Translate

Οι Τούρκοι κατηγορούν την Μόσχα για τον θάνατο των τριών στρατιωτών

Τι ανακοίνωσαν εκτάκτως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμειςΟι Τούρκοι κατηγορούν την Μόσχα για τον θάνατο των τριών στρατιωτών

 Στην Τουρκία πετά το μπαλάκι της ευθύνης η Ρωσία, όπως διαβάσατε πριν λίγο, για τον κατά λάθος ρωσικό βομβαρδισμό που κατέληξε στο θάνατο τριών τούρκων στρατιωτών.
Ως γνωστόν, το περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη αλ-Μπαμ της βόρειας Συρίας, όταν ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν κτήριο όπου στεγάζονταν τουρκικές δυνάμεις, με την Μόσχα ωστόσο να υποστηρίζει σήμερα ότι η ίδια η Άγκυρα είχε δώσει λάθος συντεταγμένες και πως «δεν έπρεπε να ήταν παρόντες Τούρκοι στρατιώτες στο σημείο που είναι το κτίριο που βομβαρδίστηκε».
«Δυστυχώς, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις μας εκτελούσαν επιθέσεις κατά τρομοκρατών, καθοδηγήθηκαν από συντεταγμένες που τους είχαν οι τούρκοι εταίροι μας. Οι τούρκοι ένστολοι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Πριν από λίγο, σύμφωνα με το TRT, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εξέδωσαν γραπτή ανακοίνωση-απάντηση για τον βομβαρδισμό του κτηρίου.
Συγκεκριμένα, το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων σε αντίθεση με την ανακοίνωση Ρώσων αξιωματούχων αναφέρει ότι στην περιοχή που βομβαρδίστηκε βρισκόντουσαν Τούρκοι στρατιώτες εδώ και 10 μέρες!
«Προκειμένου να αποφευχθούν ζημιογόνα περιστατικά μεταξύ των μονάδων στο πλαίσιο της επιχείρησης που διεξάγεται στη Συρία, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανταλλάσσουν τακτικά και αμοιβαία πληροφορίες με Ρώσους ομολόγους σχετικά με την επιχείρηση στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψαν οι δυο χώρες στις 12 Ιανουαρίου 2017 και η οποία είναι σε ισχύ εδώ και περίπου ένα μήνα.»
«Μετά την εκτόξευση ρουκέτας από περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο στρατευμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς σημείο που βρίσκονται φίλια στρατεύματα στις 8 Φεβρουαρίου 2017, διαβιβάσαμε ξανά το ίδιο βράδυ στις 23:11 στο αρμόδιο προσωπικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων που βρίσκεται στο Χμέιμιμ τις συντεταγμένες του σημείου στο οποίο βρίσκονταν τα στρατεύματα μας. Κατά τις ίδιες ώρες ο ακόλουθος των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Άνκαρα προσκλήθηκε στο Γενικό Επιτελείο και του δόθηκαν για μια ακόμη φορά οι συντεταγμένες του σημείου στο οποίο βρίσκονταν τα στρατεύματα και οι οποίες είχαν δοθεί και προηγουμένως», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Έτσι, ενώ χθες δεν φάνηκε να ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των δύο χωρών, σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις φαίνεται πως έρχονται σε κόντρα με την Μόσχα, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι Ρώσοι γνώριζαν για την παρουσία των Τούρκων στρατιωτών και άρα ενδεχόμενα να βομβάρδισαν σκόπιμα!
Σημειώνεται πως ο βομβαρδισμός συνέπεσε με την ξαφνική επίσκεψη του διευθυντή της CIA Mike Pompeo στην Άγκυρα, την Πέμπτη.
Άραγε επιχειρείται κάτι σε σχέση με την Τουρκία;

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com