Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

ME TO ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ έμεινε ο Τσίπρας, ΠΑΓΩΝΟΥΝ τα μέτρα για το ΧΡΕΟΣ, πιο κοντά η ΔΡΑΧΜΗ!

ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ_20 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!Μας εγκαταλείπουν και οι Ισραηλινοί οι οποίοι μεταφέρουν φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας
Ο Σόιμπλε ανατίναξε τις παροχές Τσίπρα και πάγωσε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους λίγες ώρες πριν την συνάντηση της Παρασκευής Μέρκελ-Τσίπρα. 
Την ίδια ώρα το ξεδιάντροπο υπ. Οικονομικών καμαρώνει για την υπέρβαση των εσόδων τα οποία ήλθαν με το αίμα των φορολογουμένων και κυρίως της ιδιωτικής οικονομίας και φυσικά με τον ΕΝΦΙΑ που έσπευσαν να πληρώσουν οι τρομοκρατημένοι πολίτες για να μπορεί στην συνέχει ο Τσίπρας να μοιράζει μποναμάδες στα πελατάκια του.
 Ετσι «παγώνει» τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για ελάφρυνση του χρέους. Αυτό σημαίνει ότι πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην ενθρόνιση του Τραμπ ο οποίος αναμένεται να πάρει στα χέρια του τον απόλυτο έλεγχο του ΔΝΤ και το έργο να γίνει ακόμη πιο άγριο με τελική κατάληξη τη Δραχμή. Ακόμη και οι Ισραηλινοί θεωρούν ξοφλημένη υπόθεση την Ελλάδα.Στο μεταξύ οι Τούρκοι αλώνισαν σήμερα στο Αιγαίο με 20(!)παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου!!!
Ετσι λίγες μόνον ημέρες μετά την Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου, όπου οι ηγέτες των χωρών συζήτησαν και εξέφρασαν τη στήριξή τους στο σχέδιο του αγωγού East Med προς την Ελλάδα, ανώτατος ισραηλινός αξιωματούχος δηλώνει ότι έχει καταστρωθεί σχέδιο ώστε η μεταφορά φυσικού αερίου να γίνει μέσω Τουρκίας και μάλιστα να αποσυνδεθεί τόσο από τις τουρκοισραηλινές σχέσεις όσο και από το Κυπριακό.
Ο γενικός διευθυντής του ισραηλινού υπουργείου Ενέργειας Shaul Meridor με συνέντευξή του στο Bloomberg αποκάλυψε ότι υπάρχει διαβούλευση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας για τη διαμόρφωση πλαισίου, το οποίο θα προστατεύσει τα επιχειρηματικά συμβόλαια, ακόμη και σε περίπτωση νέας διατάραξης των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ισραηλινό φυσικό αέριο θα μπορεί να εξαχθεί μέσω Τουρκίας μέχρι το 2019.
Εκπρόσωπος-τώρα- του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή των ελαφρύνσεων αναστέλλεται λόγω των πρόσφατων εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα για παροχή έκτακτου βοηθήματος σε χαμηλοσυνταξιούχους και αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά που δέχονται πολλούς πρόσφυγες.
Ο εκπρόσωπος του ESM σημειώνει ότι οι θεσμοί θα εξετάσουν τις πιθανές επιπτώσεις των κυβερνητικών εξαγγελιών στο πρόγραμμα  και στη συνέχεια θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν ή όχι τα μέτρα για το χρέος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σημείωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένουν το «πλήρες πόρισμα» των θεσμών εντός του Ιανουαρίου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αναμένεται ουσιαστική πρόοδος έως τότε.
Ο εκπρόσωπος του κ. Ντάισελμπλουμ σημειώνει πως οι θεσμοί έχουν ήδη συμπεράνει ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα «δεν φαίνεται να συνάδουν» με τα συμφωνηθέντα, θέση την οποία έχουν υιοθετήσει και ορισμένα κράτη-μέλη. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχει ομοφωνία» για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Όλα ξεκίνησαν από παρέμβαση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε ο οποίος ζήτησε από τους θεσμούς να εξετάσουν κατά πόσον οι εξαγγελίες Τσίπρα είναι συμβατές με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της Αθήνας.
Λίγο νωρίτερα οξυδερκείς κυβερνητικοί κύκλοι διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει διαφωνία με τους θεσμούς, τονίζοντας ότι περιμένουν την «άμεση» τοποθέτηση των δανειστών ώστε να συζητηθεί και το θέμα του χρέους.
Από την πλευρά του, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ότι όλοι οφείλουν να σεβαστούν τις θυσίες (δηλαδή τα χαράτσια που βάζει η κυβέρνησή του) που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία επτά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...