Translate

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ εγκαταλείπει την ΕΛΛΑΔΑ στη τύχη της, σε λίγο ΣΚΗΝΕΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ!

AΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ
Το αποκάλυψε ο Σόιμπλε στο Νταβός
Στον ίλιγγο της ΔΡΑΧΜΗΣ και της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του Σόιμπλε από το Νταβός, εγκαταλείπει και η Γερμανία την Ελλάδα σε περίπτωση που το ΔΝΤ βγει εκτός προγράμματος. Σ΄αυτή την περίπτωση οι δανειστές θα κατάσχουν ότι ΕΛΛΗΝΙΚΟ
κινείται στον πλανήτη μια και θα μιλάμε για άτακτη χρεοκοπία_τίποτε λιγότερο. Ετοιμασθείτε για σκηνές Αργεντινής και Βενεζουέλας με λεηλασίες στα σούπερ μάρκετ και εκατομμύρια Ελληνες πολίτες στην πλατεία Συντάγματος και στην Ηρώδου Αττικού. Bρισκόμαστε μπροστά στο πιο εφιαλτικό σενάριο χωρίς να γνωρίζουμε τι πρόκειται να γίνει και στα εθνικά μας θέματα που είναι ανοιχτά. Η απόλυτη κόλαση διαγράφεται μπροστά μας καθώς οι κατσιαπλιάδες Ελληνες πολιτικοί 7 χρόνια τώρα το μόνο που προσπάθησαν να υπερασπισθούν ήταν το πελατειακό κράτος.
Η ΕΛΛΑΔΑ βρίσκεται μια ανάσα από το διπλό νόμισμα αλλά τα Παιδία του Μεγάρου Μαξίμου ειρωνεύονται τον Τόμσεν και του προτείνουν να κάνει ένα blog για εργασιακά θέματα. Την ίδια στιγμή σε θρίλερ εξελίσσεται η διάσωση της χώρας καθώς το ΔΝΤ όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να εγκαταλείψει ένα ξοφλημένο πελατειακό κράτος για το οποίοο Πολ Τόμσεν εκτίμησε ότι σε 21 χρόνια θα κατορθώσει να ρίξει την ανεργία σε προ κρίσης επίπεδα! Εάν ο Τόμσεν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα μας εγκαταλείψει και η Γερμανία, όπως απεκάλυψε ο Σόιμπλε το απόγευμα της Πέμπτης στο Νταβός.
Στην πραγματικότητα η παραπάνω τοποθέτηση Τόμσεν δεν ήταν παρά ένας αποχαιρετισμός στους Κατσιαπλιάδες Ελληνες-πολίτες και κυβερνώντες. Το ΔΝΤ-εκτός κι αν τρελαθεί ο Τραμπ και αλλάξει γνώμη-εγκαταλείπει την Ελλάδα στην τύχη της_αφού πρώτα εξασφαλίσει με κάποιο μαγικό τρόπο την επιστροφή των χρημάτων του.
(Αλήθεια πόσα δις του χρωστάμε;)
Διαφορετικά είναι έτοιμο να κατάσχει τα πλοία των Ελλήνων Εφοπλιστών ανά το κόσμο και μάλιστα με εντολή Τραμπ!
Αυτό είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού”ένα από τα σενάρια που εξετάζει το ΔΣ του Ταμείου σε περίπτωση που η Ελλάδα ξεμείνει και από ρευστό και από το Ευρωπαικό Δίχτυ Ασφαλείας.
-Θέλω πίσω τα ΛΕΦΤΑ του Ταμείου…
θα πει η Λαγκάρντ στον Σόιμπλε στους διαδρόμους του Νταβός. Ακριβώς αυτό.Η επιλογή της κατάσχεσης του στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών είναι ένα από τα ακραία σενάρια που έχουν εξετάσει-σύμφωνα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” όλες οι πλευρές που συμμετέχουν στο σχήμα των δανειστών της χώρας μας. Το σενάριο της ελληνικής χρεοκοπίας και του διπλού νομίσματατος ξαναμπαίνει πλέον στο τραπέζι καθώς οι αναλυτές προβλέπουν πως τα ταμεία του ελληνικού κράτους θα ξεμείνουν πολύ σύντομα από ρευστό ενώ οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα σταματήσουν να πληρώνουν-στέγνωσαν άλλωστε και τα μετρητά που υπήρχαν στα στρώματα.
Με την παρέβαση του Σόιμπλε στο Νταβός έχει ανάψει ήδη πορτοκαλί για την επερχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας!

 “Η Γερμανία δεν πρόκειται να αποδεχτεί νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα, διαμήνυσε ο γερμανόςυπουργός Οικονομικών από το Νταβός.

Ο Σόιμπλε έχει ηδη το μυαλό του στο διπλό νόμισμα και στο πολύ κοντινό μέλλον στη Δραχμή.
Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε πως εάν το Ταμείο απεμπλακεί αυτό θα συνιστά απόδειξη πως η χώρα μας δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα, προσθέτοντας πως ήδη από το 2010 η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα εδράζεται στη συμμετοχή και του ΔΝΤ.
Χωρίς το Ταμείο, «το πρόγραμμα θα τερματιστεί καθότι μία από τις προϋποθέσεις του, η βάση, έχει καταστραφεί», δήλωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι δεν θα προσπαθήσει να πείσει τη γερμανική Βουλή να δώσει «πράσινο φως» σε νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, διότι οι βουλευτές απλώς θα του απαντούσαν πως η ελληνική πλευρά «δεν μπορεί να τηρήσει αυτά που έχουν εγκριθεί , παρόλη την ευελιξία που έχουν προσφέρει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί».
Και οι Γερμανοί βουλευτές θα έχουν δίκιο μια και οι κατσιαπλιάδες Ελληνες πολιτικοί το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι το πελατειακό κράτος.
Στην ίδια βάση πρόσθεσε πως η Ελλάδα πρέπει να δείξει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι σέβεται και τηρεί όσα συμφωνήθηκαν. «Το ΔΝΤ βλέπει ότι η Ελλάδα διστάζει να υλοποιήσει όσα συμφωνήθηκαν το Μάιο για αυτό δεν δέχεται να μπει στο πρόγραμμα», υπογράμμισε και προσέθεσε: «Για αυτό άλλωστε ο Τσίπρας έκανε εκλογές προκειμένου να εφαρμόσει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε υποσχεθεί και τις κέρδισε τις εκλογές. Επομένως δεν υπάρχει δικαιολογία για την Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα».​
«Η προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα δεν θα υπάρχει πια», επανέλαβε.
Ο Σόιμπλε τώρα εμφανίζεται να μην μπορεί να τηρήσει την υπόσχεσή του προς την Γερμανική Βουλή η οποία δεν ήταν άλλη από την παρουσία του Ταμείου στο Πρόγραμμα σαν δικλείδα ασφαλείας. Σύμφωνα με την Bild:
«Στις 19 Αυγούστου του 2015 ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε υποσχόταν ότι το πράσινο φως για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα της γερμανικής βουλής δίνεται μόνο υπό την προϋπόθεση ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει και θα ελέγχει την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. 32 δις ευρώ έχουν εκταμιευθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο οικονομική συμβολή από το ΔΝΤ. Διότι το Ταμείο εξαρτά τη συμμετοχή του από αν η Αθήνα είναι σε θέση να επιστρέψει τις πιστώσεις που έλαβε, κάτι που προς το παρόν τουλάχιστον δεν είναι ρεαλιστικό.Σε περίπτωση που το ΔΝΤ αρνηθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα τότε θα πρέπει να γίνει ψηφοφορία στην γερμανική βουλή για τη διάδοχη κατάσταση, και μάλιστα πριν τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Το σχέδιο για το οποίο προετοιμάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είναι να αναπληρώσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (EMΣ) το κενό που θα αφήσει το Ταμείο. Το ζήτημα φαίνεται απασχόλησε χθες για πρώτη φορά και τα ηγετικά κλιμάκια Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο χριστιανοκοινωνιστής Πέτερ Ράμζουερ ειδικός σε ζητήματα Οικονομίας δήλωσε: «Αν προετοιμάζεται αθέτηση της υπόσχεσης Σόιμπλε προς τη γερμανική βουλή για την συμμετοχή του Ταμείου, θα υπάρξουν επιπτώσεις στην τρέχουσα προεκλογική χρονιά. Και τότε καλά ξεμπερδέματα».
Αποτέλεσμα εικόνας για grexitΣύμφωνα με την Handelsblatt, μολονότι ο Β. Σόιμπλε διατείνεται ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το Ταμείο θα εγκαταλείψει τελικώς το ελληνικό πρόγραμμα. «Τουλάχιστον ο Σόιμπλε προετοιμάζεται γι’ αυτό και σκέφτεται το ενδεχόμενο μιας μονομερούς ευρωπαϊκής διάσωσης. Λίγους μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές όμως η ριζική αυτή αλλαγή πλεύσης θα ήταν για την χριστιανική ένωση (CDU/CSU) άκρως επικίνδυνη», σχολιάζει η εφημερίδα.
Επιχειρώντας να απαντήσει στο ερώτημα γιατί αυτή η ξαφνική αλλαγή πλεύσης του Β. Σόιμπλε – ο οποίος έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένως τη συμμετοχή του Ταμείου απαράβατη κόκκινη γραμμή- η εφημερίδα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο γερμανός υπ. Οικονομικών προέβη σε λανθασμένες εκτιμήσεις. «Αρχικά ο Σόιμπλε δεν ήταν ενθουσιασμένος με την ιδέα συμμετοχής του ΔΝΤ στην ελληνική διάσωση και το εξέφρασε μάλιστα ανοιχτά (…) το 2010. Εντέλει όμως η καγκελάριος Αγκ. Μέρκελ επέβαλε τις απόψεις της. Καταρχήν η στρατηγική φάνηκε να αποδίδει: διότι πέρα από την τεχνική βοήθεια, το ΔΝΤ εκπλήρωνε και έναν σημαντικό πολιτικό ρόλο: στην Ελλάδα ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος για όλα τα σκληρά μέτρα περικοπών. Στη δε Γερμανία θεωρούνταν εγγύηση για το ότι η Ελλάδα δεν θα λάμβανε βοήθεια χωρίς ανταλλάγματα. Με τον τρόπο αυτό ο Σόιμπλε κατάφερε το καλοκαίρι του 2015 να πείσει διαφωνούντες εντός του κόμματός του να ψηφίσουν υπέρ ενός τρίτου προγράμματος βοήθειας. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της CDU/CSU μάλιστα το συγκράτησε και γραπτώς: περαιτέρω βοήθεια θα υπάρξει μόνον εάν συμμετάσχει το ΔΝΤ. Όπως διαφαίνεται όμως, ο Σόιμπλε μάλλον δεν υπολόγισε σωστά».Όπως και να έχουν τα πράγματα για τη γερμανική κυβέρνηση η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, παρατηρεί η Handelsblatt. «Λίγους μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές αιωρείται η απειλή ψηφοφορίας στην Bundestag για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, κατά την οποία η χριστιανική ένωση μπορεί να εξέλθει μόνον ηττημένη: είτε να ψηφίσει παρά τις έντονες εσωκομματικές αντιστάσεις υπέρ νέας βοήθειας και να δώσει αέρα στα πανιά του AfD (σσ. εθνολαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία). Είτε να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να διαγράψει και τα χρήματα που της έχει ήδη δώσει».
Το σχέδιο του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών για μία οικειοθελή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είχε περιγράψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος λεπτομερώς στην υποεπιτροπή της Βουλής για την απομείωση του χρέους, τονίζοντας παράλληλα τις τραγικές συνέπειες που θα είχε η αποδοχή του για τη χώρα.
«Εάν η Ελλάδα αποδεχόταν το σχέδιο Grexit του κου Σόιμπλε θα βίωνε τις τραγικές συνθήκες της Βενεζουέλας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κληθείς να ενημερώσει την επιτροπή με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών, σημείωσε πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε θέσει το επίμαχο ζήτημα στον ίδιο δύο φορές το καλοκαίρι του 2011 παρουσία όπως είπε του τότε μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιόργκ Άσμουσεν.
Όπως επισήμανε ο κος Βενιζέλος ο γερμανός ομόλογός του είχε παραδεχτεί πως οι συνέπειες ενός Grexit θα πυροδοτούσε μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, παράσχοντας εγγυήσεις για τη διασφάλιση ενός μικρού ποσού βοήθειας μερικών δισεκατομμυρίων με το παράλληλο στήσιμο μίας αερογέφυρας που θα επίλυε προσωρινά τα προβλήματα τροφοδοσίας σε φάρμακα και άλλα βασικά προϊόντα στα νοσοκομεία και τα σχολεία της χώρας.
Σε ότι αφορά στις τραπεζικές αναλήψεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι το σχέδιο εμπνεύσεως Σόιμπλε, προέβλεπε τη δυνατότητα ανάληψης ευρώ τα οποία θα ήταν «σφραγισμένα» μέχρι να τυπωθούν νέα νομίσματα, ενώ οι αναλήψεις δεν θα μπορούσαν να ξεπερνούν τα 50 ευρώ εβδομαδιαίως, για να καταλήξει ότι ήταν αδύνατον να επιλέξει η τότε κυβέρνηση ένα τέτοιο σχέδιο.
πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com