Translate

Ο Samuel Jackson απειλεί ότι θα φύγει από τις ΗΠΑ αν νικήσει ο Τραμπ (αλλά... που θα πάει;)

Ο Αφροαμερικάνος ηθοποιός Samuel LJackson (γνωστός και από την προπαγανδιστική ταινία του διαταραγμένου Ταραντίνο «Οι Μισητοί Οκτώ» - βλέπε εδώ) είναι γνωστός για τις ρατσιστικές του «ατάκες» (κατά των Λευκών).

Σε μια πρόσφατη εμφάνιση στο σόου του Jimmy Kimmel, εξέφρασε τον «φόβο» του για την προοπτική μιας Προεδρίας τουΤραμπ με την ακόλουθη φράση:

«Αν αυτός ο moth..f..ker γίνει Πρόεδρος εγώ θα πάω τον μαύρο κ..ο μου πίσω στη Νότια Αφρική».

Αν και ήταν μέρος κωμικού σκετς, το σχόλιο ενισχύει την εικόνα του "cool liberal" του γυαλιστερού κόσμου του Hollywood που σαρκάζει ανθρώπους όπως ο Trump και ξεστομίζει βρισιές κατά των «χαζολευκών» που τον ψηφίζουν. Ο Τζάκσον έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των λίμπεραλ και πολιτιστικά μαρξιστών διασημοτήτων που "απειλούν" να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες (δες εδώ), αν η παθολογικά διεφθαρμένη,Neo-con πολεμοχαρής, Χίλαρι Κλίντον, δεν παραδώσει τα κλειδιά στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Τζάκσον προστίθεται σε έναν μακρύ κατάλογο κυρίως γυναικών διασημοτήτων, όπως Miley CyrusCherAmy SchumerBarbaraStreisand και Whoopi Goldberg.  Συνήθως αυτοί οι τύποι απειλούν να μετακομίσουν σε κάποιο σιωπηρά πολύ Λευκή χώρα, όπως ηΑυστραλία ή ο Καναδάς, αν και στην περίπτωση της Cher, ανέφερε ότι θέλει να μετακομίσει στον πλανήτη Δία….

Ο Τζάκσον κατά παράδοξο τρόπο αναφέρθηκε σε αφρικανική χώρα, δηλαδή τη Νότια Αφρική. Ήθελε, χωρίς αμφιβολία, να μεταδώσει μια αίσθηση «αυθεντικότητας», «Μαύρης Υπερηφάνειας» και ανεξαρτησίας από τον "ρατσιστή" Λευκό - δηλαδή τον Donald Trump, και τους υποστηρικτές του. Αλλά αν το κοιτάξετε πιο προσεκτικά, θα δείτε ότι είναι μια περίεργη επιλογή.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί Μαύροι κατάγονται από σκλάβους που τους έφεραν από τη Δυτική Αφρική, έτσι θα ήταν πιο λογικό από την άποψη της «αυθεντικότητας» και της φυλετικής ταυτότητας, ο Τζάκσον να μιλούσε για μια χώρα της Δυτικής Αφρικής, όπως η Γκάνα, η Ακτή Ελεφαντοστού, ή η Νιγηρία.

Αλλά δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Jackson επιλέγει μια αφρικανική χώρα με την οποία είναι απίθανο να έχει οποιαδήποτε προγονική σχέση. Είναι επίσης ειδικά η επιλογή ενός κράτους της Υποσαχάριας Αφρικής που είναι το λιγότερο Μαύρο και το πιο σιωπηρά Λευκό, αγνοώντας δεκάδες άλλα υποσαχάρια κράτη που είναι πολύ πιο αυθεντικά Μαύρα.

Παρά το γεγονός ότι η Νότια Αφρική είναι 80% Μαύρη και περίπου 8% Λευκή όσον αφορά τον πληθυσμό, ο κυρίαρχος ρόλος που Λευκοί έχουν από χρόνια παίξει στην ιστορία της και συνεχίζουν να διαδραματίζουν στην οικονομία της σημαίνει ότι έχουν μια πολύ δυσανάλογη επιρροή στη χώρα. Στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσατε να πείτε ότι η Νότια Αφρική είναι μία χώρα μισή Μαύρη και μισή Λευκή (αν και η τάση είναι σαφώς να γίνει πιο "αφρικανική" κάτω από το σημερινό καθεστώς).

Έτσι, αναρωτιέται κανείς γιατί ο Τζάκσον δεν "απειλεί" να μετακομίσει προς τη Ζιμπάμπουε, το Κονγκό, ή τη Σομαλία. Η προφανής απάντηση είναι ότι, ενώ ο ίδιος ενστερνίζεται προφανέςμίσος για τους λευκούς, ειδικά εκείνους που διστακτικά ψηφίζουν για το δικό τους συμφέρον, επιλέγοντας Trump, το μυαλό του το θολό συνειδητοποιεί πόσο εξαρτώμενος υπήρξε πάντα από τους Λευκούς και τις καλά διοικούμενες, εύπορες χώρες τους.

Η μετακόμιση σε μια γνήσια Μαύρη χώρα σίγουρα δεν θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία για τον Τζάκσον, και κατά βάθος το ξέρει. Εξ ου και ο άνετος συμβιβασμός της Νότιας Αφρικής - αρκετά Μαύρος για να αποστασιοποιηθεί από την γελοία άτακτη φυγή των Λευκών λίμπεραλ που θέλουν να μετακομίσουν στον Καναδά, και όχι στο Μεξικό, αλλά αρκετά «Λευκός» για να εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα ζωής που απαιτεί ένας σούπερ σταρ του Χόλιγουντ!

ΚΟ / Πηγή

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com