Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To σχέδιο του SpaceX για παροχή internet σε όλο τον κόσμο

582d8981c3618816728b45ae-internet internet
Το SpaceX σχεδιάζει να φέρει το internet σε κάθε τμήμα του πλανήτη και όλα ξεκινούν στο διάστημα.

Η εταιρεία που δημιουργήθηκε από τον Elon Musk, έχει μόλις καταθέσει μια αίτηση με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών, που καθορίζει το όραμά της για τη χρήση χιλιάδων δορυφόρων σε τροχιά που θα στέλνουν σήμα internet στη γη.
«Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα ευρύ φάσμα ευρυζωνικών επικοινωνιών και υπηρεσιών για οικιακούς, εμπορικούς, θεσμικούς, κυβερνητικούς και επαγγελματικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η SpaceX.
Συνολικά, το σχήμα θα αποτελείται από 4.425 δορυφόρους σε διάφορες τροχιές και θα κοστίσει περίπου 10 δισεκατομμύρια $, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έγιναν από τον Musk το 2015.
https-%2f%2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com%2fuploads%2fcard%2fimage%2f289411%2fap_16294097808683 internet
Ο σχηματισμός θα ξεκινήσει με 800 δορυφόρους αρχικά, αν και δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει.
«Όταν αναπτυχθεί πλήρως, το σύστημα SpaceX θα περάσει πάνω από όλα σχεδόν τα μέρη της επιφάνειας της Γης και ως εκ τούτου κατ ‘αρχήν θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει internet σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε η SpaceX.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η SpaceX έχει κάνει ένα τέτοιο σχέδιο. Ο Musk έχει μιλήσει για το δορυφορικό σύστημα πολλές φορές, λέγοντας ότι θα ήθελε να το χρησιμοποιήσει για να χρηματοδοτήσει μια πόλη στον Άρη, σύμφωνα με το Seattle Times.
Η SpaceX επίσης δεν είναι η μόνη με φιλοδοξίες για internet από το διάστημα. Η εταιρεία OneWeb ελπίζει να ξεκινήσει ένα σχηματισμό 648 δορυφόρων για να παραδώσει το διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο.
SpaceX  internet
Η Boeing ελπίζει επίσης να δημιουργήσει ένα σύστημα δορυφορικού internet κάποια στιγμή.
Το Facebook έχει επίσης τον ίδιο στόχο, αλλά το κοινωνικό δίκτυο βίωσε μια καθυστέρηση που οφείλεται σε μια έκρηξη πυραύλων του SpaceX. Το ατύχημα κατέστρεψε ένα δορυφόρο του Facebook που επρόκειτο να χρησιμοποιήσει για να παρέχει διαδίκτυο σε περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής.
Η SpaceX εκτιμά ότι οι δορυφόροι της θα πετούν στο διάστημα και πάλι πριν από το τέλος του έτους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δήλωση βόμβα του αμερικάνου πρεσβευτή: «Συγχαίρω τον Σύριζα γιατί το ξεπούλημα της Χώρας είναι στη σωστή κατεύθυνση»!

Σε καθημερινή εφημερίδα δημοσιεύθηκε το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον παραπολιτικό σχόλιο: “ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ! Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ

Πακιστανική «θύελλα» απόψε το βράδυ με «χορηγία» Αljazeera και αφορμή επιθέσεις Ομογενών από πρώην ΕΣΣΔ

Πορεία διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι Πακιστανοί μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας από «φασίστες» στην περιοχή της δυτικής Αττικής σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων aljazeera.com το οποίο έχει σηκώσει «πολύ ψηλά» την συγκεκριμένη είδηση. Ας δούμε τι αναφέρει το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ To Πείραμα βρίσκεται σε εξέλιξη.Eπόμενη φάση το Ελληνικό Βitcoin!

Το Bilderberg club παρακολουθεί με ενδιαφέρον το κάθε επόμενο στάδιο
Η πρόσκληση και η φιλοξενία  του Ελληνα πρωθυπουργού από τον Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι παρά επιβράβευση της άψογης εκτέλεσης του Πειράματος αλλά και τις επιθυμίας της οικογένειας Τραμπ να

Κατάσκοποι θα μπορούν να «βλέπουν» μέσα σε οποιοδήποτε δωμάτιο από τα σήματα Wi-Fi

Μπορείτε να μη δίνετε ιδιαίτερη σημασία στο «δρομολογητή» (router) του σπιτιού και του γραφείου σας, ο οποίος αναλαμβάνει να λάβει και να στείλει ενσύρματα ή ασύρματα δεδομένα μέσω του διαδικτύου, όμως

ΤΟ «ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ» ΠΛΟΙΟ! Μεταφέρει Κούρδους μαχητές από την Συρία στην Νοτιοδυτική Τουρκία

Ένα πλοίο με την ονομασία «Ebu Reşit Santo», έχει αναστατώσει τους Τούρκους γιατί διαπιστώθηκε ότι εκτελεί δρομολόγια από το συριακό λιμάνι της Αττάλειας και μέσω βόρεια της Κύπρου και νότια του

Πως οι Δισεκατομμυριούχοι Γίνονται Δισεκατομμυριούχοι

Η Αμερική έχει τις μεγαλύτερες ανισότητες, το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, τις μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα και τις μεγαλύτερες δημόσιες επιδοτήσεις για τραπεζίτες και δισεκατομμυριούχους από κάθε άλλη  αναπτυγμένη καπιταλιστική χώρα.