Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DARPA: Ξέρουμε ποιος είσαι από τον τρόπο που κινείς το ποντίκι σου

DARPA: ια πραγματικά τρελή υπηρεσία στρατιωτικής τεχνολογίας των ΗΠΑ αναπτύσσει μια μορφή των βιομετρικών μετρήσεων με βάση το πώς χειρίζεται κάποιος το ποντίκι του υπολογιστή του.
DARPA Vector Logo.eps DARPA
Η εταιρεία ετοιμάζεται να προσθέσει βιομετρικά συμπεριφοριστικά στοιχεία, για παράδειγμα το πώς ένας χρήστης υπολογιστή χειρίζεται το ποντίκι ή το πως γράφει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε υπάρχον λογισμικό τεχνικού ελέγχου ταυτότητας. Οι υπάρχουσες τεχνικές ελέγχου ταυτότητας περιλαμβάνουν κάτι που ξέρετε (όπως τον κωδικό πρόσβασης ή το PIN), κάτι που έχετε (όπως ένας αριθμός από το RSA token key-fob) και συμβατικά βιομετρικά στοιχεία (όπως τα δακτυλικά σας αποτυπώματα).
Οι ερευνητές της ακαδημίας του στρατού των ΗΠΑ West Point έχουν λάβει επιχορηγήσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, όταν δώθηκε το πράσινο φως από την DARPA (Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Έργων, ή Defence Advanced Research Projects Agency). Οι επιχορηγήσεις αποτελούν μέρος του active authentication programme της DARPA.
Το πρόγραμμα περιγράφει μια τεχνολογία αναγνώρισης με βάση τη συμπεριφορά γνωστή και ως «γνωστικό δακτυλικό αποτύπωμα» που θα αντικαταστήσει τους ξεπερασμένους κωδικούς πρόσβασης.
Η τρέχουσα τυποποιημένη μέθοδος για την επικύρωση της ταυτότητας ενός χρήστη σε ένα σύστημα πληροφορικής, του απαιτεί κάτι που είναι εγγενώς αφύσικο: να δημιουργήσει, να θυμάται, και να διαχειρίζεται μεγάλους και περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης.
Image result for DARPA:Το πρόγραμμα βιομετρικών στοιχείων προσανατολίζεται στη δημιουργία βιομετρικών στοιχείων επόμενης γενιάς που μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες με τεχνολογία που έρχεται κατευθείαν από το Αμερικάνικο υπουργείο Άμυνας. (σσ Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό….)
Η συνδυαστική προσέγγιση της χρήσης πολλαπλών τρόπων για συνεχή εξακρίβωση της ταυτότητας ενός χρήστη αναμένεται να φέρει πολύ ασφαλή, έγκυρα και διαφανή συστήματα.  Η πλατφόρμα ελέγχου ταυτότητας θα αναπτυχθεί με ανοιχτές διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (API) για να επιτρέπει την ενσωμάτωση και άλλου λογισμικού ή υλικού βιομετρικών στοιχείων που θα διατεθεί στο μέλλον από άλλες πηγές.
Ο Mark Stockley, ένας ανεξάρτητος σύμβουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την νέα τεχνική αναγνώρισης συμπεριφοράς και αναφέρει ότι είναι πολύ ανώτερη από άλλες μορφές ελέγχου ταυτότητας. Το πώς ένας χρήστης χειρίζεται το ποντίκι θα μπορούσε να είναι διακριτικό και είναι πολύ δύσκολο να μιμηθεί, δημιουργώντας ένα βιομετρικό που έχει το πλεονέκτημα έναντι των αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων.
«Αν είναι αποτελεσματικά, τα γνωστικά δακτυλικά αποτυπώματα θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες υπάρχουσες μορφές της ελέγχου ταυτότητας,» δήλωσε ο Stockley στο Naked Security blog της Sophos.
«Σε αντίθεση με τα σημερινά βιομετρικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται που δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και σε αντίθεση με έλεγχο ταυτότητας μέσω κωδικού πρόσβασης δεν βασίζονται στην μνήμη των χρήστών, ή αν κωδικος πρόσβασης είναι ισχυρός ή όχι.»
«Η τεχνολογία θα πρέπει επίσης να δώσει τη δυνατότητα συνεχιζόμενου ελέγχου ταυτότητας στα συστήματα πληροφορικής, ούτως ώστε οι χρήστες να παραμένουν συνδεδεμένοι όταν είναι παρόντες και να αποσυνδέονται άμεσα όταν φεύγουν» πρόσθεσε.
iguru.gr
πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε

H NASA διέκοψε το σήμα ζωντανής μετάδοσης μόλις εντοπίστηκε παράξενη φιγούρα στο παράθυρο του ISS - vid

Μια αρκετά περίεργη φιγούρα φάνηκε να πλησιάζει το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού η οποία έδειχνε απόκοσμη από την εξωτερική κάμερα.  Σύμφωνα,  με το video που ακολουθεί, η

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γνωρίστε την κυρία Χουάνα. Η κυρία Χουάνα λυπήθηκε τον Μοχάμεντ που δεν είχε σπίτι και τον έβαλε στο δικό της σπίτι. Τώρα ο Μοχάμεντ έχει κλειδώσει έξω από το σπίτι την κυρία Χουάνα και η κυρία Χουάνα δεν έχει σπίτι

Οι νεοταξίτες θέλουν να εξαλείψουν τον Χριστιανισμό από παντού - Απίστευτα σκηνικά σε Ισπανία και Σουηδία

Υπό διωγμό βρίσκεται ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη και όχι μόνο - Ιερείς παύονται γιατί δεν θέλουν να συμμετέχουν σε ομοφυλόφιλους γάμους

“Τραγωδία” για τους Mykonians Βορίδη και Γεωργιάδη: Τους σηκώσαν από τις ξαπλώστρες για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση

Έπαθαν ζημιά οι Mykononians Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, καθώς η φωτιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική τους ανάγκασε να διακόψουν τα μπάνια τους.

ΕΠΙΒΙΩΣΗ - ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ Δείτε πως να ανοίξετε κονσέρβες χωρίς ανοιχτήρι vid

Το βίντεο που θα σας μάθει να ανοίγετε κονσέρβα χωρίς κανένα ανοιχτήρι, το έχουν ήδη δει 45 εκατομμύρια άνθρωποι.Ο τρόπος είναι