Translate

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ! Πως προσπαθεί να απαντήσει στον Πούτιν

Για πόλεμο με τη Ρωσία ετοιμάζεται το ΝΑΤΟ.
Φοβούμενοι ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν μπορεί να επιτεθεί κατά της Δύσης έχουν ξεκινήσει για να δημιουργήσουν μία δύναμη 300.000 ανδρών για να τους θέσει σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας.

Οι σχέσεις ΝΑΤΟ – Ρωσίας ήταν πάντα προβληματικές αλλά χειροτέρευσαν πέρυσι εξαιτίας την επιμονής της Μόσχας να στηρίξει τον Μπασάρ αλ Άσαντ με κάθε κόστος με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία.  Τα περισσότερα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ έχουν περικόψει τις αμυντικές τους δαπάνες κατά πολύ από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης τ0 1991 αλλά η Ρωσία ενισχύει τη στρατιωτική της ρώμη, διοργανώνοντας παρελάσεις με περισσότερους από 100.000 στρατιώτες ετησίως.
Η Μόσχα το 2008 ταπείνωσε τους Γεωργιανούς και το Λευκό Οίκο εισβάλλοντας στη Νότια Οσσετία και την Αμπχαζία ενώ το 2014 προσάρτησε την Κριμαία. Παράλληλα ο Πούτιν έχει κατηγορηθεί ότι προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών χακάροντας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ηγετικών στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος ενώ πρόσφατα μετακίνησε πυραύλους Ισκαντέρ ικανούς να φέρουν πυρηνικά στο Καλίνινγκραντ σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα της Πολωνίας.
Έτσι μέλη του ΝΑΤΟ όπως η Εσθονία, η Πολωνία και η Ρουμανία που νιώθουν την ανάσα της Μόσχας έλαβαν υποσχέσεις για ανάπτυξη δύναμης ταχείας επέμβασης.                        ΠΗΓΗ


Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com