις. Στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, ποιος είπε δηλαδή, ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου δε δικαιούται μια μπύρα; Γι’ αυτό οι κυνόφιλοι της Dutch Kwispelbier δημιούργησαν αυτή την χωρίς αλκοόλ ζυθοπαραλλαγή, με άρωμα βοδινού κρέατος.

Μπύρα Πίτσα

Πολύ κλασικός συνδυασμός το «πίτσα – μπύρα», γιατί λοιπόν να μην επιχειρούσε κάποιος να το κάνει από συνδυασμό… ενιαίο προϊόν; Η Mamma Mia Pizza Beer του Tom Seerfurth περιέχει ρίγανη, βασιλικό, ντομάτα, και σκόρδο στη μίξη, για να παρέχει στους απαιτητικούς καταναλωτές μπύρας τη βέλτιστη εμπειρία. Μολονότι κοινό και κριτικοί την υποδέχτηκαν θετικά και την συνέκριναν με την αντίστοιχη γεύση πίτσας των Pringles, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μας λείπει το τυρί, βασικό συστατικό στοιχείο της πίτσας. Και τι είναι μια πίτσα χωρίς τυρί; Ένα απλό κέικ ζύμης…

Μπύρα γάλακτος (Bilk)

Όλοι γνωρίζουμε από παιδιά ότι το γάλα μας κάνει καλό. Αλλά μερικές φορές, δεν θέλεις κιόλας ένα λευκό ποτήρι με 2% λιπαρά. Προτιμάς μια μπύρα. Οι Ιάπωνες λοιπόν, έλυσαν το θέμα στο άψε σβήσε. Η Bilk είναι το αποτέλεσμα μιας καλής επιχειρηματικής ιδέας και μιας πλεονασματικής παραγωγής σε γάλα. Το μείγμα περιέχει 30% γάλα και σήμερα προσφέρεται μόνο στην Ιαπωνία.
                                                                                                             ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com