Translate

έκτακτο:Ακροβολίστηκε σε κάθε γωνιά του Αιγαίου ο Ελληνικός Στόλος – Τρία πλοία του ΠΝ περικύκλωσαν το «CESME» – Και νέο επεισόδιο στα Ίμια vid

Ο Ελληνικός Στόλος έχει ακροβολιστεί σε όλο το Αιγαίο μετά τις τελευταίες απανωτές προκλήσεις των Τούρκων τα τελευταία 24ωρα και με πρόφαση τις εθνικές ασκήσεις “ΑΣΤΡΑΠΗ 2/17” και “ΒΡΟΝΤΗ 1/17”
έχουν αναπτυχθεί υποβρύχια, φρεγάτες, πυραυλάκατοι κτλ στη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού, Μυρτώου και Κυκλάδων και όχι μόνο.
Μετά τις προκλήσεις στα Ίμια οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν νέα NAVTEX με την οποία στέλνουν το ερευνητικό σκάφος TCG CESME για έρευνες έξω από τις ακτές του Άθω και της Θάσου.
Με την NAVTEX 244/17 η Τουρκία ανακοινώνει ότι το TCG CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 Φεβρουάριου και «μέχρι νεότερα» στην περιοχή η οποία εκτείνεται μεταξύ του Άθω, της Θάσου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης.Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έχει προσεγγίσει ήδη το «CESME» ενώ άλλα δύο έχουν πλησιάσει την ευρύτερη περιοχή.
Η συγκεκριμένη NAVTEX μάλιστα δεν αφορά καν γειτνιάζουσες θαλάσσιες περιοχές αλλά εντάσσεται πλήρως στην προσπάθεια αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.
Πριν λίγο, οι Τούρκοι ανακάλυψαν και νέο επεισόδιο γύρω από τα Ίμια.
Συγκεκριμένα κάνουν λόγο πως Έλληνες στρατιώτες παραβιάζουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα κάνοντας έρευνα σε ιστιοφόρο.
Το μεσημέρι, ένα ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος το οποίοι βρισκόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα σύμφωνα με ΜΜΕ της γείτονος πάντα, ελέγχθηκε από Έλληνα στρατιώτη και εν συνεχεία το σκάφος αποχώρησε.
Οι Τούρκοι παρακολουθούσαν από κοντά τις κινήσεις των Ελλήνων, ενώ σύμφωνα πάντα με τουρκικά ΜΜΕ το πρωί η τουρκική ακτοφυλακή έδιωξε ελληνικό σκάφος από… τα χωρικά ύδατα των Τούρκων.
                                                                         pentapostagma
Το ΠΝ προετοιμάζεται και ταυτόχρονα θέλει να δείξει στην απέναντι πλευρά ποιος ήταν είναι και θα είναι το «αφεντικό» στο Αιγαίο.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com