Translate

AΠΟΚΑΛΥΨΗ>Αυτό είναι το ΚΤΗΝΩΔΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟ του ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ κράτους

Στην συνέχεια οι ξιπασμένοι πολιτικοί σπεύδουν να ικετέψουν ελεημοσύνη στους κουτόφρογκους
Το διεφθαρμένο ελληνικό πελατειακό κράτος απελευθέρωσε από τις Φυλακές (όπου βρισκόταν με 10ετή κάθειρξη επειδή είχε επιτεθεί και στην συνέχεια την έσπρωξε σε γκρεμό σε 20χρονη φοιτήτρια στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας) με τον περίφημο Νόμο Παρασκευόπουλου τον
βιαστή και δολοφόνο της 19χρονης κόρης του υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ε.Ε. Είναι το ίδιο διεφθαρμένο κράτος που επιτρέπει την ατιμωρησία των Ρίζου Ρίζου και Νίκου Φωτόπουλου, είναι το ίδιο διεφθαρμένο κράτους που 7 χρόνια τώρα υπερασπίζεται τα πελατάκια του, με τον Τσίπρα να τους μοιράζει τα ρέστα μας. Είναι το ίδιο διεφθαρμένο κράτος που έχοντας τουρκόσπορο στο DNA του σπεύδει στην συνέχεια να ικετέψει δάνεια και βοήθεια-ενίοτε “πολιτική λύση”-από τους κουτόφραγκους όπως θα κάνει ο Τσίπρας αύριο στο Βερολίνο.
Αποκλειστικές πληροφορίες της SZ, σε σχέση με την ταυτότητα του Αφγανού που φέρεται να δολοφόνησε τη φοιτήτρια στο Φράιμπουργκ, είναι το κύριο θέμα-όπως μεταδίδει η Μαρία Ρηγούτσου για την DW.«Τα ίχνη της βίας» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει η Süddeutsche Zeitung το άρθρο της για τον νεαρό Αφγανό που φέρεται να σκότωσε τη φοιτήτρια στο Φράιμπουργκ και που οι έρευνες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ίχνη υπάρχουν και στην Ελλάδα. «Χουσεΐν Κ, 17 χρονών, ασυνόδευτος ανήλικος από το Αφγανιστάν. Έτσι παρουσίασε στη δημοσιότητα στις 3 Δεκεμβρίου, η αστυνομία του Φράιμπουργκ, τον φερόμενο δολοφόνο και βιαστή της Μαρίας Λ. φοιτήτριας ιατρικής. Μιάμιση εβδομάδα μετά τη σύλληψη του, η υπόθεση αναδεικνύεται από δεξιούς κύκλους ως απόδειξη της αποτυχίας της γερμανικής πολιτικής στο προσφυγικό. Ο άντρας προφανώς δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο. Πριν από περίπου τρία χρόνια καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα χρόνων για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον μιας νεαρής γυναίκας στην Ελλάδα. Τώρα δεν είναι πλέον ανήλικος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung η ελληνική αστυνομία συνέκρινε τα δακτυλικά αποτυπώματα των δυο περιπτώσεων και διαπίστωσε πως πρόκειται για τον ίδιο Χουσεΐν Κ. Πώς στάθηκε όμως δυνατόν να μην εντοπιστεί; Απέτυχε το σύστημα υποδοχής προσφύγων» διερωτάται η εφημερίδα και συνεχίζει λίγο πιο κάτω: «Ο νεαρός άντρας ήρθε σε μια εποχή που οι αρχές βρίσκονταν στα όριά τους. Οι ελληνικές ως συνήθως και οι γερμανικές υπό πίεση. Το φθινόπωρο του 2015 οι προσφυγικές ροές έφθασαν στο πιο υψηλό σημείο. Για το λόγο αυτό οι πρόσφυγες δεν μπορούσαν να καταγραφούν όπως προβλεπόταν».
Η SZ ωστόσο παρατηρεί: «Στην περίπτωση του Χουσεΐν τα πράγματα ήταν διαφορετικά σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με αυτό πάρθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και αποθηκεύθηκαν στην τράπεζα δεδομένων Eurodac. Εκεί καταχωρούνται όλοι οι αιτούντες άσυλο. Τα κράτη της ΕΕ υποχρεούνται σε αυτή τη διαδικασία ώστε να παρεμποδίζεται οι πρόσφυγες να καταγράφονται ταυτόχρονα σε περισσότερα κράτη και να καταθέτουν αιτήσεις ασύλου. Εάν υπήρχε κάποια καταχώρηση ήδη από τις ελληνικές αρχές παραμένει αδιευκρίνιστο. Το Eurodac, σύμφωνα με εκτιμήσεις παρατηρητών στην Ελλάδα, δεν ήταν πλήρως σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2013 όταν ο Αφγανός κατέθεσε αίτηση ασύλου. Οι Γερμανοί αστυνομικοί συνέκριναν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών τις τράπεζες δεδομένων της Interpol και του συστήματος Σένγκεν και δεν βρήκαν τίποτα. Για το λόγο αυτό ο νεαρός καταχωρήθηκε στην τράπεζα δεδομένων για ασυνόδευτους ανήλικους».
maria-ladenburger0
Aυτή είναι η 19 Μαρία και ο δολοφόνος της δεν είναι άλλος από το κτηνώδες πρόσωπο του διεφθαρμένου ελληνικού πελατειακού κράτους με τους ξιπασμένους δημαγωγούς πολιτικούς. Αυτούς που τώρα σέρνουν τα σαρκία τους ικέτες στην Ευρώπη.
«Οι δανειστές τραβούν χειρόφρενο στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία σημειώνει: «Το ξαφνικό χριστουγεννιάτικο δώρο της ελληνικής κυβέρνησης στους συνταξιούχους αντίκειται στο πλάνο των δανειστών. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ESM αποφάσισε την Τετάρτη, να παγώσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους που αποφασίστηκε πριν από δέκα ημέρες από το Eurogroup». Η εφημερίδα σημειώνει πως οι θεσμοί αποφάσισαν πως «τα μέτρα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων δεν συνάδουν με τις συμφωνίες για μεταρρυθμίσεις μεταξύ δανειστών και Αθήνας, οι οποίες ανάμεσα σε άλλα προέβλεπαν πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 0,5% του ΑΕΠ.
Η εφημερίδα Die Zeit στην ηλεκτρονική της σελίδα φιλοξενεί άρθρο στο οποίο αναφέρει ότι η Ελλάδα διαθέτει περιορισμένο αριθμό καταλυμάτων για τους πρόσφυγες και σημειώνει: «Η Ελλάδα φιλοξενεί στα hotspot σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης περισσότερους πρόσφυγες από όσους προβλέπεται. Αυτό προκύπτει από απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών μετά από ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος η Αριστερά. Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν μέχρι τις 21 Νοεμβρίου φιλοξενούνταν 12.000 πρόσφυγες στα πέντε καταλύματα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ προβλέπονται θέσεις μόνο για 7.450 ανθρώπους». Η γερμανική κυβέρνηση επικαλείται στοιχεία των ελληνικών αρχών ενώ «η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος η Αριστερά επικρίνει την ευρωπαϊκή και την ελληνική πολιτική στα κέντρα καταγραφής των προσφύγων και κυρίως τις συνθήκες στα ελληνικά νησιά».
 Με σειρά δηλώσεων-μεταδίδει ο Παναγιώτης Κουπαράνης για την DW- που ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης και διήρκεσαν ως το μεσημέρι, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξέφραζε τη δυσφορία του για τις εξαγγελίες του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τις παροχές για χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και τον ΦΠΑ στα νησιά.
Σε μια πρώτη ανακοίνωση το πρωί το υπουργείο δήλωνε ότι έχει ζητήσει από τους θεσμούς να «αξιολογήσουν» τις επιπτώσεις που θα έχει η πιθανή εφαρμογή των εξαγγελιών για το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας και κατά πόσο είναι συμβατές με αυτό. Όπως τονιζόταν στη συνέχεια, η επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος προϋποθέτει να μην λαμβάνονται μονομερώς μέτρα αλλά ούτε και να ακυρώνονται μέτρα χωρίς να έχουν προηγουμένως ενημερωθεί οι θεσμοί. Την ανακοίνωση αυτή διάβασε ως έχει η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν στο κυβερνητικό μπρίφινγκ το μεσημέρι.
Στην ερώτηση της Deutsche Welle για ποιό λόγο έθεσε το υπουργείο τέτοιου είδους θέμα στους θεσμούς, μιας και πρόκειται για κάτι το αυτονόητο αφού ο έλεγχος της πορείας του ελληνικού προγράμματος και η αξιολόγησή του εμπίπτει ούτως ή άλλως στη δραστηριότητας τους, η εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν εκφράστηκε μόνο το υπουργείο της «με κριτική διάθεση» για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν. Κριτική διατύπωσαν και η Κομισιόν και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM). «Με αυτά τα δεδομένα η αξιολόγηση θα πρέπει να γίνει. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι (η αξιολόγηση) θα πρέπει να γίνει πριν συνεχίσουμε στα όργανα του ESM με τη διαδικασία για την οποία είχε επιτευχθεί πολιτική συμφωνία -ωστόσο πάνω σε μια διαφορετική βάση- έτσι ώστε να υλοποιηθούν γρήγορα οι βραχυπρόθεσμες ελαφρύνσεις για την Ελλάδα.»
Σε άλλη ερώτηση της Deutsche Welle εάν το αίτημα για αξιολόγηση των ελληνικών εξαγγελιών υποδηλώνει και αποδοκιμασία του υπουργείου Οικονομικών προς αυτές τις εξαγγελίες, η εκπρόσωπος του υπουργείου έδωσε μια έμμεση, αλλά σαφή απάντηση: «Εμείς λέμε ότι τώρα χρειαζόμαστε μια αξιολόγηση. Από αυτό μπορείτε να συμπεράνετε κάποιο σκεπτικό».Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ εκτίμησε ότι η κατάσταση -όπως αυτή έχει διαφορφωθεί- δεν θα επιβαρύνει τις συνομιλίες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή στο Βερολίνο. «Υπάρχουν γερμανικές θέσεις», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, «οι οποίες είναι γνωστές -τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο στο ΔΝΤ- επ’ αυτού δεν έχει αλλάξει τίποτα».

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com