Translate

Δοκιμές αποκάλυψαν το καλύτερο Antivirus για ένα μολυσμένο Windows PC

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν για την καλύτερη λύση antivirus που θα μπορεί να προστατεύσει επαρκώς τους υπολογιστές τους από ιούς, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι πωλητές ασφαλείας επενδύουν στην παραγωγή
προϊόντων που είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικά όταν πρόκειται για την αφαίρεση μιας υπάρχουσας ευπάθειας.
Το Ινστιτούτο ασφαλείας AV-TEST δημοσίευσε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των δοκιμών που αναμένεται να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τα πλέον πιο αποδοτικά προϊόντα ασφαλείας που θα μπορούν να επισκευάσουν ένα μολυσμένο σύστημα και να αφαιρέσουν το κακόβουλο λογισμικό.
Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε Windows 7 και θα συνεχιστούν για άλλους έξι μήνες οπότε αυτά είναι μόνο τα προκαταρκτικά στοιχεία που συλλέχθηκαν στο πρώτο μέρος της έρευνας.
Δύο antivirus κατάφεραν να αφαιρέσουν όλα τα δείγματα malware και πέτυχαν μια συνολική βαθμολογία επισκευής του συστήματος του 100 τοις εκατό: Avira Antivirus Pro και Malwarebytes Anti-Malware. Το Kaspersky Internet Security 2016 και Norton της Symantec ήταν τα επόμενα με ποσοστό 99,2 τοις εκατό, καθώς αφαίρεσαν 39 δείγματα malware από τα μολυσμένα συστήματα.
Δυστυχώς για εκείνους που βασίζονταν στο δωρεάν Security Essential antivirus της Microsoft, το σκορ που πήρε είναι 86,7 τοις εκατό. Το Security Essentials ήταν ικανό να απομακρύνει μόνο 32 από τα 40 δείγματα malware.
Το AV-TEST διεξήγαγε επίσης δοκιμές και σε κάποια ειδικά εργαλεία απομάκρυνσης malware για να δει αν ήταν αποτελεσματικά, τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι οι πλήρως εξοπλισμένες εφαρμογές antivirus είναι αρκετά καλές.
«Το τελευταίο σενάριο προσομοιώνει την περίπτωση κατά την οποία ο ιός ήταν προηγουμένως άγνωστος στο πακέτο ασφαλείας. Ακόμα κι αν δεν ήξερε τον τελευταίο εισβολέα, αναδρομικά διορθώνει αυτό το λάθος».
antivirus
πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com