Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοροϊδία: Με μισό ευρώ ετησίως επιχορηγεί η κυβέρνηση κάθε ανασφάλιστο!

φτωχεια συριζα απατηΔιαβάζουμε στο αριστερό iskra: Από τη μια, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σχολιάζοντας δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» για την κατάσταση της υγείας στην Ελλάδα με τίτλο «Ασθενείς που πρέπει να ζήσουν πεθαίνουν: Η διάλυση της
δημόσιας υγείας στην Ελλάδα», δηλώνει ότι «όσοι επενδύουν στην “κατάρρευση” του ΕΣΥ και στη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης θα διαψευστούν για άλλη μια φορά». Από την άλλη, όπως απακαλύπτει το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, έρχεται η εγκύκλιος Χουλιαράκη για τον «κόφτη» στις δαπάνες των υπουργείων και των οργανισμών τους να τον «βγάλει στη σέντρα» και να τον διαψεύσει, καθώς τα όρια των δαπανών που θέτει η εγκύκλιος φαίνεται ότι λειτούργησαν ως “κόφτης” με πρώτο θύμα τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων για την περίθαλψη των ανασφαλίστων.
Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, με θέμα την «Κατάρτιση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης οικονομικού έτους 2017» (σελίδα 21, σημείωση 1 –ΑΔΑ: 66Ρ6Η-ΟΛΗ), για την… πιστή τήρηση των ορίων του προϋπολογισμού, δεν υπάρχει επιπλέον χρηματοδότηση των νοσοκομείων για την κάλυψη της νοσηλείας των ανασφαλίστων, αλλά οι ανάγκες αυτές θα καλυφθούν από την τακτική χρηματοδότηση (1.157 εκατ. ευρώ). Η χρηματοδότηση αυτή, βεβαίως, είναι η ίδια με αυτή που είχε προσδιοριστεί για το 2016, όταν η κάλυψη των ανασφάλιστων δεν είχε νομοθετηθεί.
Επιπλέον, το ίδιο το υπουργείο Υγείας, στην εγκύκλιό του με θέμα «Κατανομή πιστώσεων του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017 του Υπουργείου Υγείας σε επιμέρους Κωδικούς Αριθμούς Εξόδων (ΚΑΕ)» (σελίδα 14, κωδικός 2323 – ΑΔΑ: ΨΛ5Δ465ΦΥΟ-83Ψ), προβλέπει μέσα στο πλαίσιο της κρατικής χρηματοδότησης το ποσό του 1 εκατ. ευρώ (!!!) για την κάλυψη της νοσηλείας των ανασφαλίστων στα δημόσια νοσοκομεία για το 2017 .
Αν κάποιος υπολογίσει ότι διατίθεται 1 εκατ. ευρώ για 2 τουλάχιστον εκατομμύρια που είναι ο αριθμός των ανασφαλίστων, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση διαθέτει από μισό ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία για κάθε ανασφάλιστο.
Οι εξαγγελίες, λοιπόν, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για πλήρη κάλυψη της νοσηλείας των ανασφαλίστων στα δημόσια νοσοκομεία και η επιχορήγησή τους με 100 εκατ. ευρώ φαίνεται ότι απλώς ήταν επικοινωνιακές «φούσκες».
Όπως έχει κατά κόρον επισημάνει το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, η δημόσια υγεία μέσα στο πλαίσιο των μνημονίων ασφυκτιά και τα λεγόμενα «παράλληλα προγράμματα» αποτελούν απλώς εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα. Μοναδική λύση για να «ανασάνει» η δημόσια υγεία και να καλυφτούν οι λαϊκές ανάγκες είναι η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όσων τις υπηρετούν.

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Εμβόλιο Γρίππης 2- Συγκλονιστικά ευρήματα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ μελέτης

vasoula2908Πριν από 7 ώρες (τροποποιήθηκε) Μετά την αρνητικότατη αντιδραση ενος(μόνο ενος σε πάνω από 3000 άτομα) κυρίου ονοματι Ματεο στο προηγούμενο βίντεο λες κι είναι αστυνομία σκέψης, έχω να πω ό,τι είπα και στο σάιτ μου γι'αυτό το θέμα. Το μεταφέρω αυτολεξί:

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΘΕΛΕΤΕ ''ΜΟΥΣΙΑ'' - Το ΝΑΤΟ προσομοίωσε επίθεση στην Τουρκία – Επιβεβαιώνονται τα σενάρια «Καλλίπολης» – Ο Ερντογάν απέσυρε τα στρατεύματα του

Τρομερές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα που πριν λίγο καιρό θα έμοιαζαν με φάρσα. Ο Ερντογάν απέσυρε και τους 40 Τούρκους στρατιώτες από προγραμματισμένη άσκηση του  ΝΑΤΟ «όταν το όνομα του προέδρου