Translate

Τραγική αρχή για το 2017 στην Κωνσταντινούπολη - 39 Νεκροί σε επίθεση a la Bataclan- vids

Λεπτό προς λεπτό η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη - 39 νεκροί - BINTEO - ΦΩΤΟ
Η ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή του Μπεσίκτας, στη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους. Έχουν αναγνωριστεί 21 και οι 15 ή 16 απ' αυτούς είναι ξένοι.
Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης 69 άνθρωποι, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Όσο για τον δράστη, διέψευσε τον ανταποκριτή του Guardian που ανέφερε ότι ο δράστης είναι νεκρός, τονίζοντας πως ακόμα αναζητείται. «Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός.
 «Ο ένοπλος πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στο νυχτερινό κέντρο, στη συνοικία Ορτακιόι της Κωνσταντινούπολης και ανοίξει πυρ αδιακρίτως», δήλωσε ο ο Κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν στους δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο περί μιας τρομοκρατικής επίθεσης.
Σύμφωνα με τον Σαχίν, την επίθεση διέπραξε μόνο ένας ένοπλος. Νωρίτερα πάντως τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν κάνει λόγο για δύο δράστες και μετέδιδαν πως ο ένας παρέμενε στο εσωτερικό του χώρου και ότι η αστυνομία προετοιμαζόταν να διεξαγάγει μια επιχείρηση για την εξουδετέρωσή του--κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές. Το NTV ανασκεύασε αργότερα μεταδίδοντας πως ο δράστης ήταν μόνο ένας.
Μέσα στο νάιτ κλαμπ, Reina, την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν περίπου 800 άνθρωποι, κάποιοι από τους οποίους πήδησαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του ενόπλου.
BΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο: Οι πρώτοι πυροβολισμοί του μακελάρη έξω από το κλαμπ
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον μακελάρη τη στιγμή που εισβάλλει με πυροβολισμούς στο νάιτ κλαμπ της Κωνσταντινούπολης. Δείτε το βίντεο που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Club Reina στο Facebook, με κάμερα ασφαλείας να έχει καταγράψει τη στιγμή της εισβολής του μακελάρη. 
Δείτε το βίντεο:
 ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο από την επίθεση - Ντυμένος Άγιος Βασίλης ο δράστης
Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan εξασφάλισε βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση στο νυχτερινό κλαμπ της Κωνσταντινούπολης. Στο βίντεο, το οποίο έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται ξεκάθαρα ο δράστης της επίθεσης να είναι ντυμένος με στολή Άγιου Βασίλη. Πυροβολεί και φεύγει απο το χώρο, καθώς φαίνεται να του έχουν τελειώσει οι σφαίρες.
 ΦΩΤΟ από το σημείο της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη
Τρόμος και πανικός επικράτησε στην περιοχή Ορτάκιοϊ λίγα λεπτά μετά την επίθεση στο νυχτερινό κλαμπ. Ασθενοφόρα κατέφθασαν άμεσα στο σημείο και προσπαθούσαν να μεταφέρουν τραυματίες στα νοσοκομεία.
Δείτε τις φωτογραφίες:
 Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κλαμπ που έγινε επίθεση
«Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως υπήρχαν σχέδια για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Reina. «Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας. Επιβλήθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας εδώ 7-10 μέρες πριν. Και λοιπόν; Έγινε», είπε ο Κοτζαρσλάν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet.
Σύμφωνα με τη Hürriyet, ο δράστης της επίθεσης χρησιμοποίησε ένα Καλάσνικοφ. Τουλάχιστον 25.000 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών, κατά την ίδια πηγή.
 Χείρα βοήθειας στις τουρκικές αρχές από τον Ομπάμα
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την «φρικτή» πολύνεκρη επίθεση σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης κι έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να προσφέρει βοήθεια στις τουρκικές αρχές, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε από την ομάδα του για την εθνική ασφάλεια σχετικά με την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική προεδρία.
«Ο Πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις ζωές αθώων που χάθηκαν κι έδωσε οδηγίες στην ομάδα του να προσφέρει όποια βοήθεια απαιτείται στις τουρκικές αρχές και να συνεχίσει να τον ενημερώνει», προστίθεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.
Ο Ομπάμα κάνει ολιγοήμερες διακοπές στη Χαβάη.
Τα συλλυπητήρια της Μογκερίνι για την τρομοκρατική ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη
Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Φεντερίκα Μογκερίνι, εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά της για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και τόνισε ότι οι προσπάθειες αποτροπής τέτοιων τραγωδιών θα συνεχιστούν.
«Το 2017 ξεκινά με μια επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στα θύματα και τους αγαπημένους τους. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πρόληψη αυτών των τραγωδιών», έγραψε η Μογκερίνι στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα τη «φρικτή» επίθεση σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 40 καθώς γιόρταζαν την έλευση της νέας χρονιάς.
«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τους πιο έντονους όρους τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη», τόνισε ο Νεντ Πράις, ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας. 
«Οι ωμότητες αυτού του είδους, που διαπράττονται εναντίον αθώων, οι οποίοι πήγαν να γιορτάσουν το Νέο Έτος, υπογραμμίζουν τη βαρβαρότητα των δραστών», πρόσθεσε ο ίδιος.
Τα συλλυπητήρια από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ
Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις αρχές και στον λαό της Τουρκίας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.
«Τραγική αρχή για το 2017 στην Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται σε όσους τραυματίστηκαν στην επίθεση εναντίον ανθρώπων που γιόρταζαν τον ερχομό του Νέου Έτους και στον τουρκικό λαό», έγραψε ο Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
enikos

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com