Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Η εγκληματική κληρονομιά του Ομπάμα

Οκτώ χρόνια συμπληρώνει στον Λευκό Οίκο ο Χουσεΐν Μπαράκ Ομπάμα. Αρχές του 2017 παραδίδει την εξουσία στον νεοεκλεγέντα Τραμπ. Τι έχουμε να θυμόμαστε από τις δύο προεδρικές θητείες του Ομπάμα; Τι προσέφεραν στον κόσμο οι ΗΠΑ ως υπερδύναμη
κατέχουσα εξέχουσα θέση στην κοινωνία των εθνών κατά την διάρκεια αυτών των δυο θητειών; Τίποτε περισσότερο από εγκλήματα και στρατιωτικές επεμβάσεις κατά ωμή παράβαση του διεθνούς δικαίου.
Επί θητείας Ομπάμα οι ΗΠΑ βομβάρδισαν 7 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας όπου ο συμμοριτοπόλεμος «made in USA»  μαίνεται εδώ και έξι χρόνια. Σήμερα οι ΗΠΑ διεξάγουν επιθετικούς πολέμους, στρατιωτικές επεμβάσεις, αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον τουλάχιστον 7 χωρών: Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, Συρία, Υεμένη, Σομαλία, Λιβύη. Επί θητείας Ομπάμα οι ΗΠΑ διεξήγαγαν κρυφές επιχειρήσεις σε τουλάχιστον 50 χώρες ανά τον κόσμο. Οι επιθετικοί, ακήρυχτοι, πόλεμοι των ΗΠΑ στον 21ο αιώνα έχουν κοστίσει την ζωή περίπου 2 εκατομμυρίων αμάχων και έχουν οδηγήσει πολλές χώρες στην βία, στην αναρχία και στο χάος.
Πιο αναλυτικά. Κατά την διάρκεια της «αραβικής άνοιξης» η κυβέρνηση Ομπάμα βομβάρδισε την Λιβύη θέλοντας να απομακρύνει από την εξουσία τον Καντάφι.

 Οι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων αμάχων, την διάλυση της χώρας και τον έλεγχο μέρους της επικράτειας της από την Αλ Κάιντα και τρομοκράτες φυλάρχους. Η κυβέρνηση Ομπάμα χρηματοδότησε και εξόπλισε πλείστες ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις (Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, FSA, Ισλαμικό Κράτος) για να απομακρυνθεί ο Άσαντ από την Δαμασκό. Το αποτέλεσμα ήταν η οικονομική και κοινωνική διάλυση της Συρίας και ο θάνατος εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων.
Η κυβέρνηση Ομπάμα παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στην βασιλική δικτατορία της Σαουδικής Αραβίας που βομβαρδίζει την Υεμένη με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων και την καταστροφή των υποδομών της χώρας. Μεταξύ του στρατιωτικού εξοπλισμού που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Σαουδική Αραβία περιλαμβάνονται βόμβες λευκού φωσφόρου και χημικά όπλα που απαγορεύονται από την Συνθήκη της Γενεύης. Η κυβέρνηση Ομπάμα συνεχίζει την στρατιωτική επέμβαση στο Αφγανιστάν που έχει ξεκινήσει εδώ και 15 χρόνια, χρησιμοποιώντας στρατιωτικά drones κατά του αφγανικού άμαχου πληθυσμού με αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων αμάχων και την καταστροφή των όποιων εναπομεινάντων υποδομών αυτής της χώρας.
Αυτός λοιπόν είναι ο «δημοκράτης» Χουσεΐν Μπαράκ Ομπάμα! Ένας αιμοσταγής νεοιμπεριαλιστής, ένα ανδρείκελο των σχεδίων του διεθνούς Σιωνισμού που θα έπρεπε να βρίσκεται στο κελί του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου με την κατηγορία του εγκληματία πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. 
Γ. Λιναρδής
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...