Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε δέκα χρόνια το Facebook θα είναι πιο έξυπνο από τους ανθρώπους

Ένας από τους στόχους μας είναι να το κάνουμε καλύτερο από τους ανθρώπους σε όλες τις βασικές αισθήσεις, όπως την όραση, την ακοή, τη γλωσσική και γνωστική κατάρτιση, δήλωσε ο ιδρυτής του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Πιο έξυπνο, με καλύτερη όραση και ακοή από τους ανθρώπους φιλοδοξεί να κάνει το Facebook τα επόμενα 10 χρόνια ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοινώνοντας το σχέδιό του για επένδυση ενός τεράστιου ποσού στην τεχνητή νοημοσύνη.
Μιλώντας στο περιοδικό «Fast Company» είπε πως «ένας από τους στόχους μας για τα επόμενα 5 με 10 χρόνια είναι να κάνουμε το Facebook καλύτερο από τους ανθρώπους σε όλες τις βασικές αισθήσεις, όπως την όραση, την ακοή, τη γλωσσική και γνωστική κατάρτιση. Η γεύση και η οσμή δεν μας απασχολεί για τώρα».
Για να το κάνει αυτό σκοπεύει, όπως αποκάλυψε, να εκμεταλλευτεί την πληθώρα πληροφοριών, που δημοσιεύουν οι χρήστες κάθε μέρα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός του Facebook, Jay Parikh: «Υπάρχουν άπειρα δεδομένα από ότι συμβαίνει καθημερινά στον κόσμο και τα συμβατικά συστήματα και μοντέλα, με τα οποία δουλεύουμε σήμερα δεν αρκούν. Χρειαζόμαστε πραγματικά πολύ έξυπνα συστήματα».
Πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως το Facebook μελετά το αρχαίο κινέζικο παιχνίδι «Go for Insights», στην απόπειρά του να δημιουργήσει έναν πανέξυπνο τεχνητό εγκέφαλο. Οι επικεφαλής του σχεδίου αυτού ελπίζουν πως θα δημιουργήσουν έναν εικονικό προσωπικό υπάλληλο. Ο «υπάλληλος» αυτός αποκαλείται «Μ» και θεωρείται ότι έχει εμπνευστεί από την γραμματέα της σειράς ταινιών James Bond, Moneypenny.
Η ομάδα τεχνητής νοημοσύνης του Facebook αποκάλυψε τη δουλειά της σε ένα βιομηχανικό συνέδριο την περασμένη εβδομάδα. Όπως δήλωσε στο συνέδριο ο επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος της εταιρείας, Mike Schroepfer: «Η ομορφιά του συστήματος της τεχνητής νοημοσύνης που δουλεύουμε είναι ότι μπορεί να το χειριστεί οποιοσδήποτε στον πλανήτη».
Από την πλευρά του, ο ιδρυτής του Instagram, Kevin Systrom, ισχυρίστηκε πως: «Το Facebook αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της τεχνητής νοημοσύνης, διότι η δουλειά του θα επηρεάσει το Instagram, το WhatsApp και το Messenger. Θα είναι ευρέως προσβάσιμο σε όλα τα κοινωνικά προϊόντα».
Εκτός από το Facebook, και άλλα τεχνολογικά μεγαθήρια ασχολούνται με την ίδια ιδέα. Η Google, η Apple και η Microsoft είναι μόνο μερικές από τις εταιρείες που μελετούν την τεχνητή νοημοσύνη. Το Facebook άρχισε να δοκιμάζει πειραματικά τον διαδικτυακό προσωπικό υπάλληλο «Μ», συνδυάζοντας ανθρώπινο δυναμικό με ένα λογισμικό που απαντά ερωτήσεις και εκτελεί εντολές όπως το να παραγγείλει φαγητό.
Όπως σχολίασε ένα από τα μέλη της ομάδας του Facebook, David Marcus, η «Μ» μπορεί στην πραγματικότητα να ολοκληρώνει εργασίες για λογαριασμό του εκάστοτε χρήστη. «Μπορεί να πραγματοποιήσει αγορές, να πάρει τα δώρα στα αγαπημένα σας πρόσωπα ή να οργανώσει ταξίδια» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παρόλα αυτά μόνο μερικές εκατοντάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν πρόσβαση σήμερα σε αυτή την υπηρεσία.
                                                                                                                                              επιμέλεια SPY

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.  

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...