Translate

Το ελληνικό ΚΡΑΤΟΣ εξίσου ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ με:Σουρινάμ,Μπουρκίνα Φάσο,Γκάνα, Μπαχρέιν!

CORRUPTION PERCEPTIONS INDEX 2016
Aνέβηκε 11 θέσεις στην ιεραρχία της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ το 2016!
Είναι συριζαίοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που λαδώνονται με αποτέλεσμα η Ελλάδα να υποχωρήσει 11 θέσεις στον κατάλογο των χωρών με τη λιγότερη διαφθορά που κατήρτησε η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια;Τα παντελονιάζουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι που ψηφίζουν άλλα κόμματα; Με τέτοιο ΚΡΑΤΟΣ πως θα υποδεχθείς ενενδυτές; Δείτε με ποιους είμαστε στην ίδια ζώνη>Σουρινάμ, Μπουρκίνα Φάσο, Γκάνα, Μπαχρέιν. Ακόμη και η Σενεγάλη μας περνάει.
64Oman4545454747Middle East and North Africa
64Senegal4544434136Sub Saharan Africa
64South Africa4544444243Sub Saharan Africa
64Suriname4536363637Americas
69Greece4446434036Europe and Central Asia
70Bahrain4351494851Middle East and North Africa
70Ghana4347484645Sub Saharan Africa
72Burkina Faso
Τι συνέβη αιφνιδίως το 2016 και οι δημόσιες υπηρεσίες άρχισαν εκ νέου να λειτουργούν αλά ΠΑΣΟΚ; Μόνο ΠΑΣΟΚ!
Τότε που το λάδωμα πήγαινε σύννεφο με την έγκριση του  τoυ ''Ανδρέα''.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα για το 2016 υποχώρησε στην 69η θέση από την 58η που βρισκόταν το 2015, επιστρέφοντας, όπως γράφει η Καθημερινή, στα επίπεδα του 2014. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος Άγγελο Συρίγο στην χώρα έχει επανέλθει το φαινόμενο της μικροδιαφθοράς, της καταβολής, δηλαδή, μικρών ποσών σε δημόσιες υπηρεσίες με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση.  «Τα τελευταία χρόνια έδειχνε ότι είχε μειωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, ωστόσο μοιάζει να επανέρχεται» δηλώνει ο κ. Συρίγος. 
Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης και στις πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρώπης βάσει του δείκτη που αντικατοπτρίζει την αντίληψη που υπάρχει για τη διαφθορά σε όλο το φάσμα του δημοσίου τομέα και βασίζεται στην ανάλυση ειδικών οργανισμών για τη διαφθορά στο δημόσιο. Με 44 πόντους η Ελλάδα βρίσκεται μαζί με χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Σλοβακία, η Μάλτα, η Τσεχία και η Κύπρος. Στον αντίποδα στη δεκάδα των πιο αδιάφθορων χωρών βρίσκονται σε σύνολο 167 χωρών η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Νορβηγία, η Σιγκαπούρη, η Ολλανδία και ο Καναδάς ενώ στη 10η θέση βρίσκονται μαζί Γερμανία, Λουξεμβούργο και Ηνωμένο Βασίλειο. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα (9 Δεκεμβρίου) κατά της Διαφθοράς, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος, είχε κάνει την έκανε ακόλουθη δήλωση: «Η διαφθορά αποστερεί πολύτιμους πόρους από την εθνική οικονομία, πλήττοντας σοβαρά και εξίσου όχι μόνο το κράτος και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και την απασχόληση, το βιοτικό επίπεδο, την ποιότητα των δημόσιων αγαθών και εν τέλει την κοινωνική ευημερία. 
 Αποτελεί ένα σημαντικότατο αντικίνητρο για τις επενδύσεις που έχει ανάγκη να προσελκύσει η χώρα μας για να ξεφύγει από την κρίση και πλήττει το κύρος και τη φήμη της επιχειρηματικότητας.Η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των θεσμών, η εντατικοποίηση των ελέγχων, η ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης και της δημόσιας λογοδοσίας, η βελτίωση της σαφήνειας της νομοθεσίας, η απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και ο περιορισμός της επαφής με τον ανθρώπινο παράγοντα μέσω της ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης των συναλλαγών μπορούν να επιφέρουν ορατά και άμεσα αποτελέσματα. 
Απαιτείται ουσιαστική και συντονισμένη προσπάθεια, τόσο από την Πολιτεία, όσο και από τις επιχειρήσεις, για να στείλουμε διεθνώς το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο υποστηρίζοντας θεσμικές και τεχνολογικές λύσεις που προωθούν τη διαφάνεια. Ο ΣΕΒ δηλώνει παρών και έχει, ήδη, 32 μεταρρυθμιστικές δράσεις σε 5 οριζόντια πεδία για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την αύξηση της διαφάνειας.»Δείτε εδώ περισσότερα στοιχεία.περισσότερα στοιχεία.
kourdistoportocali.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com