Translate

Η πρόταση Τσακαλώτου, οι τοκογλύφοι και η υποτέλεια

Το θρίλερ στο οποίο έχουν αναγάγει τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ την αξιολόγηση του προγράμματος φαίνεται να μην έχει τέλος. Μια αξιολόγηση, την οποία ικετεύει η δήθεν ελληνική κυβέρνηση από τους
τοκογλύφους προκειμένου να σταθεί όπως νομίζει λίγο ακόμα στις καρέκλες της εξουσίας. Το τελευταίο επεισόδιο του θιάσου είναι η πρόταση Τσακαλώτου την οποία υποβάλει κάτω από την πίεση του κατ’ όνομα Έλληνα πρωθυπουργού και αποτελεί ξεκάθαρα πολιτική επιλογή όχι ρήξης, αλλά «ελεγχόμενων παραχωρήσεων».
Οι παραχωρήσεις αυτές δεν είναι τίποτα περισσότερο από το ίδιο έργο που παίζεται σε επανάληψη τα τελευταία χρόνια. Οι δανειστές-δυνάστες πιέζουν για ακόμη περισσότερα εξοντωτικά μέτρα, τα οποία γνωρίζουν πως θα λάβει η εκάστοτε ανθελληνική κυβέρνηση με μια σχέση δουλικότητας, ώστε να δείξει καλή διαγωγή και να πάρει τις δόσεις τις οποίες ανέπαφες θα επιστρέψει στο χρέος.
Οι προτάσεις λοιπόν που το οικονομικό επιτελείο καταθέτει στους δανειστές ώστε να απεμπλακεί από την περίπτωση Σόιμπλε (που απλά παίζει το ρόλο του κακού ώστε να μας πλασάρουν τους υπόλοιπους ως καλούς) αφορούν έναν ενισχυμένο και διευρυμένο «κόφτη» που θα επεκταθεί πέρα από το 2018 και ο οποίος θα συμπεριληφθεί σε έναν ενισχυμένο μηχανισμό εγγυήσεων με μείωση του αφορολόγητου και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων. Οι προτάσεις αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων προς τέρψη των διεθνών αρπαχτικών. Επίσης γίνονται αναφορές για το λεγόμενο «δημοσιονομικό μονοπάτι» για μετά το 2018 που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια νέα πολιτική εποπτείας.
Όλες οι προσπάθειες πρέπει να ολοκληρωθούν και η αξιολόγηση να κλείσει πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογικές αναμετρήσεις του 2017, οι οποίες ξεκινούν τον ερχόμενο Μάρτιο από την Ολλανδία. Οι τοκογλύφοι μαζί με τα αριστερά και φιλελεύθερα υποζύγια τους τρέμουν το τοπίο που θα διαμορφωθεί στη Ευρώπη με την άνοδο των εθνικιστικών κινημάτων. Τα δήθεν αντισταθμιστικά οφέλη θα είναι (υποτίθεται) το κλείσιμο της αξιολόγησης και η ένταξη της χώρας στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα έχει απτά οφέλη στην καθημερινότητα των Ελλήνων.
Τα σχέδια της γερμανικής ολιγαρχίας που είδαν πρόσφατα το φως της επικαιρότητας αναφέρουν ευθαρσώς πως ο τελικός στόχος θα είναι η συμμετοχή της  ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων στην αποπληρωμή του δυσθεώρητου και φανταστικού χρέους τόκων. Το παιχνίδι που είναι από καιρό στημένο ώστε να ρημάξουν την Ελλάδα με τελικό στόχο την υφαρπαγή του πραγματικού της πλούτου είναι σε εξέλιξη. Απέναντι σε αυτή την επέλαση του αιώνιου δυνάστη υπάρχει από τη μια πλευρά  μια άβουλη κυβέρνηση και ένας υπουργός που στην κόκκινη τσάντα και το δήθεν επαναστατικό του στιλ κρατάει την ταφόπλακα του μέλλοντος των επόμενων γενεών, ενώ από την άλλη μια αξιωματική αντιπολίτευση που αποτελείται από την καθαρή μορφή του νεοφιλελευθερισμού-αναρχοκαπιταλισμού και της ίδιας ανθελληνικής στάσης σε όλα τα ζητήματα την οποία τηρούν ευλαβικά οι σημερινοί συγκυβερνήτες.
Δυστυχώς η κατάσταση δυσκολεύει συνεχώς και δυστυχώς πάλι αυτός ο ευκολόπιστος λαός θα πιστέψει μια άλλη δήθεν δεξιά κυβέρνηση, την οποία καταψήφισε μόλις 2 χρόνια πριν. Όπως και να έχει τίποτα δεν τελειώνει και τίποτα δεν είναι οριστικό. Ο κύκλος της ηθικής, αξιακής και οικονομικής παρακμής μέσα σε μια τραγικότητα  θα πρέπει ίσως να ολοκληρωθεί ώστε να δουν καθαρά σύντομα οι Έλληνες το μέλλον που τους ετοιμάζουν.
Απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρωπάκους της διεθνούς τοκογλυφίας και των πολιτικών μαριονέτων επιβάλλεται να σταθεί μια εθνικιστική κυβέρνηση με μια ισχυρή ηγεσία που θα κάνει την πραγματική ρήξη πράξη. Μια κυβέρνηση που θα αποτελείται από Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα και που τη θεωρούν «απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά» και όχι ένα οικονομικό οργανισμό που στηρίζει την επιβίωση του σε τεχνοκράτες διαχειριστές. Αν δεν το καταλάβουν αυτό οι σημερινοί Έλληνες τότε είναι άξιοι της μοίρας τους και ανάξιοι του παρελθόντος και των αγώνων των προγόνων τους. Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να ανοίξουμε το δρόμο για τις επόμενες γενιές και να γραφτεί στην ιστορία πως κάποιοι αντιστάθηκαν.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com