Translate

Δημοσκόπηση του Reuters ετοιμάζει την κοινή γνώμη για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

9 στους 10 Αμερικανούς θεωρούν την Ρωσία ως κορυφαία απειλήΣχετική εικόνα

Είτε η προπαγάνδα της Νέας Τάξης λειτούργησε στους περισσότερους Αμερικανούς είτε παρουσιάζουν ψεύτικες δημοσκοπήσεις, προκειμένου έχουν στα μάτια της κοινής γνώμης την νομιμοποίηση για παγκόσμια σύγκρουση με την Ρωσία.

Όπως αναφέρει δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos και του πρακτορείου Reuters,οι Αμερικανοί ανησυχούν σήμερα πολύ περισσότερο για την «ρωσική απειλή» απ' ό,τι πριν αρχίσει η εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ, όπου κέρδισε ο εκλεκτός της δεξιόστροφης Παλαιάς Τάξης, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνοντας την πρόθεση να συνεργαστεί και όχι να κοντραριστεί με την Μόσχα.
Η εν λόγω έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την 9η ως τη 12η Ιανουαρίου, απέδειξε ότι το 82% των αμερικανών ενηλίκων--το 84% εξ όσων δήλωσαν Δημοκρατικοί και το 82% εξ όσων δήλωσαν Ρεπουμπλικανοί--θεωρεί τη Ρωσία «απειλή» για τις ΗΠΑ γενικά. Δηλαδή σχεδόν 9 στους δέκα, αριθμός πολύ μεγάλος.
Το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 76% τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.
Οι Αμερικανοί, τονίζει η δημοσκόπηση, θεωρούν κατά πλειοψηφία μεγαλύτερη απειλή την Ρωσία από το Ιράν, την Συρία, την Κίνα, την Σαουδική Αραβία, την Κούβα, ή την Υεμένη.
Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο η Βόρεια Κορέα συγκέντρωσε υψηλότερο ποσοστό! Συγκεκριμένα, απειλή την θεωρεί το 86% των Αμερικανών.
Tο 25% των Αμερικανών χαρακτήρισε μάλιστα την Ρωσία «άμεση απειλή».
Η δημοσκόπηση φέρεται να διεξήχθη μέσω Διαδικτύου στα αγγλικά και στις πενήντα πολιτείες με τη συμμετοχή 1.169 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 490 Δημοκρατικών και 475 Ρεπουμπλικάνων.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com