Translate

Η Ρωσσία του Πούτιν μαζί με την Κίνα αλλάζουν στην παγκόσμια οικονομία! Περιμένουμε αντίδραση από την ΗΠΑ και την δεύτερη ομάδα του ''Αδελφάτου''

ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ
 Ο πρόεδρος της Ρωσίας αποκάλυψε την πρόθεσή του να επισκεφθεί το Πεκίνο τον Μάιο του 2017, έπειτα από μια συνάντηση που είχε χθες, Σάββατο (19/11/2016) με τον Κινέζο ομόλογό του, Ξι Τζινπίνγκ στο Οικονομικό Φόρουμ Ασίας – Ειρηνικού (APEC) που διεξήχθη στο Περού.
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο κ. Πούτιν εξήρε την ταχύτατη ανάπτυξη των εμπορικών και βιομηχανικών σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και το Πεκίνο, δίνοντας έμφαση στον τομέα των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.Ο Ρώσος πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Τζινπίνγκ να συμμετάσχει στα γεγονότα που συνδέονται με την υλοποίηση του προγράμματος «Οικονομική Ζώνη στο Δρόμο του Μεταξιού», μια ευρείας κλίμακας πρωτοβουλία που είχε λανσάρει ο Κινέζος ομόλογός του το 2013 και αντανακλά την ενσωμάτωση του εμπορίου και των επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας.
Αποτέλεσμα εικόνας για πουτιν Ξι Τζινπίνγκ
«Με καλέσατε να επισκεφθώ την Κίνα τον Μάιο με αφορμή την πρωτοβουλίας σας για το Δρόμο του Μεταξιού. Ελέγξαμε τα προγράμματά μας και αναμένουμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας», δήλωσε ο κ. Πούτιναπευθυνόμενος στον κ. Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Περού.
Επενδύσεις ύψους 200 δισ. δολαρίων

Σχολιάζοντας την ταχύτατη ανάπτυξη της σινορωσικής οικονομικής συνεργασίας, ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε στις 25 διακυβερνητικές συμφωνίες στην οικονομία, τις επενδύσεις, αλλά και την πυρηνική ενέργεια, που είχαν συνάψει πρόσφατα οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών,Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Λι Κετσιανγκ, σε μια συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη στις αρχές Νοεμβρίου.
Οι δύο πρωθυπουργοί είχαν συμφωνήσει τότε να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός Σινορωσικού Ταμείου με στόχο την αύξηση των επενδύσεων κατά 200 δισ. δολάρια, με χρονικό ορίζοντα τα επόμενα 3 – 7 χρόνια.
«Ό,τι κάνουμε δεν γίνεται μάταια, επειδή καταγράφουμε βελτιωμένη δυναμική στους εμπορικούς και τους οικονομικούς μας δεσμούς», σημείωσε ο κ. Πούτιν. «Προχωράμε σε όλους αυτούς τους τομείς, παρά τις δυσκολίες και είμαστε χαρούμενοι με αυτό, γιατί αυτό σημαίνει πως δεν είμαστε στάσιμοι και υλοποιούμε τους στόχους που έχουμε θέσει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Μέσω των συμφωνιών αυτών, όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές, η Μόσχαεπιχειρεί να δημιουργήσει μια νέα δυναμική στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη, ανοίγοντας έναν ουσιαστικό δίαυλο επικοινωνίας με το Πεκίνο.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com