Translate

Ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος συνοδεία πολεμικών πλοίων στέλνουν οι τούρκοι στην καρδιά του Αιγαίου

Image result for ωκεανογραφικό TCG CESMEΤο ωκεανογραφικό TCG CESME χρησιμοποιεί για άλλη μία φορά η τουρκία προκειμένου να προκαλέσει ένταση στο Αιγαίο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αυτό συνοδεύεται από
μονάδα επιφανείας του τουρκικού Ναυτικού (TDK) σε διεθνή ύδατα ενώ μια Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του ερευνητικού σκάφους.
Σύμφωνα με την NAVTEX που εκδόθηκε το TCG CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες σε διεθνή ύδατα από τις 9 Φεβρουαρίου. Παράλληλα η τουρκία δέσμευσε μονομερώς περιοχές εφαπτόμενες με την περιοχή που θα κινηθεί το CESME, προκειμένου να διεξάγει εκεί ασκήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες το TCG CESME συνοδεύεται από μονάδα επιφανείας του τουρκικού Ναυτικού (TDK) σε διεθνή ύδατα ενώ μια Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του ερευνητικού σκάφους.
Πρόκειται σαφέστατα για κινήσεις που δείχνουν ότι η τουρκία επιθυμεί να αυξήσει το επίπεδο της εντάσεως στο Αιγαίο και να αναγκάσουν την Αθήνα να μεταφέρει στην περιοχή αντίστοιχες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας, προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Γιατί, όμως, οι τούρκοι εμφανίζουν αυτή την έντονη κινητικότητα, σε μία εποχή κατά την οποία έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες από την αντιμετώπιση των πραξικοπηματιών στο στράτευμά τους και παράλληλα υφίστανται διαρκείς ήττες στο μέτωπο της Ελ – Μπάμπ;
Η απάντηση είναι ότι η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα πηγάζει από την ανασφάλειά τους. Είναι σαφές ότι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και κάνουν σαν το πληγωμένο σκυλί που γαυγίζει για να κρύψει την αδυναμία του.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com