Translate

Τέλος οι Πανελλαδικές εξετάσεις-Τι αλλάζει στην παιδεία την επόμενη χρονιά

Αποτέλεσμα εικόνας για Τέλος οι Πανελλαδικές εξετάσειςΈρχεται η κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές που θα εισαχθούν στην  Α’ Λυκείου, τη σχολική χρονιά 2017-2018, όπως  προανήγγειλε, μιλώντας στη Βουλή, ο Κώστας Γαβρόγλου.
Μια ακόμη σημαντική αλλαγή, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΝΕΑ», αφορά στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου.
Ξεκινά από την επόμενη χρονιά, σε ολόκληρη την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, πιλοτικό πρόγραμμα περιγραφικής αξιολόγησης που σταδιακά θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία το 2018-2019. Σύμφωνα με προκήρυξη επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που δημοσιοποιήθηκε ήδη, η πιλοτική φάση θα αφορά τουλάχιστον 65 δημόσιες σχολικές μονάδες (13 νηπιαγωγεία, 26 δημοτικά, 26 γυμνάσια), που θα λειτουργήσουν ως «πιλοτικά σχολεία».
Από το  2017 θα ξεκινήσει άλλωστε και η αυτοαξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών,  που προβλέπεται και και από τη συμφωνία με τους θεσμούς, ώστε να εξεταστούν μόνιμες προσλήψεις και να αυξηθεί η χρηματοδότηση στην Παιδεία.
Στα Δημοτικά σχολεία αναμένεται επέκταση λειτουργίας του ενιαίου τύπου Ολοήμερου, για να υπάρξουν μονοθέσια, διθέσια αλλά και τριθέσια σχολεία, καθώς και βελτίωση της υλοποίησης του προγράμματος κατά τις απογευματινές ώρες, ώστε η φοίτηση μαθητών σε αυτά, που μοιάζει με απλή φύλαξη, να έχει ουσιαστικό παιδαγωγικό χαρακτήρα.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com