Translate

Ταλιμπάν αποκεφάλισαν 30χρονη επειδή βγήκε από το σπίτι χωρίς μπούρκα και άνδρα

ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΠΟΙΚΟΥΣ Αποτέλεσμα εικόνας για Ταλιμπάν αποκεφάλισαν 30χρονη


Η έξοδος της από το σπίτι της προκειμένου να κάνει ψώνια της κόστισε την ίδια της τη ζωή. Ο λόγος για μια 30χρονη γυναίκα σε ένα απομονωμένο χωριό του Αφγανιστάν που βρίσκεται υπό
τον έλεγχο των Ταλιμπάν από το 1998. Η άτυχη κοπέλα από το χωριό Latti της επαρχίας Sar-e-Pul έγινε στόχος των Ταλιμπάν, όταν πήγε στην αγορά να ψωνίσει χωρίς τον σύζυγό της, ο οποίος λείπει στο Ιράν.
Στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα σε εργασία και μόρφωση
Η άτυχη γυναίκα αποκεφαλίστηκε από μια ομάδα ένοπλων ανδρών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Middle East Press, καθώς, σύμφωνα με τους νόμους των Ταλιμπάν απαγορεύεται οι γυναίκες να βγαίνουν έξω χωρίς μπούρκα και χωρίς την συνοδεία αρσενικού μέλους της οικογένειάς τους. Επίσης, στις περιοχές του Αφγανιστάν που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία και την μόρφωση.
Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες στο Αφγανιστάν έχουν δώσει σκληρές μάχες για τα δικαιώματά τους, μετά την κατάρρευση του καθεστώτος των Ταλιμπάν το 2001, εκφράζονται φόβοι ότι αυξάνεται η βία εναντίον τους. Νωρίτερα, αυτό τον μήνα, πέντε γυναίκες εργαζόμενες στην ασφάλεια του αεροδρομίου στην πόλη Κανταχάρ, δολοφονήθηκαν από άγνωστους ένοπλους άνδρες καθ’ οδόν προς την δουλειά τους.
Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Κανταχάρ δήλωσε ότι οι πέντε γυναίκες είχαν προσληφθεί από ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας για να ελέγχουν στο αεροδρόμιο τις γυναίκες που ταξιδεύουν.
tribune.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com