Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Συντριβή ΜiG-29K στο αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» αναβάλλει τη ρωσική επιχείρηση στο Χαλέπι

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Ένα ναυτικό μαχητικό MiG-29K συνετρίβη  σήμερα στο αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» την ώρα που επιχειρούσε να προσνηωθεί σε αυτό.☝Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα πληροφορίες από το Πεντάγωνο, το οποίο επιβλέπει κάθε κίνηση του ρωσικού Στόλου, τρία αεροσκάφη MiG-29K απονηώθηκαν σήμερα το πρωί από το ρωσικό αεροπλανοφόρο με στόχο την πραγματοποίηση αποστολής πάνω από τη Συρία και πιο συγκεκριμένα σε Χαλέπι και Ιντλίμπ.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης τους και λίγο πριν φτάσουν πάνω από το Συρία το ένα εκ των τριών MiG-29K παρουσίασε άγνωστη μέχρις στιγμής βλάβη και ο πιλότος του ανακοίνωσε  ότι θα επιχειρούσε να επιστρέψει πίσω στο «Κουζνέτοσφ».
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές κατά τη διάρκεια της απόπειρας προσνήωσης στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου το ρωσικό ναυτικό μαχητικό συνετρίβη στη θάλασσα.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και ελικόπτερο Ka-31 περισυνέλεξε τον πιλότο, ο όποιος φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμά του, αλλά οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του είναι αντικρουόμενες.
Το ρωσικό αεροπλανοφόρο έχει στη δύναμη της αεροπορικής του Πτέρυγας 14 συνολικά μαχητικά (13 τώρα) εκ των οποίων τρία MiG-29KR, ένα MiG-29KRU το οποίο χρησιμοποιείται για εναέριο ανεφοδιασμό αλλά και για παροχή μέτρων ηλεκτρονικής υποστήριξης και 10 Su-33 εκ των οποίων τα 8 χρησιμοποιούνται για κρούση και τα 2 για αναχαίτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...