Translate

Αισχρή προπαγάνδα υπέρ αναρχικών από “Έθνος” και Μπόμπολα - Βάπτισαν... Χρυσαυγίτες τους αναρχοσυμμορίτες του Σύριζα στα Ιωάννινα!

Αισχρή προπαγάνδα υπέρ αναρχικών από “Έθνος” και Μπόμπολα - Βάπτισαν... Χρυσαυγίτες τους συμμορίτες του Σύριζα στα Ιωάννινα!
Φαίνεται ότι ο νέος δημοσιογραφικός εξευτελισμός της φυλλάδας «Έθνος», με την «αποκάλυψη» για τα τανκς της Χρυσής Αυγής στον Έβρο, το οδηγεί σε ανάλογες ελεεινές και τρισάθλιες προσπάθειες παραχάραξης της αλήθειας και αποπροσανατολισμού από την πραγματικότητα.
Αφορμή, αυτή την φορά, στάθηκαν τα επεισόδια που προκάλεσαν ανθέλληνες «αντιφασίστες» στα Ιωάννινα, αμαυρώνοντας την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
Ο πρωτοσέλιδος τίτλος του «Έθνους» γράφει «Απελευθέρωση Ιωαννίνων. Οι Χρυσαυγίτες αμαύρωσαν την επέτειο» και δείχνει έναν κουκουλοφόρο να έχει ρίξει στο έδαφος έναν αστυνομικό. Ο αδαής για την συγκεκριμένη υπόθεση άνθρωπος, ο οποίος θα δει το εξώφυλλο της συγκεκριμένης εφημερίδας κρεμασμένο «στα μανταλάκια» και δεν θα την αγοράσει, θα νομίσει ότι ο κουκουλοφόρος είναι Χρυσαυγίτης, ο οποίος μαζί με άλλους ομοίους του πήγαν στην εκδήλωση για να την αμαυρώσουν. Όποιος «ψάρωσε» από τον τίτλο και έκανε το λάθος να αγοράσει την εφημερίδα θα διαπίστωσε ότι η εσωτερική περιγραφή είναι εντελώς διαφορετική.
Αν και ο τίτλος του «ρεπορτάζ» είναι παρόμοιος «Χρυσαυγίτικη προβοκάτσια στα Ιωάννινα», ο υπότιτλος «Η πρόκληση, η αντίδραση των αντιεξουσιαστών και η “μάχη” με την Αστυνομία» αρχίζει να δημιουργεί… υποψίες στον αναγνώστη, για να έρθει στην συνέχεια το κείμενο το οποίο επιβεβαιώνει την υποψία αυτή.
«Η παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, και αντιπροσωπείας της ακροδεξιάς οργάνωσης στις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων μετέτρεψε σε πεδίο μάχης χθες το πρωί το Ηρώο Μπιζανομάχων. Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια άγριων συγκρούσεων με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που τους επιτέθηκαν με λοστούς και κοντάρια, ενώ πέντε άτομα προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάσειση. Οι αντιεξουσιαστές, που γνώριζαν για την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, συγκεντρώθηκαν στο Ηρώο, όπου θα γινόταν η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των πολιτικών, τοπικών και στρατιωτικών αρχών.
Εκεί οι νεαροί επιχείρησαν να πλησιάσουν στο μνημείο και εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να δοθούν μάχες σώμα με σώμα. Οι αστυνομικοί, που σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων δεν είχαν κατάλληλο εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, δέχτηκαν βίαιη επίθεση με καδρόνια και λοστούς από τους αντιεξουσιαστές. Δύο από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και άλλοι πέντε με ελαφρύτερα τραύματα και μώλωπες. Άνδρες των ΜΑΤ που επενέβησαν στη συνέχεια διέλυσαν τα συγκέντρωση με χρήση χημικών και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της πόλης, στη διάρκεια του οποίου προσήχθησαν πέντε άτομα στην αστυνομία.
Τα επεισόδια έγιναν παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ο οποίος επισκέφθηκε τους τραυματίες αστυνομικούς στο νοσοκομείο μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης, όπως και η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας. «Οι συνάδελφοι στάλθηκαν ως πρόβατα επί σφαγή» υποστήριξε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων, Κωνσταντίνος Κίτσιος. Τα επεισόδια καταδίκασαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας. Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος, κατήγγειλε ότι ο Χρήστος Παππάς ήταν ιδιαίτερα προκλητικός στη διάρκεια της δοξολογίας το πρωί στη Μητρόπολη Ιωαννίνων, όπου -όπως είπε- αγνόησε το πρωτόκολλο με φασιστικό και ιταμό τρόπο».
Σύμφωνα, λοιπόν, με το «Έθνος» η εκδήλωση δεν αμαυρώθηκε από τους «αντιφασίστες» αλήτες, οι οποίοι έστειλαν επτά αστυνομικούς στο Νοσοκομείο, αλλά από την παρουσία του Χρήστου Παππά, παρότι ο Βουλευτής Επικρατείας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είχε θεσμική υποχρέωση να παραβρίσκεται στην εκδήλωση αυτή, έχοντας μάλιστα και καταγωγή από την συγκεκριμένη περιοχή.
Παρότι ακόμη και το ρεπορτάζ της φυλλάδας αναγκάζεται να παραδεχθεί τα έκτροπα των «αντιφασιστών» και την καταδίκη τους ακόμη και από τους τοπικούς θεσμικούς φορείς, ο τίτλος, τόσο στο πρωτοσέλιδο όσο και στις μέσα σελίδες, «βγάζει μάτια» για την ανακολουθία σε σχέση με το τι πραγματικά συνέβη.
Αν, λοιπόν, υπάρχει κάποια «προβοκάτσια» στην όλη υπόθεση, αυτή αναμφίβολα ανήκει στο «Έθνος», το οποίο με τον πλέον ανέντιμο τρόπο «άλλαξε τα φώτα» στην πραγματικότητα.
Βλέπουμε ότι τρεις μόλις ημέρες μετά το «φιάσκο» με τα «τανκς της Χρυσής Αυγής», η φυλλάδα του Μπόμπολα επιλέγει ξανά να κάνει «κολύμπι» μέσα στην λάσπη, συνεχίζοντας «επάξια» την παράδοση του παρελθόντος τόσο με τις «μαρτυρίες» των ψευδομαρτύρων όσο και με την μετατροπή Πόντιου από τα Γιαννιτσά σε… «γερμανό νεοναζί». Ας προσέξουν, μόνο, εκεί στο «Έθνος» μήπως τελικά πνιγούν μέσα στην λάσπη που έχουν δημιουργήσει, μην αντέχοντας ούτε οι ίδιοι την βρώμα και την μπόχα που την συνοδεύει…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com