Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Mιλάνε όλοι μιλάει και ο Ποπάυ! Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα χρειάζεται την Παγκόσμια Τράπεζα, όχι το ΔΝΤ!

Image result for Παπακωνσταντίνου απατηΗ οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι τόσο σοβαρή που η χώρα θα πρέπει να στραφεί για βοήθεια στην Παγκόσμια Τράπεζα, αντί του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είπε ο πρώην υπουργός
Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο London School of Economics.
Όπως μεταδίδει η Telegraph, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως τα οικονομικά της χώρας είναι τόσο αδύναμα και οι θεσμοί της τόσο ανώριμοι, που η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη του τύπου που προσφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.
Related image
Η Ελλάδα, εκτός της λήψης διασώσεων, βρίσκεται υπό εντολές να μεταρρυθμίσει την οικονομία και να βελτιώσει τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, όμως πολύ απλά δεν έχει την ικανότητα να το κάνει, είπε. «Γνωρίζω πως δεν είναι πολιτικά ορθό να το λέω όμως η Ελλάδα είναι περισσότερο περίπτωση για την Παγκόσμια Τράπεζα παρά για το ΔΝΤ. Χρειάζεται σοβαρή στήριξη για θεσμική μεταρρύθμιση. Όχι μόνο την task force που ήρθε να μας βοηθήσει, όχι μόνο την πολύ καλή τεχνική βοήθεια από το ΔΝΤ, αλλά πολύ πιο μακροπρόθεσμη, βαθιά θεσμική μεταρρύθμιση για να μπορέσει να τα εφαρμόσει αυτά».
Η Παγκόσμια Τράπεζα δημιουργήθηκε για την ανοικοδόμηση των χωρών της Ευρώπης που είχαν διαλυθεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και τώρα παρέχει βοήθεια στα φτωχότερα κράτη. Αντιθέτως, το ΔΝΤ συνήθως χειρίζεται σχετικά βραχυπρόθεσμες οικονομικές κρίσεις.
«Η τρόικα χρειάστηκε πολύ καιρό για να αντιληφθεί την έλλειψη ικανότητας εφαρμογής σε μια χώρα όπως η Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Κατά τον ίδιο, υπάρχει επίσης έλλειψη πολιτικής βούλησης, καθώς τα κόμματα εκλέγονται με πλατφόρμες που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις και πρέπει να δείξουν πως ενεργούν μόνο λόγω της πίεσης που δέχονται από ευρωζώνη και ΔΝΤ. Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα υποφέρει από τον ακραίο πολιτικό κυνισμό.
Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως «ενίσχυση θεσμών από το δικαστικό σύστημα μέχρι τη δημόσια διοίκηση, τη διαφάνεια, την κοινωνική συμμετοχή. Έχουμε εξαιρετικά αδύναμους θεσμούς και ως εκ τούτου πολύ χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ του κράτους και των πολιτών του», είπε.                                                              euro2day

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γνωρίστε την κυρία Χουάνα. Η κυρία Χουάνα λυπήθηκε τον Μοχάμεντ που δεν είχε σπίτι και τον έβαλε στο δικό της σπίτι. Τώρα ο Μοχάμεντ έχει κλειδώσει έξω από το σπίτι την κυρία Χουάνα και η κυρία Χουάνα δεν έχει σπίτι

Οι νεοταξίτες θέλουν να εξαλείψουν τον Χριστιανισμό από παντού - Απίστευτα σκηνικά σε Ισπανία και Σουηδία

Υπό διωγμό βρίσκεται ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη και όχι μόνο - Ιερείς παύονται γιατί δεν θέλουν να συμμετέχουν σε ομοφυλόφιλους γάμους

“Τραγωδία” για τους Mykonians Βορίδη και Γεωργιάδη: Τους σηκώσαν από τις ξαπλώστρες για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση

Έπαθαν ζημιά οι Mykononians Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, καθώς η φωτιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική τους ανάγκασε να διακόψουν τα μπάνια τους.

41 τρις δολάρια το αμερικανικό χρέος! Ερχεται νέα κρίση... H αμερικανική οικονομία εδράζεται πάνω σε μία φούσκα

Ρε, που χρωστάμε όλοι; σε ποιούς;
Το ότι το αμερικανικό δημόσιο χρέος πλησιάζει τα 20 τρισεκατομμύρια δολλάρια το γνωρίζει κάθε Αμερικανός πολίτης, αρκεί βέβαια να παρακολουθεί την πορεία του από φωτεινές αναρτήσεις στην Νέα Υόρκη και αλλού.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σα χάρτινος πύργος καταρρέουν οι ΗΠΑ- Το U.S. NAVY παύει τις επιχειρήσεις παγκοσμίως μετά τη νέα τραγωδία vid

Πρωτοφανής απόφαση από το Αμερικανικό Ναυτικό υπό το βάρος της νέας τραγωδίας. Οι Στόλοι των ΗΠΑ παύουν τις επιχειρήσεις τους ανα τον πλανήτη!

ΕΠΙΒΙΩΣΗ - ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ Δείτε πως να ανοίξετε κονσέρβες χωρίς ανοιχτήρι vid

Το βίντεο που θα σας μάθει να ανοίγετε κονσέρβα χωρίς κανένα ανοιχτήρι, το έχουν ήδη δει 45 εκατομμύρια άνθρωποι.Ο τρόπος είναι