Translate

Η ανησυχία των τοκογλύφων για το μέλλον της Ευρώπης

Την έντονη ανησυχία του για το μέλλον και την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε το γνωστό και μη εξαιρετέο παγκόσμιο κατεστημένο δια της εκπροσώπου του, Κριστίν Λαγκάρντ με αφορμή τις
επικείμενες εκλογές σε ευρωπαϊκά κράτη όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία. Η καταδικασμένη για συμμετοχή σε οικονομικά σκάνδαλα και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ σχολίασε ως αρνητικό το γεγονός της ολοένα και μικρότερης υποστήριξης των ψηφοφόρων προς δημοφιλή κόμματα, εννοώντας προφανώς πως είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να δούμε σε αυτά τα κράτη άλλοτε μικρά κόμματα να αναδεικνύονται σε υπολογίσιμους εχθρούς για το κατεστημένο. Η ανησυχία της επικεφαλής του ΔΝΤ που εκφράζεται με την ως άνω φράση έχει μεγάλη σημασία και αξίζει να την αποκωδικοποιήσουμε.
Αρχικά, η Λαγκάρντ παρεμβαίνει στα εσωτερικά των ευρωπαϊκών κρατών χωρίς να έχει την αρμοδιότητα, καθώς εκφράζει μία άποψη ξεκάθαρα μεροληπτική υπέρ των μεγάλων κομμάτων, τα οποία -προφανώς- θεωρεί ακίνδυνα και απόλυτα ελεγχόμενα από τα κέντρα εξουσίας τα οποία η ίδια εκπροσωπεί. Η έμμεση προτροπή στήριξης των παραδοσιακά μεγάλων κομμάτων της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας παραβαίνει κάθε έννοια δικαίου και δημοκρατικής αρχής, αφού τόσο η ίδια όσο και το ΔΝΤ ή άλλες ΜΚΟ στις οποίες συμμετέχει ως μέλος υποτίθεται ότι εργάζονται για τη διασφάλιση της οικονομικής ομαλότητας των κρατών που προσφεύγουν σε αυτό.
Επιπρόσθετα, τόσο το ΔΝΤ όσο και οι λοιποί οργανισμοί που ελέγχουν τη ροή του παγκόσμιου κεφαλαίου θεωρούν ως απειλητικά για τα συμφέροντα τους γεγονότα την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την εκλογή Τραμπ στην Αμερική. Για του λόγου το αληθές η Λαγκάρντ σχολιάζει ότι στην παρούσα φάση δεν είναι σε θέση να εκφράσει την άποψη της για τον νέο πρόεδρο, ωστόσο οι φόβοι της για τις πολιτικές που εξαγγέλλει ότι θα εφαρμόσει την κάνουν να ανησυχεί.
Αποτέλεσμα εικόνας για εβραικη ενωση
Σε ότι αφορά την Ελλάδα η Λαγκάρντ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το πόσο ακίνδυνος είναι ο Τσίπρας και για το πόσο ελεγχόμενη είναι αυτή η κυβέρνηση, αφού εξήρε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και ΔΝΤ και το πνεύμα «συνεργασίας» που τον διακατέχει ως προς την υλοποίηση ενός τόσο δύσκολου εγχειρήματος.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες φοβίες των τοκογλύφων δείχνουν ότι κάτι αλλάζει στην Ευρώπη και πως η ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένας μύθος που ενδέχεται να καταρρεύσει πολύ σύντομα. Είναι κοινό μυστικό -και σε αυτό αναφέρεται έμμεσα η εκπρόσωπος του ΔΝΤ- ότι τα εθνικιστικά κόμματα στην Ευρώπη υποστηρίζονται από εκατομμύρια ευρωπαίους που θέλουν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την πλήρη αντίθεση τους στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων, στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης και στην φτωχοποίηση των κρατών, όπως της Ελλάδας για παράδειγμα, μέσα από μια σειρά αιματηρών οικονομικών μέτρων που επιβάλλουν αλλότρια κέντρα εξουσίας.
Αυτό για το οποίο είμαστε βέβαιοι και αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε, ασχέτως αποτελέσματος στις επικείμενες εκλογές που θα λάβουν χώρα στα ως άνω κράτη, είναι ότι οι φοβίες των τοκογλύφων θα επιβεβαιωθούν και πως το μέλλον της Ευρώπης θα μετατοπιστεί από τα χέρια των δανειστών στα χέρια των εθνικών κρατών. Η τυραννία της τοκογλυφίας πλησιάζει στο τέλος της και σύντομα τα εθνικιστικά κόμματα θα εμφανιστούν ξανά στο προσκήνιο της ιστορίας, όπως έκαναν πάντοτε στους πιο δύσκολους καιρούς για την ανθρωπότητα.
Α. Μ.
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com