Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To σχέδιο του SpaceX για παροχή internet σε όλο τον κόσμο

582d8981c3618816728b45ae-internet internet
Το SpaceX σχεδιάζει να φέρει το internet σε κάθε τμήμα του πλανήτη και όλα ξεκινούν στο διάστημα.

Η εταιρεία που δημιουργήθηκε από τον Elon Musk, έχει μόλις καταθέσει μια αίτηση με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών, που καθορίζει το όραμά της για τη χρήση χιλιάδων δορυφόρων σε τροχιά που θα στέλνουν σήμα internet στη γη.
«Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα ευρύ φάσμα ευρυζωνικών επικοινωνιών και υπηρεσιών για οικιακούς, εμπορικούς, θεσμικούς, κυβερνητικούς και επαγγελματικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η SpaceX.
Συνολικά, το σχήμα θα αποτελείται από 4.425 δορυφόρους σε διάφορες τροχιές και θα κοστίσει περίπου 10 δισεκατομμύρια $, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έγιναν από τον Musk το 2015.
https-%2f%2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com%2fuploads%2fcard%2fimage%2f289411%2fap_16294097808683 internet
Ο σχηματισμός θα ξεκινήσει με 800 δορυφόρους αρχικά, αν και δεν είναι σαφές πότε θα ξεκινήσει.
«Όταν αναπτυχθεί πλήρως, το σύστημα SpaceX θα περάσει πάνω από όλα σχεδόν τα μέρη της επιφάνειας της Γης και ως εκ τούτου κατ ‘αρχήν θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει internet σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε η SpaceX.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η SpaceX έχει κάνει ένα τέτοιο σχέδιο. Ο Musk έχει μιλήσει για το δορυφορικό σύστημα πολλές φορές, λέγοντας ότι θα ήθελε να το χρησιμοποιήσει για να χρηματοδοτήσει μια πόλη στον Άρη, σύμφωνα με το Seattle Times.
Η SpaceX επίσης δεν είναι η μόνη με φιλοδοξίες για internet από το διάστημα. Η εταιρεία OneWeb ελπίζει να ξεκινήσει ένα σχηματισμό 648 δορυφόρων για να παραδώσει το διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο.
SpaceX  internet
Η Boeing ελπίζει επίσης να δημιουργήσει ένα σύστημα δορυφορικού internet κάποια στιγμή.
Το Facebook έχει επίσης τον ίδιο στόχο, αλλά το κοινωνικό δίκτυο βίωσε μια καθυστέρηση που οφείλεται σε μια έκρηξη πυραύλων του SpaceX. Το ατύχημα κατέστρεψε ένα δορυφόρο του Facebook που επρόκειτο να χρησιμοποιήσει για να παρέχει διαδίκτυο σε περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής.
Η SpaceX εκτιμά ότι οι δορυφόροι της θα πετούν στο διάστημα και πάλι πριν από το τέλος του έτους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε

H NASA διέκοψε το σήμα ζωντανής μετάδοσης μόλις εντοπίστηκε παράξενη φιγούρα στο παράθυρο του ISS - vid

Μια αρκετά περίεργη φιγούρα φάνηκε να πλησιάζει το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού η οποία έδειχνε απόκοσμη από την εξωτερική κάμερα.  Σύμφωνα,  με το video που ακολουθεί, η

Την ώρα που οι ΗΠΑ σέρνονται σε εμφύλιο, η Ρωσία ισχυροποιείται (και) στην Αρκτική

Τα δόντια της σε όλα τα σημεία του ορίζοντα δείχνει η ισχυρή και κραταιά Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους επίδοξους...αντιπάλους που θα τολμήσουν να τα βάλουν μαζί

ΧΙΛΙΑΔΕΣ «ΑΓΡΙΜΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ vids

Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από 50% των βίαιων περιστατικών που συμβαίνουν στην Γερμανία προέρχονται από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.

Καίνε την Ελλάδα για να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνεια. Αυτή είναι η παραγματικότητα.

Η ΠΥΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Οι Ολιγάρχες, τα βαποράκια τους και οι τσιμεντωμένοι βουλευτές του Σύριζα

''666'' ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ..ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ - ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ vid

ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ....ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΟΥΝ 

ΤΣΙΠΑΡΙΣΤΕΙ...ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ...ΕΡΧΕΤΑΙ...