Translate

ΣΟΚ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ -ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ τα σπίτια των Ελλήνων! Για να τους δώσουμε οικονομική βοήθεια! ΡΕ ΑΪ ΣΤΟ ΔΙ@ΟΛΟ


Μία ακόμη γερμανική βόμβα κατά της Ελλάδας. Αυτή τη φορά από τον υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ ο οποίος μιλώντας στην Bild δηλώνει ότι ακόμα και η υλοποίηση των
μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα δεν επαρκεί και ότι η όποια νέα οικονομική βοήθεια για την κυβέρνηση στην Αθήνα θα πρέπει να δίνεται μόνο με ενέχυρο «σε μορφή μετρητών, χρυσού ή ακινήτων. Χρειαζόμαστε ένα plan B» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ζέντερ.
Δίκιο έχει ο άνθρωπος. Να βάλουμε υποθήκη τα σπίτια μας, την Ακρόπολη, τον Ναό του Σουνίου, το κτίριο της Βουλής, το Μέγαρο Μαξίμου. Διαφορετικά και οι δανειστές πετάνε τα λεφτά τους σε ένα πηγάδι δίχως πάτο. Μόλις πριν μερικά 24ωρα 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκαν κατά της επένδυσης στο Ελληνικό.
Την εικόνα από τα δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ μάς μεταφέρει ο Γιάννης Παπαδηητρίου_DW¨>
«Μέχρι να ξαναγίνει το μπαμ» είναι ο εύγλωττος τίτλος σε εκτενές σχόλιο της εφημερίδαςDie Welt του Βερολίνου. Ο αρθρογράφος υποστηρίζει τα εξής: «Μία νέα ελληνική κρίση βρίσκεται προ των πυλών. Κανονικά η χώρα θα έπρεπε να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, αλλά αυτή η συζήτηση θα ήταν πολιτικά άκαιρη. Ωστόσο, μπορεί κανείς να ετοιμάσει από σήμερα τον σχετικό μηχανισμό». Συνεχίζοντας πάντως τον συλλογισμό του σχετικά με τον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της ευρωζώνης, ο σχολιαστής της Welt τονίζει ότι η ίδια η ευρωζώνη πρέπει να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις, ώστε να μην υλοποιηθεί το σενάριο εξόδου μίας χώρας από αυτήν. Και εξηγεί: «Απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι μία αυστηρή και πολιτικά ανεξάρτητη εποπτεία της δημοσιονομικής πολιτικής και του προϋπολογισμού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι όμως επίσης να μειωθεί η οικονομική ψαλίδα στην Ευρώπη. Η ευρωζώνη θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να πλησιάσουν οι οικονομικά αδύναμοι τους ισχυρούς. Το Βερολίνο θα πρέπει να αποτινάξει την αντανακλαστική του αντίδραση σε μία ένωση μεταφοράς πόρων (από τους πλούσιους στους φτωχούς), όταν το διακύβευμα είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αλλά και οι χώρες του Νότου θα πρέπει να αντιληφθούν από την πλευρά τους, ότι τα χρέη δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα με δομικά αίτια».
«Πόλεμος νεύρων σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας» επιγράφεται το ρεπορτάζ τηςFrankfurter Allgemeine, η οποία εκτιμά ότι «προφανώς αποκλείεται» λύση στο σημερινό Eurogroup. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «αρέσκεται στον ρόλο ενός υπερασπιστή των αδυνάτων, που προβάλλει αντίσταση απέναντι στους χρηματοδότες. Επιπλέον προβάλλει και το ηχηρό αίτημα για κούρεμα χρέους. Αλλά έτσι διακινδυνεύει μία μελλοντική προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας. Γιατί μία λύση θα άνοιγε παράθυρο ευκαιρίας για την κατάργηση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και την ένταξη των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα της ΕΚΤ».
«Το μέλλον της χώρας κρίνεται στις Βρυξέλλες» αναφέρει η Berliner Zeitung. H εφημερίδα επισημαίνει ότι «από το 2009 η Αθήνα έχει μετατρέψει το έλλειμμα του 15% στον προϋπολογισμό σε πρωτογενές πλεόνασμα 2%. (…) Μόλις την περασμένη εβδομάδα το ΔΝΤ, μετά από μακροχρόνια αντιπαράθεση, εντάχθηκε στη γραμμή των Ευρωπαίων, ζητώντας από τους Έλληνες πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 ως αντάλλαγμα για την αποπληρωμή μίας δόσης που εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό. Για να εμφανίσει τόσο υψηλά πλεονάσματα η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει επιπλέον περικοπές στο συνταξιοδοτικό σύστημα και να δεχθεί την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις».ΗTageszeitung του Βερολίνου, σε ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες, κάνει λόγο για «γερμανικό μπλοκάρισμα» στην προοπτική λύσης και υποστηρίζει ότι το Βερολίνο επεξεργάζεται ένα τέχνασμα: «Για να διασκορπίσει τους ενδοιασμούς του ΔΝΤ, η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει σε νέες περικοπές. Ταυτόχρονα, το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεισφέρει λιγότερα χρήματα στο πρόγραμμα διάσωσης. Θα ήταν μία λύση εις βάρος των Ελλήνων. Που θα προβλέπει, ότι θα μειωθούν για άλλη μία φορά οι συντάξεις (για 12η φορά από τότε που άρχισε η κρίση το 2009) και επιπλέον θα “διευρυνθεί” η φορολογική βάση με την επιβάρυνση των χαμηλότερων εισοδημάτων. Επιπλέον, η Αθήνα θα δεσμευθεί να επεκτείνει την πολιτική λιτότητας και μετά το 2018».

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com