Translate

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ>Εκλεισαν την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και το γλεντάνε! Θα ανακοινωθεί επίσημα στα τέλη Μαρτίου στη Σύνοδο Κορυφής

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝμΣΥΜφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του  η 2η αξιολόγηση έκλεισε και θα ανακοινωθεί επίσημα στα τέλη Μαρτίου στη Σύνοδο Κορυφής.
Ανακουφισμένοι από το κλείσιμο της Συμφωνίας Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου έκαναν μία ακόμη κοινή εμφάνιση αυτή τη φορά στη σουίτα του Ιβαν Σαββίδη στην Τούμπα.
Ο Ιβάν είναι δικός μας άνθρωπος.
Περιχαρής για το κλείσιμο της αξιολόγησης εμφανίστηκε στην περιοχή της Βουλιαγμένης υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που συνομιλούσε με επιτηδευματίες της περιοχής.
Οι Συριζαίοι έχουν πάρει για τα καλά το κολάι της εξουσίας. Μαθαίνουν γρήγορα και την Τέχνη της Εξαπάτησης του λαού-για την ακρίβεια γεννήθηκαν με αυτή έμφυτη.
Τι σημασία έχει αν κερδάει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις όπως αυτή της MRB για το οξυδερκές κανάλι STAR Tsanele;
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου, στην δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε το διάστημα 13-15/2/2017, είναι (σε παρένθεση τα ποσοστά στην προηγούμενη δημοσκόπηση της MRΒ τον Δεκέμβριο του 2016):
ΣΥΡΙΖΑ 14,2 % (14,7%)
ΝΔ 27,2 (26,1%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7 (7,5%)
ΠΑΣΟΚ 6,9 (6,1%)
ΚΚΕ 6,8 (6,1%)
ΑΝΕΛ 2,3% (2,4%)
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,3% (2,7%)
ΠΟΤΑΜΙ 2,1% (1,5%)
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,1% (2,4%)
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 6,1%
ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ 9,8%
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 1,7%
ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ-ΑΠΟΧΗ 11,5% .
EΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ-ΑΠΟΧΗ
ΣΥΡΙΖΑ 16 % (16,7%)
ΝΔ 30,7% (29,6%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,9% (8,5%)
ΠΑΣΟΚ 7,8 (6,9%)
ΚΚΕ 7,7 (6,9%)
ΑΝΕΛ 2,6% (2,7%)
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,6% (3,1%)
ΠΟΤΑΜΙ 2,4% (1,7%)
Τώρα το πως θα πασσάρουν το κλείσιμο της αξιολόγησης στους χαχόλους ψηφοφόρους αυτό είναι θέμα επικοινωνιακό οπότε δεν θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα αν σκεφτείς ότι και οι Ελληνες δεν είναι ιδιαίτερα οξυδερκείς ή σκεφτόμενοι. Μάλιστα κυκλοφορούν ήδη πληροφορίες για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα με ένα ποσό κοντά στα 5 δις.
Το Βερολίνο επιβεβαιώνει εμμέσως συνομιλία Μέρκελ-Λαγκάρντ για το το ελληνικό πρόγραμμα. Πιθανολογείται ότι η Γερμανία σκοπεύει να προτείνει τον περιορισμό της οικονομικής συμμετοχής του Ταμείου. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ επιβεβαίωσε εμμέσως την τηλεφωνική επικοινωνία της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, πριν από μερικές ήμερες.
Η κ. Ντέμερ δεν θέλησε όμως να σχολιάσει πληροφορίες της εφημερίδας WELT ότι η κ. Λαγκάρντ υποσχέθηκε ότι το Ταμείο θα παραμείνει στο πρόγραμμα και ότι η συζήτηση για τις ελαφρύνσεις θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές. Πάντως «η  γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να πιστεύει ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συμμετέχει» στο ελληνικό πρόγραμμα, είπε η κ. Ντέμερ μεταδίδει ο Παναγιώτης Κουπαράνης για την DW.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ επιβεβαίωσε εμμέσως την τηλεφωνική επικοινωνία της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, πριν από μερικές ήμερες. Η κ. Ντέμερ δεν θέλησε όμως να σχολιάσει πληροφορίες της εφημερίδας WELT ότι η κ. Λαγκάρντ υποσχέθηκε ότι το Ταμείο θα παραμείνει στο πρόγραμμα και ότι η συζήτηση για τις ελαφρύνσεις θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές. Πάντως «η  γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να πιστεύει ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συμμετέχει» στο ελληνικό πρόγραμμα, είπε η κ. Ντέμερ.
Το κυβερνητικό μπρίφινγκ της Παρασκευής απασχόλησε και η δήλωση του επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ. Σύμφωνα με τον γερμανό Χριστιανοκοινωνιστή το ΔΝΤ θα πρέπει να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, αν ζητά κούρεμα χρέους. Αντικρούοντας αυτό το αίτημα η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν, χαρακτήρισε ως «απαραίτητη» τη συμμετοχή του Ταμείου, τόσο από πλευράς τεχνογνωσίας όσο και σε ό,τι αφορά την οικονομική του συμβολή και υπενθύμισε τη δέσμευση Λαγκάρντ σε συνομιλία της με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Ενδιαφέρον είχε, ότι η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δεν διέψευσε πληροφορίες ότι προκειμένου να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, η Γερμανία σκοπεύει να προτείνει τον περιορισμό της οικονομικής συμμετοχής του Ταμείου – μάλιστα ακούγεται το ποσό των 5 δις ευρώ. Την Τετάρτη πάντως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί στο Βερολίνο με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λανγκάρντ και το απόγευμα με τον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ερωτηθείσα από την Deutsche Welle αν το υπουργείο Οικονομικών διαθέτει πληροφορίες για το πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα, η κ. φον Τίζενχαουζεν απάντησε ότι δεν το γνωρίζει. Πάντως το υπουργείο της έχει ενημερωθεί ότι υπάρχει «καλή πρόοδος» σε ό,τι αφορά τη συνεννόηση των θεσμών μεταξύ τους αλλά και «πρόοδος» σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες των θεσμών με την Ελλάδα. Στην ερώτηση κατά πόσο γνωρίζει αν τη Δευτέρα το Eurogroup θα είναι σε θέση να αποφασίσει για μια ημερομηνία επιστροφής των θεσμών, η κ. φον Τίζενχαουζεν απάντησε ότι δεν θέλει να «προτρέξει». Πάντως το σίγουρο είναι ότι παρά την «προσέγγιση» που διαπιστώνεται με την Ελλάδα, το Eurogroup δεν πρόκειται τη Δευτέρα να αποφασίσει για την αξιολόγηση. Από «τεχνικής άποψης» θα χρειαστεί ακόμη χρόνος για την ολοκλήρωση.
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com