Translate

ΠΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ 4 ικετεύουν ΕΛΕΟΣ από τον Τόμσεν (Κοριοί_Χίλτον) και τον Ερντογάν

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ KLAUS REGLING
To αφεντικό του ESM και άνθρωπος της επιρροής Σόιμπλε στέλνει την Ελλάδα στο στόμα του λύκου ξεκαθαρίζοντας πως εάν δεν υπάρξει πλήρης (και με χρηματοδότηση από πλευράς του) συμμετοχή του
ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δεν πρόκειται να υπάρξει εκταμίευση δόσεων!
Ετσι οι κουτοπόνηροι Ελληνες βρίσκονται στο έλεος των θυμάτων της Υποκλοπής του Χίλτον. Τότε που ο Ελληνας πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το πρωτοσέλιδο το Εθνους του κ. Μπόμπολα (έχει μόνο για τον ΠΗΓΑΣΟ δάνεια ύψους 162.000.000 εκατ. ευρώ) για να επιτεθεί στον Πολ Τόμσεν.
Kαι να λοιπόν που η Ιστορία εκδικείται την φαυλότητα. Ετσι η κυβέρνηση Τσίπρα “κατάφερε” από τη μία μεριά να τρέμει τον Ερντογάν και είναι πολύ πιθανό να παραδώσει, αλά Οτσαλάν, τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς στα χέρια του Σουλτάνου και να γίνουμε παγκόσμια ξεφτίλα και από την άλλη είμαστε αναγκασμένοι να γονατίσουμε στον Τόμσεν (αλλά και στον Τραμπ) ώστε να παρακαλέσουμε για την συμμετοχή του ΔΝΤ που υποτίθεται ότι η ελληνική πλευρά επεδίωκε να είναι εκτός προγράμματος.
Αυτή η κωμικοτραγωδία φέρνει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης. Κι αυτό είναι μεγάλη ξεφτίλα και μεγάλη ήττα. Αναρωτιέται κανείς πόσο περισσότερο μπορεί να αυτο-ευτελιστεί μια κυβέρνηση.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ήταν πολύ σαφής ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει πλήρως δεσμευμένο στην Ελλάδα και από χρηματοδοτική άποψη», αναφέρει η ανάρτηση του ESM, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.
Τη θέση αυτή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για το ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη, ο Ρέγκλινγκ επισήμανε και χθες, Δευτέρα, σε δηλώσεις του στο Λουξεμβούργο, καθιστώντας σαφές ότι οποιαδήποτε δόση θα μπορέσει να εκταμιευθεί μόνο αφού το ΔΝΤ λάβει την απόφασή του για συμμετοχή στο πρόγραμμα, έστω ως ελεγκτής και σύμβουλος.
Ειδικότερα, χθες, Δευτέρα, όπως μετέδωσε το Reuters ο Ρέγκλινγκ δήλωσε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης είναι απαραίτητη και ότι δεν θα γίνει καμιά εκταμίευση επόμενων δόσεων εάν δεν αποσαφηνιστεί η στάση του. Κατά το Reuters, ο Ρέγκλινγκ προσέθεσε ότι το Tαμείο δεν χρειάζεται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά είναι αναγκαία η συμμετοχή του σε επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης και παροχής συμβουλών.
Ωστόσο με τη σημερινή ανάρτησή του στο twitter ο ESM ξεκαθαρίζει ότι το Ταμείο πρέπει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα και με χρήματα.
Τι σημαίνει αυτό; Οτι σφίγγουν την θηλιά στο λαιμό της χώρας εξαιτίας της ανυπόληπτης κυβέρνησης των “ηρωικών” διαπραγματευτών Νο2!
On reports on #IMF role in Greece: #ESM MD #Regling is very clear that the#IMF should stay fully engaged in #Greece, also financially
— ESM (@ESM_Press) January 31, 2017
OI YΠOKΛΟΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ
Πόλ Τόμσεν: Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θέτουμε μια ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής, ενώ ενδεχομένως δεν θα έχουμε μια συμφωνία στο εσωτερικό της Τρόικας για το πώς θα προχωρήσουμε.
Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα.
 Πόλ Τόμσεν: Πώς θα το ρίξουμε αυτό; Τι θα κάνουμε;
 Ντέλια Βελκουλέσκου: Δεν είμαι βέβαιη. Δεν θέλω να επανέλθω τόσο σύντομα, φυσικά. Δεν νομίζω ότι σε δύο εβδομάδες, ή σε δέκα ημέρες θα είμαστε σε θέση να σημειώσουμε μεγαλύτερη πρόοδο από ό, τι είμαστε τώρα. Αλλά έχω την αίσθηση ότι και σε διαφορετική περίπτωση, θα είχαμε κολλήσει σε αυτή την κατάσταση έτσι κι αλλιώς. Και πιστεύω ότι γι ‘αυτή την επόμενη αποστολή, τουλάχιστον οι Ευρωπαίοι, σχεδιάζουν να … έχουν καταληκτική προθεσμία, σωστά; Σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μέχρι την Εαρινή Σύνοδο, λόγω των υποτιθέμενων συνομιλιών για το χρέος που πρόκειται να λάβουν χώρα στην Εαρινή Συνοδό. Για αυτό δεν είμαι βεβαίως. Έχω την αίσθηση ότι αυτή η πίεση θα έρθει έτσι κι αλλιώς σε κάποιο σημείο για εμάς, έτσι … δεν γνωρίζω. Δεν βλέπω πώς αυτό πρόκειται να εξελιχθεί, αλλά εμείς θα πρέπει να έρθουμε εδώ σε κάποιο σημείο …
 Πόλ Τόμσεν: Μα γιατί; Θέλω να πω, μπορούμε να … Θα μπορούσαμε να έχουμε μια άλλη συνάντηση όπως είχαμε στις Βρυξέλλες και να συμφωνήσουν για το πώς θα προχωρήσουμε ..
 Ντέλια Βελκουλέσκου: Θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό και θα μπορούσαμε να έχουμε ανταλλαγή έγγραφων από απόσταση, αλλά ξέρουμε αυτό αυτό δεν θα λειτουργήσει Πολγιατί αυτοί οι τύποι συμφωνούν σε κάτι και στη συνέχεια υπαναχωρούν την επόμενη μέρα(σ.σ. Για την ελληνική κυβέρνηση το λέει αυτό χα,χα,χα,χα,…) Το έχουμε πει αυτή τη φορά και πάλι, ξέρουμε ότι δεν θα κάνουν αυτό που λέμε: ότι θα σηκωθούμε και θα φύγουμε μαζί. Απλά δεν λειτουργεί. Γι ‘αυτούς τα πάντα εναπόκεινται σε αλλαγές – εάν οι αρχές το θέλουν.
 Πόλ Τόμσεν: Μπορείτε να το αλλάξετε έτσι ώστε να μην έχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία; Για παράδειγμα, να πείτε στις αρχές Απριλίου;
 Ντέλια Βελκουλέσκου: Αυτό πρόκειται να είναι μια καταστροφή, αν προσπαθήσω να το κάνω αυτό αύριο. Δεν θα μας αφήσουν να φύγουμε.
 Πόλ Τόμσεν: Λοιπόν, σε έχουν αφήσει ήδη να φύγεις … οπότε … χαχα.
 Ντέλια Βελκουλέσκου: Νομίζω Πολ ότι θα πρέπει να το συζητήσετε στο επίπεδό σας. Θέλω να πω ότι θα έλθει πίσω … Εγώ νομίζω .. Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε να το κάνουμε σε αυτό το στάδιο.
 Πόλ Τόμσεν: Εννοείς να επιστρέψετε;
 Ντέλια Βελκουλέσκου: Ναι.
Τόμσεν: Εννοείς να επιστρέψουμε;
Βελκουλέσκου: Ναι
Πέτροβα: Πολ, πιστεύω ότι είναι πιο σημαντικό να ενισχυθεί το μήνυμα για τη συμφωνία στο 2,5% γιατί δεν «περνάει» από την Επιτροπή. Αν επιμείνουν σε αυτή τη συμφωνία, πιστεύω ότι στις 2 Απριλίου θα είναι καλά. Αλλά, από τη δική σου πλευρά, η επιστροφή σε εκείνη την ημερομηνία θα είναι πραγματικά μία καταστροφή
Τόμσεν: Λοιπόν, ρίξε την ευθύνη σε εμένα, εντάξει. Πότε θέλουν να ολοκληρωθεί η αποστολή;
Βελκουλέσκου: Θέλουν να τελειώσουν ιδανικά μέχρι τις 8 Απριλίου, άρα μία εβδομάδα. Είτε μέχρι τις 12 ή 13. Θυμήσου ότι στις 6 και 7 Απριλίου θέλουν να γίνει η συνάντηση της Washington Group για το χρέος στο πλαίσιο του Euroworking Group και μετά…
Τόμσεν: Άρα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρώσεις μέχρι τις 6
Βελκουλέσκου: Όχι, όχι, όχι. Μπορούμε να αναφέρουμε την πρόοδο στο Euroworking Group και βασικά χρειάζεται να κάνουμε αυτή τη συζήτηση για το χρέος που θα προετοιμάσει τους υπουργούς για την εβδομάδα που ακολουθεί, όταν σκέφτονται για την 15η και την 16η Απριλίου, στο πλαίσιο των συναντήσεων στην Άνοιξη. Έτσι, ουσιαστικά θέλουν να τελειώσουν…
Τόμσεν: Ναι, αλλά οι συναντήσεις της Άνοιξης ξεκινούν στο μέσο της εβδομάδας στις 11. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τελειώσεις μέχρι τις 8 ή 9 και να έχεις επιστρέψει ως τότεΒελκουλέσκου: Ακριβώς πρέπει να τελειώσουμε μέχρι τις…όχι… τις 11 ή 12 ή κάπου εκεί και μετά να πετάξουμε κατευθείαν για Ουάσιγκτον. Και μπορούμε να τελειώσουμε με μία συμφωνία ή όχι, εννοώ ότι ενδέχεται να καταλήξουμε εκεί που βρισκόμαστε τώρα κατά κάποιο τρόπο. Και, ναι,θα υπάρξει μεγάλη πίεση και θέλουμε να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε

Τόσμεν
: Για αυτό υπάρχει η εμπλοκή, σωστά
Βελκουλέσκου: Ακριβώς, σωστά. Για αυτό πρέπει να το έχουμε -συμφωνώ μαζί σου- το συντομότερο δυνατό. Ο ελληνικός Τύπος είναι γεμάτος κατηγορίες εναντίον μας, για τη φορολογία στο εισόδημα και όλα αυτά, κάθε μέρα. Το άλλο πράγμα, όμως, που δεν είναι ξεκάθαρο σε εμένα είναι πώς θα καταλήξει, αυτή η συζήτηση για το στόχο.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com